Βιβλίο

Δαβιλά: ο πρίγκηπας των νεφών, ετών 37

Τα λόγια είναι σχεδόν περιττά για τον Κριστόφ Γκαλφάρ, Επιστήμονα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής που πήρε το διδακτορικό του στο Κέιμπριτζ με εποπτεύοντα καθηγητή το διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ. Νέος, ευγενικός, χαμογελαστός και εραστής της ζωής που προάγει την ζωή με αυτοσεβασμό.

Συγγραφέας επιτυχημένος ήδη. Για την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου τιμήθηκε με πολλά βραβεία Νεανικής Επιστημονικής Λογοτεχνίας, ενώ το νέο του βιβλίο, “Ο πρίγκιπας των Νεφών”, αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Νεανικού Βιβλίου από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και το Βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος 2010 από το Γενικό Συμβούλιο των Vosges.

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ πρωταγωνίστησε στο θεατρικό έργο που προσάρμοσε στο βιβλίο του «Ο πρίγκηπας των νεφών» η εκπαιδευτικός θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια και ο θεατρικός όμιλος των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία». Η εκλαϊκευμένη ξενάγησή του στο σύμπαν και στα αστέρια, στους πλανήτες και στους γαλαξίες είχε βασικό στοιχείο το έξυπνο χιούμορ και το χαμόγελο. Μου ενισχύθηκε η παποίθηση πως ο πιο αξιόλογος επιστήμονας, ερευνητής είναι ταπεινός, χαμογελαστός και ακούραστος υπηρέτης της επιστήμης και του ανθρώπου. Ο Γκαλφάρ ενθουσίασε με την απλότητα, μεταδοτικότητα και καλοσύνη του και ενθουσιάστηκε από την δουλειά των εφήβων. Τα μηνύματα στην συγγραφή του είναι ανθρωπιστικά και τρέφουν απόλυτο σεβασμό στην φύση, ενώ ο ίδιος ως αυθεντικός «πρίγκηπας των νεφών» τονίζει με σιγουριά: «Κοιτάξτε τ’ αστέρια κάθε φορά που μπορείτε! Μας θυμίζουν ότι είμαστε όλοι φτιαγμένοι από αστρική σκόνη και μπορούν να γεμίζουν τις σκέψεις μας με όμορφα όνειρα, όνειρα που μόνο εμείς, οι άνθρωποι, μπορούμε να κάνουμε!»Το βιβλίο «Ο Πρίγκηπας των νεφών» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις«Καλέντη».

Ακολουθούν φωτογραφίες της Μαγδαληνής Κούρτη από την παράσταση στα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία».

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Διαβάζοντας: “Πρωσικό Μπλέ”, Philip Kerr, του Άγγελου Κουτσούκη
Δυναμικοί έρωτες από Χαριτόπουλο, του Γιώργου Αρκουλή
Ιστορία με σκύλο (παραλλαγή), του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.