Πόρτα στην Πολιτική

8 & 12 Δεκεμβρίου προτάσεις από το ΠΟΤΑΜΙ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη για τον προϋπολογισμό του 2017

IMG_5110-1024x683.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5110-1024x683.jpg

 

Tο πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2016 οι εθελοντές του Ποταμιού βρέθηκε στους σταθμούς του Μετρό Ελληνικό, Άγιο Αντώνιο και Δουκίσσης Πλακεντίας με αφορμή την καμπάνια-πρωτοβουλία του Ποταμιού με τίτλο «Πού πάνε τα λεφτά μας;». Εκεί συνομίλησαν με κόσμο και μοίρασαν φυλλάδια στους πολίτες ενημερώνοντάς τους για τον επικείμενο προϋπολογισμό του 2017 και τις αντίστοιχες δαπάνες που περιέχει.

 

Ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκαν παρέα με εθελοντές του Κινήματος στον σταθμού του Ελληνικού όπου σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρωινή Γραμμή» στους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σκανδιναβική φορολογία αλλά βαλκανικές υπηρεσίες και παροχές. Συνέχισε λέγοντας ότι: «Με την ανεργία να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στη χώρα, εμείς δίνουμε τα λιγότερα για τη στήριξη των ανέργων και την ενίσχυση της απασχόλησης, δηλαδή το 0,7% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 1,8%. Στην υγεία δίνουμε το 4,7% του ΑΕΠ ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι το 7,3% και όταν για «γενικές υπηρεσίες» δίνουμε το 3,7% του ΑΕΠ, τριπλάσιο ποσοστό από το μέσο όρος της Ευρωζώνης».

 

Το Ποτάμι σχεδιάζει με την εν λόγω εκστρατεία ενημέρωσης να αναδείξει πώς μπορούν οι πόροι του προϋπολογισμού να κατανεμηθούν με τον βέλτιστό τρόπο σε δαπάνες έτσι ώστε να πιάνουν τόπο για τον Έλληνα πολίτη. Όλα αυτά θα τα θίξει και στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες, καθώς και στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και στις 12 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Happy Fathers’ Day”, του Γιώργου Σαράφογλου
Προς Γιώργο Χατζημάρκο από την “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν με ιδιωτικά ελικόπτερα;»
Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι υποψήφιοι με την παράταξη “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.