Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

8 χρόνια iPorta.gr – Ευχές!

Spread the love

 

Στις 8 Απριλίου 2021 το διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης και σχολιοκεντρικού χαρακτήρα IPORTA.GR  συμπλήρωσε 8 χρόνια παρουσίας του στο ίντερνετ. Οι άνθρωποι που το στηρίζουν και το εκτιμούν μοιράζονται σύντομες σκέψεις και ευχές με τους αναγνώστες μας. Επίσης, διαβάστε το άρθρο του Βασίλη Μαστρογιάννη που ακολουθεί.

Ελεύθερο βήμα, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη


Εδώ και οκτώ χρόνια μια Πόρτα είναι ανοιχτή στο διαδίκτυο. Ανοιχτή Πόρτα σημαίνει ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών και πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων.

Η ευχή: Τα οκτώ χρόνια να αυγατίσουν

Μάνος Κοντολέων

Συγγραφέας

Ο Μάνος Κοντολέωνείναι συγγραφέας (πεζογράφος, διηγηματογράφος) και κριτικός. Έχει βραβευτεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για τα έργα του “Μάσκα στο φεγγάρι” και “Πολύτιμα δώρα και από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου για το “Φεύγει”. 


Να είμαστε όλοι και όλες καλά και στα 99 χρόνια της iporta.gr να συνεορτάσουμε με συμπόσια και χοροεσπερίδες εκ του σύνεγγυς.
Δεν γράφω 100 για να μην θεωρηθώ πλεονέκτης, φαντασιόπληκτος και αιθεροβάμων.
Παραμένω ρεαλιστής και ελπίζω στο ανέλπιστο.
Με ευχές για υγεία και κάθε καλό προς όλες και όλους,
Με εκτίμηση,
Κωστής Α. Μακρής

Συγγραφέας-Γραφίστας

Ο Κωστής Μακρής είναι συγγραφέας των βιβλίων “Ο ΠοιοςΝαμε και οι πέντε γάτες” και “Η Εβίτα που νίκησε τα αποθαρρύνια”. Ασχολείται με την ξυλογλυπτική, την κηπουρική, τις εγγονές του Εβίτα και Ιωσηφίνα και οτιδήποτε μπορεί να κάνει τη ζωή του/μας καλύτερη.


Συγχαρητήρια και σε άλλα με ΥΓΕΙΑ!

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος

Η Δρ Δέσποινα Κατσώχη είναι Ακτινοθεραπεύτρια Ογκολόγος, Συνεργάτςη του ΥΓΕΙΑ, Καθηγήτρια ΠανΕπιστημίου της Γερμανίας, Πρόεδρος της ΑΚΟΣ.


Η ζωή κάθε ανθρώπου επηρεάζεται αποφασιστικά από το ποιες πόρτες διαβαίνει.

Για να μορφωθεί, να δουλέψει,, να κατοικήσει με την οικογένεια του, να ψωνίσει, να διασκεδάσει, να νοσηλευθεί.

Εξ άλλου οι πόρτες πέρα από είσοδο η έξοδο για αγαπημένα πρόσωπα εχουν μεγάλη χρησιμότητα γιατί φέρνουν σε ένα χώρο περισσότερο φως και καθαρό αέρα.

Αναμεσά στις πολλές πόρτες iPorta αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.

Όποιος την περάσει οδηγείται σε ένα φιλόξενο χώρο  στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους διαπιστώνει ότι μοιράζεται κοινά πράγματα. Για να εκφράσουν  απόψεις ,να προβληματιστούν και να ενημερωθούν έντιμα.

Όλα αυτά ειδικά στις μέρες μας της απομόνωσης και της μοναξιάς είναι εξαιρετικά πολύτιμα.

Χρόνια πολλά λοιπόν και κυρίως καλά.

Ο  Γιάννης Παπανικολάου είναι Οικονομολόγος, έχει μοιράσει την καριέρα του μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, διετέλεσε επί πολλά χρόνια Οικονομικός Σύμβουλος & Δ/ντης του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία είκοσι χρόνια ως Οικονομικός Σύμβουλος σε θέματα Στρατηγικής. 


Καλή δύναμη σε όλους μας και μακάρι του χρόνου να είμαστε πιο κοντά…

Α…και όπως λέω στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές.

”Να μην ξεχνάτε. Πάνω απ’ολα η υγεία μας”

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου είναι ηχολήπτης και συγγραφέας των βιβλίων “Πίσω από το τζάμι” και “Κόκκινο Γράφουμε”  


Χρόνια πολλά στη Πόρτα❤

Χρόνια πολλά σε όλους μας❤

Ένα μεγάλο καλοκαίρι❤

Η Λίνα Παπαδάκη σπούδασε στη Γαλλική Φιλολογία και εργάστηκε ως Δημοσιογράφος μεταξύ άλλων στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη. Ήταν επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου Τύπου στο ΠΟΤΑΜΙ. Σήμερα εργάζεται στην ΕΡΤ.


Αγαπημένοι,

Έστω και με μια μικρή “χρονοκαθυστέρηση” να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου χρόνια πολλά στην Πόρτα μας, σε αυτήν που μένει πάντα ανοιχτή !

Ευχή μου, να παραμείνει έτσι ξεχωριστή, δημιουργική και πολύχρωμη.

Οι καιροί που διανύουμε σηματοδοτούν μεγάλες αλλαγές και η Πόρτα έχει αποδείξει πως αντέχει.

Έτσι λοιπόν, κοιτάζοντας το μέλλον ( μα τι αστρολόγος θα ήμουν αν δεν το έκανα αυτό ) γνωρίζω καλά πως ο ρόλος της είναι σίγουρα ιδιαίτερος και με τον δικό της μοναδικό τρόπο “διαμορφωτικός”.

Να σε χαιρόμαστε !!!!

με την αγάπη μου, πάντα.

Η Αλεξάνδρα Καρακοπούλου είναι Δημοσιογράφος και αστρολόγος


Χρόνια πολλά στην Πόρτα, να μένει πάντα ανοιχτή, φωτεινή και λαμπερή!

Η Μαρίνα Μόσχα είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια


Εύχομαι η Πόρτα να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να μας κρατά συντροφιά διατηρώντας την αυθεντικότητα και την μοναδικότητα της. Μια ιστοσελίδα όπου χωράνε όλα τα χρώματα και όλες οι φωνές. Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά!

Φιλικά,
Βασιλεία Μαξακούλη

Η Βασιλεία Μαξακούλη είναι Δημοσιογράφος, τελειόφοιτος του ΕΚΠΑ.


χαιρετίζοντας τα γενέθλια του “iporta” ευχόμαστε εκ βάθος καρδίας να έχετε δύναμη, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να διαβάζουν το περιοδικό σας πολλές γενιές ακόμη. 
Με εκτίμηση, 
το προσωπικό της “Πανάκεια”

Η "ΠΑΝΑΚΕΙΑ" παρέχει τηλεφωνική συμβουλευτική βοήθεια στους πολίτες σε συνεργασία με τον ΙΣΡ-Σε ποιους αριθμούς θα απευθυνθείτε - iporta.gr

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Φίλες μου, Φίλοι του iΠόρτα

Σας μεταβιβάζω αυτούσια την αγάπη μου προς όλους σας από μια ζεστή εν γένει  Καλαμάτα κι έναν Ταϋγετο που καλά κρατεί ακόμα τα χιόνια του ψηλά στις κορφές του.

Όσον αφορά στο Περιοδικό: διαπιστώνω ότι πορευόμαστε αγώνα ωραίο, αγώνα ευγενή και τίμιο με το οξυγόνο επαρκέστατο γύρω μας και εντός μας, σε μια εποχή όπου άλλοι ασφυκτιούντες περί τον Τύπο είτε  καταφεύγουν εύκολα σε μεθόδους τεχνητής ( κρατικής, οικονομικής ) υποστήριξης από τα πλάγια είτε μετρώντας τα αποτελέσματα μιας χρήσης συνήθως μετά βάζουν λουκέτο, κάτι που το iporta αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι στηριζόμενο στα δικά του πόδια και διαφανή μέσα, χωρίς βέβαια να είναι επαρκή όλες τις φορές.

Όσον αφορά σε θέματα υγείας: μπολιαστείτε με τα υπάρχοντα εμβόλια χωρίς καν σκέψη για επιλογή διότι όλα είναι ασφαλέστατα. Η δική μου σειρά βατσινώματος είναι: για την 1η δόση στις 17 τρέχοντος μηνός και για την 2α στις 10/5 στο Γ.Ν. Καλαμάτας, Αντικάλαμος.

Θα μου επιτρέψετε όμως να μεταφέρω την πιο ζεστή μου αγκαλιά στην αστεράτη Τζίνα μας η οποία κουβαλά δικό μας φορτίο μέγα, βάζοντας όμως τις ‘’τρέλες’’ μας σε τάξη και μάλιστα με μαεστρία μουσικού.

Προσέχετε την υγεία σας, διαφυλάξτε την με ό, τι μπορείτε και ειδικά από τους άμυαλους φορείς τους εσκεμμένως επί τούτοις κυκλοφορούντες και διασπείροντες τον ιό, κάτι το οποίο απεύχομαι να παγιωθεί ως μια τάση δήθεν αγανακτισμένων σε μια κοινωνία όπου όλα τα δέχεται πλέον ως… δικαιολογημένα και φυσιολογικά.

Στην απομόνωσή μας – όσο αυτή κρατήσει, κι απ΄ότι φαίνεται φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της – παραμένουμε δημιουργικοί και ευχάριστοι προς τους γύρω μας,  σεβόμενοι τον εαυτό μας πρωτίστως.

Τέλος, να είστε βέβαιοι ότι τα χρώματα της iporta θα εξακολουθήσουν να είναι ζωντανά και ανάγλυφα κάθε φορά όπου ένα κείμενο προστίθεται επάνω τους και ποτέ δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν διότι η μαστοριά είναι περίτεχνη και επιμελημένη συμπεριέχουσα πάντα την αισθητική του κειμένου στα δυνατότερά του υψηλά επίπεδα.

Με την εκτίμηση μου προς όλους σας και μια υπενθύμιση: τις ελεύθερές σας ώρες να τις γεμίζετε με μουσική και γυμναστική. Μη ξεχνάτε την ποιοτική διατροφή σας.

Ανοίγω τα χέρια μου και σας αγκαλιάζω

Ο Δημήτρης Κατσούλας είναι συνταξιούχος δικαστικός επιμελητής.

Δημήτρης Κατσούλας


 

Αυτοί που αποσβαίνουν κραδασμούς βρίσκονται αλλού.

Εμείς είμαστε εδώ για να τους αισθανόμαστε σύγκορμοι και να τους μεταφέρουμε ξέφρενα στους άλλους

Εύχομαι χρόνο με το χρόνο η πόρτα να μεγαλώνει για να τους χωρέσει κάποια στιγμή όλους.

Ο Αλέξανδρος Μπέμπης είναι επιχειρηματίας

 

 

 

 

 

 

 


Τις καλύτερες για εσάς και την iporta σας.


Φίλες και φίλοι της Πόρτας μας,

Σας καλημερίζω κι εύχομαι να είμαστε όλοι καλά!

Γενέθλια της Πόρτας να γιορτάζουμε κάθε χρόνο, με την Τζίνα μας οδηγό, να μας ανοίγει όλο και περισσότερους δρόμους ελευθερίας έκφρασης.

Στενοί, άρρηκτοι και δοκιμασμένοι δεσμοί με δένουν μαζί της, κι όσο καμιά φορά για άλλους λόγους (π.χ. υγείας) εξαφανίζομαι, η καρδιά μου παραμένει εκεί και πάντα επιστρέφω.

Χρόνια πολλά στην Πόρτα, να μένει εκεί ορθάνοιχτη και λαμπερή, έτοιμη να δεχτεί όσους επιθυμούν να τη διαβούν.

Κουράγιο, Τζίνα μου, όλα περνούν, αλλά η Πόρτα μένει!

Σας στέλνω την αγάπη μου.

Η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου είναι λάτρης της Ιστορίας, συγγραφέας πολλών ιστορικών μυθιστορημάτων και υπήρξε διευθυντικό στέλεχος πεντάστερων ξενοδοχείων της Ελλάδας.

 

27294531_2108761429164511_1219004466_n.jpg

Χρόνια Πολλά

Γι’ αυτήν που κρατάει την Πόρτα ανοιχτή

Χρόνια Πολλά στην Ωραιοζήλη
με τον ωραίο ζήλο να μας δίνει επικοινωνίας… ιδίως σε μια εποχή

γενικής βουβαμάρας

Ο Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παν/μιου Αθηνών.

 


Η Αγάπη είναι δύναμη

Η Γνώση είναι δύναμη.

Αν ισχύει η μεταβατική ιδιότητα στο παραπάνω, η Αγάπη είναι Γνώση.

Αγαπώντας αυτό που δημιουργήσαμε πριν από 8 χρόνια πλησιάσαμε στο να μάθουμε κάτι πολύ καλά: ότι αν δεν αγαπάς κάτι με πάθος, με συνέπεια, με ευλαβική προσήλωση δεν μπορείς να το εξελίξεις. Η δική μου εξέλιξη σε αυτά τα χρόνια της Πόρτας ήταν ότι τρόμαξα σχεδόν από το πόσα λίγα γνωρίζω. Αυτή είναι η προσωπική μου κατάκτηση 8 χρόνια που έχω αναλάβει την αρχισυνταξία και τον συντονισμό της Πόρτας. Ξεκίνησα με την απατηλή εντύπωση ότι γνωρίζω πολλά και σήμερα ομολογώ ότι καθημερινά κάθε άρθρο, κάθε αρθρογράφος, κάθε αγαπημένη φίλη και αγαπημένος φίλος του iporta.gr μού ανοίγουν δρόμο σε κάτι που δεν υποψιαζόμουν. Γιατί Πόρτα ανοιχτή, σκέψη ελεύθερη, έντιμη και απροσκύνητη. Αυτό τουλάχιστον το ξέρουμε και το ξέρετε εκλεκτές και εκλεκτοί αναγνώστες μας καλά: εμείς θα αποτελούμε την άλλη πλευρά της αρθρογραφίας που τολμά και λέει τα πράγματα ως έχουν. Και ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα το κάναμε όλοι μαζί.

Χρόνια πολλά, δημιουργικά, χρήσιμα, ωφέλιμα σε όλες και όλους. Αλεξίσφαιροι και χαρούμενοι!

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

Θεολόγος-Αρθρογράφος-συντονίστρια του iporta.gr 

 Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

 

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

SHARE
RELATED POSTS
Τώρα είναι η φάση του «μαζί»!, του Γιώργου Αρκουλή
Aστρολογικές προβλέψεις για τον Φεβρουάριο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: ο κύριος Παπούλιας και ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.