Πόρτα στη Δωδεκάνησο

8 Μαΐου εγκαίνια Λιμανιού “Πέταλος” Σύμης παρόντος του ΠτΔ κου Προκόπη Παυλόπουλου

Spread the love

Την Τρίτη 8 Μαΐου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου λιμανιού της Σύμης στη θέση «Πέταλος» Σύμης, όπως ήταν και η αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία και συμπίπτει με την ημέρα επετείου για τις εκδηλώσεις της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που η Γερμανία αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει και η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ, δηλαδή η 8η Μαΐου 1945.

Στις φετινές εκδηλώσεις θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος  ο οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια αμέσως  μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της ιστορικής επετείου.

Το νέο λιμάνι ξεκίνησε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 5.800.000 ευρώ και σύμβαση με την εταιρεία Μαρούλης ΑΕ ύψους περίπου 4.000.000 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά το 2016 (για θέματα δημοσιονομικών προβλημάτων) η χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε από τις Δημόσιες Επενδύσεις. Το λιμάνι διαθέτει κρηπιδώματα 345 μέτρων και είναι συνολικής έκτασης περίπου 4.000 τμ. Οι φυσικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και υπολείπονται οι χερσαίες εγκαταστάσεις και η βελτίωση της οδικής πρόσβασης έργα που θα ενταχθούν σε νέα προγράμματα. Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018  επισκέφτηκε τη Σύμη ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου  και παρουσία του Δημάρχου Σύμης  κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα επιθεώρησε το νέο λιμάνι, που η λειτουργία του αναμένεται     να  δώσει ώθηση στον τουρισμό και στην εν γένει ανάπτυξη και εξέλιξη του νησιού.

Τέλος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 8ης Μαΐου θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ Φώτη Χατζηδιάκο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού κ Νίκο Μανωλάγκα.

SHARE
RELATED POSTS
cgm_gcjc.jpg
Κως 2017, η επόμενη μέρα των 6.5 Ρίχτερ [67 εικόνες]
Ομιλία της κας Μαρίας Ευθυμίου, Αν.Καθηγήτριας του ΕΚΠΑ στις 26 Οκτ. στο Νεστορίδειο
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης με τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και Στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.