Πόρτα στην Πολιτική

Κοινωνική Δικαιοσύνη και άλλα παραμύθια, του Γιώργου Αρκουλή

 
Άκουσα με μεγάλη προσοχή τα όσα είπαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (κατά την ομιλία τους, με αφορμή την έναρξη προεδρίας μας στην Ευρώπη κλπ.) οι εντιμότατοι Μπαρόζο – Σαμαράς. Ο πρώτος, μίλησε θεωρητικά, προσεκτικά και με διπλωματικό τρόπο, προσπαθώντας να…εντυπωσιάσει τους αρχαίους ημών προγόνους, οι οποίοι έφεραν τον Πολιτισμό και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Βέβαια, την ίδια ώρα ο μεθοδικός υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Δένδιας, ως σύγχρονος ‘Ιαβέρης’, είχε φροντίσει να περιχαρακώσει το Κέντρο (και όχι μόνο), να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κλπ. Ολα αυτά ελάχιστα επηρέασαν τον Πορτογάλλο πολιτικό.

 

 

 

Από την άλλη ο πρωθυπουργός της χώρας, είπε –και τι δεν είπε: Μέχρι με ‘κοινωνική δικαιοσύνη’ απείλησε τους Έλληνες, την ώρα που οι αρχιμάστορες του φορολογικού Προκρούστη ετοιμάζονται να κόψουν σε ποσοστό 40% τις συντάξεις από τις χήρες, και να τις μηδενίσουν αν έχουν ηλικία κάτω των 62 ετών!
 
Κατά την γνώμη μου, αυτό το μέτρο (που θα αυξήσει φυσικά το αναμενόμενο πλεόνασμα…) θα επιφέρει και κάτι θετικό: θα αποτρέψει τους σκοπεύοντες να αυτοκτονήσουν, αφού ενδέχεται να το ξανασκεφτούν και να αναβάλουν την πράξη τους, λόγω της πείνας που θα φέρει στην χήρα τους! 
 
Δεν είναι μαύρο χιούμορ. Ανάθεμα είναι!
 
 
 
επικοινωνείστε στο [email protected]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μ. Γλυνός: Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών
Κώστας Αρβανίτης: “Πρώτα τα παιδιά”. H μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα στην ΕΕ
Δήμαρχος Ρόδου: “Διαγωνισμός για την επιδιόρθωση και συντήρηση του Λιμεναρχείου Ρόδου, των Κρατητηρίων και του Σταθμού της Λίνδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.