Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Γελοιογραφία: Βαγγέλης Παυλίδης: Άνθρωποι και αριθμοί

Spread the love

Μεγάλη η χαρά στην Κυβέρνηση για τα καλά νέα: η κυρία Μέρκελ (που η καρδιά της “ματώνει όταν σκέφτεται την Ελλάδα”, σύμφωνα με δηλώσεις της) είναι πολύ ευχαριστημένη με την προσπάθεια της χώρας μας. Το ίδιο και η άλλη κυρία, η Λαγκάρντ, που κι αυτή βλέπει μεγάλη “πρόοδο στην προσπάθειά της Ελλάδας να ξεπεράσει τα χρόνια και βαθιά της προβλήματα”. Από κοντά και η Κομισιόν, που δια στόματος Όλι Ρεν, εκφράζει αισιοδοξία και προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ στο τέλος του χρόνου.
Αυτό που δεν λένε είναι πως η ανεργία έχει φτάσει το 27% -σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού είναι κοντά στο 50%- και πως χιλιάδες κόσμος περιμένει στις ουρές Δημοτικών και εκκλησιαστικών συσσιτίων για να ταΐσει τα παιδιά του. Και βέβαια, κουβέντα για το οτι η ύφεση είναι πανευρωπαϊκή, άρα συστημική.

Αυτά όλα θυμίζουν το περίφημο “οι αριθμοί ευημερούν, οι Έλληνες πένονται”, του αείμνηστου Γεώργιου Παπανδρέου. Μα έρχεται ο κύριος Στουρνάρας -ο διορισμένος Τσάρος της οικονομίας, άνθρωπος τεχνοκράτης, γοητευμένος από την αισθητική των ισοσκελισμένων αριθμών- να μας πει πως αυτά είναι λαϊκίστικα πράγματα και πως “οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν εάν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί”.

Εσείς τώρα, που ζείτε καθημερινά με την αγωνία του τί θα φέρει η επόμενη μέρα, διαλέγετε και παίρνετε: Ποιά η αλήθεια; Και ποιός ο λαϊκιστής;

Καθώς γράφω κι έχω μπουρδουκλωθεί με τους αριθμούς, που ομολογώ δεν πολυσυμπαθώ, μού’ρθε και τ’ άλλο: όταν η Χούντα καμάρωνε πως το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα είχε αυξηθεί, ο Θανάσης Κανελλόπουλος έγραφε στους “Αντίλαλους” του ΒΗΜΑΤΟΣ πως είναι σαν να βάλουμε έναν άνθρωπο μισόν στην κατάψυξη και μισόν στο φούρνο. Η μέση θερμοκρασία του θα είναι εξαιρετική!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
1972, “Η Ρόδος χάνει την ταυτότητά της”, του Βαγγέλη Παυλίδη
Γενέθλια – Birthday, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Απλήρωτη επί 15 μήνες…, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.