Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αποκλειστικά στην “Πόρτα”: Εθνική Έκθεση Γραμματοσήμου “Ελλάδα-Κύπρος 2013” με τη δυναμική παρουσία της Δωδεκανήσου

Spread the love
 

 

 

Δυναμική Παρουσία και Προβολή της Δωδεκανήσου στην Εθνική Έκθεση Γραμματοσήμου “Ελλάδα-Κύπρος 2013” που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου,  Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα από 21/10/2013 – 8/11/2013

Η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου θα συμμετάσχει σε λίγες ημέρες στην Εθνική Φιλοτελική Έκθεση που θα γίνει στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό έκθεμα προερχόμενο από την περιοχή της Δωδεκανήσου μοναδικής ομορφιάς, ιδιαίτερο και πρωτότυπο.

16 Βραβευμένα Έργα Μαθητών Από Δημοτικά Σχολεία Της Δωδεκανήσου
Που Έγιναν Γραμματόσημα


Ο αρχικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, όταν προκήρυξε διαγωνισμό δημιουργίας γραμματοσήμου στα σχολεία της Δωδεκανήσου. Η ιδέα ήταν  η νέα γενιά να γνωρίσει το γραμματόσημο και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό και επιπλέον να έρθει σε επαφή με τον Φιλοτελισμό.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιβράβευσαν την ιδέα και τύπωσαν με το λογότυπο της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου, τα τρία γραμματόσημα των μαθητών της Δωδεκανήσου  που κέρδισαν, τα οποία και βράβευσαν, ενώ για τα υπόλοιπα 13 τα οποία επίσης τυπώθηκαν, δόθηκαν στους μαθητές έπαινοι. 

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Γραμματόσημο και Δωδεκάνησα» και εντάχθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 64ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Η προέλευση της ιδέας ήταν στην κατεύθυνση της προσπάθειας προσέγγισης της νέας γενιάς ώστε να γνωρίσουν το γραμματόσημο, τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό και φυσικά να έλθουν σε επαφή με την Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου.

Το έκθεμα περιλαμβάνει 16 σελίδες και η κάθε μία περιέχει το έργο του μαθητή, την φωτογραφία του έργου του η οποία έγινε ένα μικρό κάδρο για να του θυμίζει την διάκριση που έλαβε και στο κάτω και δεξιά τμήμα της κάθε σελίδας έχει την αναμνηστική σφραγίδα της 3ης τοπικής ένωσης Γραμματοσήμου της Ρόδου που έγινε το 2012 καθώς και σφραγίδα της πρώτης ημέρας της έκθεσης (ημέρα εγκαινίων).

Η 3η Τοπική Έκθεση Γραμματοσήμου της Ρόδου πραγματοποιήθηκε 11-18 Μαΐου 2012 στο κατάλυμα της γλώσσας της Γαλλίας στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και επελέγη την ημέρα των εγκαινίων να γίνει και η απονομή στους μαθητές των βραβείων και των αναμνηστικών του διαγωνισμού.

το πρώτο βραβείο ανήκει στην μαθήτρια Ελπίδα Τερνέζη

Περισσότερες πληροφορίες

Ο τίτλος που του δόθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου Γιάννη Κουρέλη είναι :
“16 Βραβευμένα Έργα Μαθητών Από Δημοτικά Σχολεία Της Δωδεκανήσου Που Έγιναν Γραμματόσημα”.


Μέλη της Φιλοτελική Ένωσης Δωδεκανήσου που συμμετέχουν στην έκθεση ως εκθέτες με τα αντίστοιχα εκθέματά τους είναι οι παρακάτω :

Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου :
16 βραβευμένα έργα μαθητών από Δημοτικά Σχολεία της Δωδεκανήσου που έγιναν Γραμματόσημα

Καρανικόλας Νικόλαος :
Οι επισημάνσεις Inselpost 1944-45
Κλασικές σφραγίδες ελληνικών νήσων του 19ου αιώνα

Κουρέλης Ιωάννης :
Οι Ταχυδρομικές Σφραγίδες Αγροτικών Διανομέων (Τρομπετάκια) στη Στερεά Ελλάδα

Νομικός Παναγιώτης :
Deutsches Reich – Από τον Κάιζερ στη Γερμανία του Χίτλερ 1871-1945

Πετραδάκης Μιχαήλ :
Το γραφείο του γαλλικού ταχυδρομείου στη Ρόδο (1852-1924)
Για την Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα www.fedod.gr και να επικοινωνήσετε μαζί τους στο e-mail [email protected]


Ο Γιάννης Κουρέλης είναι αντιπρόεδρος της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου.

SHARE
RELATED POSTS
«Ν. Σαντορινιός: Με τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στους Λειψούς αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Έτοιμος (στις μακέτες) ο Βοτανικός…, του Γιώργου Αρκουλή
“Γκούχου”! Η Απειλή του Ιού! (“The Threat”)!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.