Βιβλίο

Βιβλιοπαρουσίαση: “Αλίκτυπα του Αιγαίου” στα εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία

Spread the love

Παρουσίαση του λευκώματος του Γιώργου Η. Ζωγραφίδη

Ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου, η Aδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η ΒΡΥΚΟΥΣ», ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσιάζουν το λεύκωμα «Αλίκτυπα του Αιγαίου» του Γιώργου Η. Ζωγραφίδη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Για το πόνημα του κ. Ζωγραφίδη θα μιλήσει ο καθηγητής Δημήτρης Τριφιάτης, καθηγητής Φιλοσοφίας. Συντονίστρια, η Αναστασία Κορινθίου, Δημοσιογράφος. Επίσης, θα συμμετέχει η χορωδία και το φωνητικό σύνολο «Vocal People” του σχολείου, υπό τη διεύθυνση της Ευανθίας Κρητικού, υπεύθυνης διεύθυνσης χορωδιών των εκπαιδευτηρίων, ενώ με ερέθισμα το εικαστικό περιεχόμενο του βιβλίου μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του σχολείου θα παρουσιάσουν Θεατρικό Δρώμενο με κείμενα που έγραψαν με την τεχνική της Δημιουργικής Γραφής. Σκηνοθετική εμψύχωση Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικός Θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Πρόκειται για μια πολύτιμη έκδοση όπου μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται η μοναδικότητα και η απαράμιλλη ομορφιά του Αιγαίου πελάγους. Ο συγγραφέας, παρουσιάζει με έναν εξαιρετικό τρόπο εικόνες- δημιουργήματα της φύσης. Απλές μορφές του φυσικού κόσμου, όπως η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο, μετατρέπονται σε καλλιτεχνικά μορφώματα, σμιλευμένα από την άλμη της θάλασσας και τις δύνες των ρευμάτων. Το εικονογραφικό υλικό διανθίζεται από επιλεγμένα ποιητικά αποσπάσματα και κείμενα του συγγραφέα και σημαντικών πνευματικών δημιουργών. 
Ο Γιώργος Η. Ζωγραφίδης, γεννήθηκε στο Διαφάνι της κοινότητας Ολύμπου στην Κάρπαθο. Το 1968 γίνεται πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Tο 1976 διορίσθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και αφού ειδικεύτηκε στο εργατικό δίκαιο άσκησε το λειτούργημα του Επιθεωρητή Εργασίας Δωδεκανήσου. Ο Γιώργος Η. Ζωγραφίδης, είναι πάντα παρών στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα της Δωδεκανήσου. Είναι ενεργό μέλος του «Δωδεκανησιακού Ομίλου Λαογραφίας και Λόγου», ιδρυτικό μέλος του συλλόγου της «Ελληνοσερβικής Φιλίας» και πρόεδρός της, ιδρυτικό και ενεργό μέλος του «Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων», επίτιμος πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών Ρόδου, διετέλεσε αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου και είναι τώρα αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου και αιρετός Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα ασχολείται αθόρυβα από το 1980, εκτός από την ποίηση με τη λαογραφία, την καλλιτεχνική φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη συλλογή αλικτύπων ενώ βρίσκονται υπό έκδοση άλλες λαογραφικές και ποιητικές του εργασίες. 
Είσοδος Ελεύθερη

SHARE
RELATED POSTS
Διαβάζοντας: “Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες” της Μαλβίνας Κάραλη, του Άγγελου Κουτσούκη
Ποτέ πιο πριν… Μυθιστόρημα του Μάνου Κοντολέων, του Κωστή Α.Μακρή
Με τον “Φάνη Κρέμο” ο Γιάννης Πανούσης ανα-λύει και επι-λύει τα εγκλήματα-Αστυνομικές ιστορίες σε νέο βιβλίο του!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.