Πόρτα στον Κόσμο

70η Επέτειος Ενσωμάτωσης Δωδ/σου στις Βρυξέλλες από τον Στέλιο Κούλογλου

Spread the love

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου γιόρτασε την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και τα 70 χρόνια της Ελευθερίας του Αιγαίου με μια διήμερη εκδήλωση.

Αρχικά στις 6 Μαρτίου οι Δημοσιογράφοι Γιάννης Φίλερης ” Ευρωμπάσκετ ’87. Τίποτα δεν μας σταμάτησε” και Βασίλης Σκουντής “Είμαστε πια πρωταθλητές” παρουσίασαν τα βιβλία τους που αφορούσαν στο Έπος του 1987 και την πρωτιά της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στην Ευρώ, παρουσία του Παναγιώτη Φασούλα και του Μιχάλη Κακιούση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου ήταν παρόντες και μαθητές που υπέβαλλαν τις δικές τους ερωτήσεις στους παίκτες του μπάσκετ.

Στις 7  Μαρτίου ημέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την προσάρτηση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, ο Στέλιος Κούλογλου υποδέχεται για δεύτερη ημέρα ομάδα επισκεπτών από την ακριτική Δωδεκάνησο για ξενάγηση στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου και επίσημη παρουσίαση βίντεο για το χρονικό της Ενσωμάτωσης που έχει δημιουργήσει η Πολιτιστική Ομάδα Αρχιπέλαγος, με παράλληλες ομιλίες από τον ίδιο, τον βουλευτή Δημήτρη Γάκη, την υπεύθυνη του “Αρχιπελάγους” Ευδοκία Βούβαλη και άλλους.  Τέλος, στο χώρο έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις από Σωματεία της Δωδεκανήσου, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων με την οικονομική συμβολή χορηγών, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου μετά από την αρωγή συγκεκριμένα της Αντιπροέδρου Φαίδρας Σπανού και δική τους, παρόντος του σεφ Νίκου Χριστοφόρου, θα παρουσιάσουν τη Γευσιγνωσία της Δωδεκανήσου με αυθεντικά ροδίτικα υλικά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση για την διαδραστική παρουσίαση της Δωδεκανήσου στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε ο Βουλευτής Δημήτρης Γάκης.

SHARE
RELATED POSTS
Ο αδιαμφισβήτητος Ηγέτης!, του Νότη Μαυρουδή
Republican Lives Matter, by George Sarafoglou
Ο Χαμένος «Χαμένος» – The losers’ “Loser”, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.