Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο

7η Μαρτίου στη Ρόδο: πτήσης αεροσκάφους F 16 και ένοπλο τμήμα των Βρακοφόρων Κρήτης

Με επίδειξη πτήσης αεροσκάφους F 16 και ένοπλο τμήμα των Βρακοφόρων Κρήτης, η παρέλαση της 7ης Μαρτίου. Με λαμπρότητα ο εορτασμός 

Με λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος η 71η Επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, στις 7 Μαρτίου 2019  περιλαμβάνοντας πτήση επίδειξης αεροσκάφους  F-16, παρέλαση του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης ενώ στην είσοδο του Δημαρχείου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας προς τιμήν του Γιώργου Δασκαλάκη ο οποίος βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς.

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ρόδου, ενημέρωσε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία έχει την ευθύνη της παρέλασης ότι μετά και την επικοινωνία του με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Επίδειξης «Ζεύς» για εκτέλεση πτήσης επίδειξης.

Παράλληλα, κατόπιν προσκλήσεώς του στην παρέλαση  της 7ης Μαρτίου θα παρελάσει τμήμα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, αποτελούμενο από τριάντα δύο άτομα.

Επιπλέον αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης και των χορευτικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας με την αναγραφή-συμπλήρωση του ονόματος του αείμνηστου, Γιώργου Δασκαλάκη του Ιωάννη για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση και τον πολυετή αγώνα του κατά των κατακτητών. Ο Γιώργος Δασκαλάκης, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 23 Απριλίου 1945, σε ηλικία μόλις 27 ετών, αφού υπέστη απάνθρωπα βασανιστήρια, αφήνοντας πίσω του χήρα και τρία ορφανά παιδιά.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ζητούνται Μάρλεϊ…, του Γιώργου Αρκουλή
Τώνια Μοροπούλου: “Απέσυρα την υποψηφιότητά μου για λόγους ευθιξίας. Κανείς δεν θα σπιλώσει το όνομά μου”
“Το ΟΧΙ”!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.