Υγεία

Προσοχή στη χρήση του αντηλιακού, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Το καλοκαίρι, η εσωτερική μας ενυδάτωση πρέπει να συνοδεύεται από την προστασία μας από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τα παιδιά. Μάλιστα, επειδή τα βρέφη έως έξι μηνών είναι απροστάτευτα από την ηλιακή ακτινοβολία, δεν τα εκθέτουμε στον ήλιο, ούτε τα αλείβουμε με αντηλιακά που είναι προϊόντα με χημικά συστατικά.

Παιδιά και ενήλικες, καλό είναι να χρησιμοποιούν αντηλιακό – με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15- σε τακτική βάση, ακόμα και σε μέρη του σώματος που είναι καλυμμένα από ρούχα, ιδίως αν παραμένουν πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους. Μην ξεχνάμε ότι η ακτινοβολία UVA, μπορεί να διαπεράσει τα παράθυρα σπιτιού και αυτοκινήτου αλλά και τα ρούχα. Για παράδειγμα μπορεί να πάθουμε κάποιο έγκαυμα επειδή περάσαμε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και δεν φορούσαμε αντηλιακό.

Για την καλύτερη προστασία μας, αποφεύγουμε τον ήλιο και την παραλία τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες ενώ κάνουμε χρήση του αντηλιακού τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν πάμε για μπάνιο. Ανανεώνουμε τακτικά την επάλειψη, καθώς η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού δεν κρατά πάνω από δύο ώρες. Οι επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο με μία μόνο εφαρμογή, είναι σχεδόν ίδια με το να μην έχουμε φορέσει καθόλου αντηλιακό. Τέλος, για την παραλία επιλέγουμε αδιάβροχα αντηλιακά.

Και βέβαια, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τρώμε ελαφρά για να μην ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας, φοράμε ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρησιμοποιούμε καπέλο και γυαλιά ηλίου!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κρυολόγημα: Σε θέση μάχης για να το αντιμετωπίσουμε! , της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Καρκίνος του μαστού: Η ψυχολογία, το σεξ, η σχέση, της Μαρίνας Μόσχα
Ήλιος και σπυράκια, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.