Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

131 χρόνια πριν, ο Νίκος Καζαντζάκης είδε το πρώτο φως!

Spread the love
 
 
 
«Ε κακομοίρη άνθρωπε», είπε δυνατά, «μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις – το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν!»
Πριν από 131 χρόνια γεννήθηκε σαν σήμερα ο Νίκος Καζαντζάκης. Αιρετικός; Επαναστάτης; Αυταρχικά αναρχικός; Πολεμήθηκε όπως όλοι οι σπάνιοι. Η παρακαταθήκη του ισόβια και παγκόσμια. Εκτός από τους συμπατριώτες του. Σε τούτο τον τόπο η διχόνοια πάντα πολεμούσε ό,τι ωραίο γεννούσε. 

Σημαντική πληροφορία: 


Σήμερα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη τα επίσημα εγκαίνια της εβδομάδας Μνήμης και Τιμής για το Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο «131 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΣ». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πεντέλης και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας», έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 17 έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σταθερά Πρώτη η AEGEAN στην προτίμηση του παγκόσμιου επιβατικού κοινού για την ποιότητα των υπηρεσιών της
Στην Αθήνα ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων του Ισραήλ, Υπ/γος Yacov (Kobi) Barak-Ξενάγηση/Επίδειξη από τον Α/ΓΕΣ στο Κέντρο Τεθωρακισμένων [εικόνες]
Επτά αλήθειες κι ένα ανέκδοτο για την 21η Απριλίου, του Χρήστου Χωμενίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.