Βιβλίο

Προτείνουμε: “Υπόγειος”, Δημήτρης Μητσοτάκης, Αλέξανδρος Σικιαρίδης, εκδόσεις ΤΟΠΟΣ

Spread the love

Στη μνημονιακή Αθήνα οι άνθρωποι πεινούν για ζωή. Για τη ζωή που θεωρούν ότι θα τους άξιζε, για τη ζωή που δεν μπορούν πια να ζήσουν. Η μωρόπιστη Ντίνα και ο μεγαλομανής Πάνος, ο συνταξιούχος Μενέλαος και η κόρη του Όλγα, η Αλίκη (ή Βίλμα ή Ελευθερία ή…), ο Γιάννης ο Τσακ Μπαμ και ο φίλος του Μάκης συγκρούονται με σκιές και φαντάσματα, αγαπούν και υποφέρουν μέσα από το Facebook, το Erodate και το Skype, κυνηγώντας ένα κομμάτι ευτυχίας. Κάτω από τον μανδύα του καθωσπρεπισμού και του «φυσιολογικού» ανθρώπου, οι ήρωες του Υπόγειου καταγράφονται με αδιακρισία και ρεαλισμό από μια υποδόρια κάμερα που κινηματογραφεί κάθε λεπτομέρεια από τις παράλληλες ζωές τους, αποκαλύπτοντας τη διαστροφή και την παθογένεια της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που αναζητεί τη χαμένη της αξιοπρέπεια.

O Δημήτρης Μητσοτάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και ζει στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία εργάστηκε ως μουσικός και το 1994 δημιούργησε το συγκρότημα «Ενδελέχεια», στο οποίο συμμετείχε ως στιχουργός, συνθέτης και ντράμερ έως τη διάλυση του συγκροτήματος, τον Απρίλη του 2009. Έχει εκδώσει δύο λογοτεχνικά βιβλία: Καυτή σούπα (Ελληνικά Γράμματα, 2007) και Η μονοκατοικία (Τόπος, 2009) και δύο προσωπικές δισκογραφικές δουλειές με το συγκρότημα «Ευδαίμονες». Από το 1994 εργάζεται ως μουσικός επιμορφωτής στο ΚΕΘΕΑ Διάβαση. Έχει εργαστεί ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο. Διευθύνει το μουσικό εργαστήρι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δύο κόρες.

Ο Αλέξανδρος Σικιαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1991. Εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων και της διαφήμισης. Έχει αρθρογραφήσει για χρόνια στον περιοδικό τύπο. Έχει μια κόρη που του έχει χαρίσει την μόνιμη ιδιότητα του πατέρα.

Αυτό το δελτίο τύπου, καθώς και επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο, θα βρείτε online στο www.toposbooks.gr

SHARE
RELATED POSTS
Διαβάζοντας: “Άντρες χωρίς άντρες”-Νίκος Δαββέτας, του Άγγελου Κουτσούκη
Διαβάζοντας: “Η Λόττε στη Βαϊμάρη”-Τόμας Μάν, του Άγγελου Κουτσούκη
“Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ” – Νέο βιβλίο από τον Γιώργο Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.