Υγεία

Ομορφιά και κρίση, της Κατερίνας Παπασάββα

Spread the love

 

 
Ομορφιά σημαίνει αγάπη, γνώση και φροντίδα για τον εαυτό μας. Είναι η αποδοχή του εαυτού μας με προσπάθεια βελτίωσής του.
 
Από την αρχαιότητα η ομορφιά απασχολούσε τις γυναίκες και ήξεραν να περιποιούνται το δέρμα τους με διάφορα φυσικά προϊόντα της εποχής εκείνης όπως γάλα, μέλι, αρωματικά λάδια, κρασί, άγρια φυτά και βότανα,άργιλο,πηλό κ.ά. Έφτιαχναν κρέμες ενάντια στις ρυτίδες από βούτυρο φρέσκο, αλεύρι, λάδι ελιάς και γάλα. Φρόντιζαν για τον καθαρισμό του δέρματός τους κτίζοντας τα θερμά λουτρά,τα χαμάμ,τα λασπόλουτρα κλπ.
 
Με τις αισθητικές περιποιήσεις που προσφέρουν σήμερα οι άνθρωποι στον εαυτό τους, επιδιώκουν την καλύτερη εμφάνιση ώστε να αισθάνονται ωραία με τον εαυτό τους, να αυξάνεται η αυτοπεποίθησή τους δείχνοντας νεώτεροι και να συγκεντρώνουν την προσοχή των άλλων με την ελκυστική παρουσία τους.
 
Σήμερα οι Αισθητικοί έχουν υψηλό επίπεδο γνώσεων και με την βοήθεια της τεχνολογίας, της συνεχούς ενημέρωσης και την χρήση των καταλλήλων καλλυντικών σκευασμάτων, καλύπτουν τις ανάγκες των ενδιαφερομένων για τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
 
Άν και η κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εν τούτοις επιβάλλεται η γυναίκα να έχει ωραία εμφάνιση,με υγιές και όμορφο δέρμα χωρίς σπυράκια, τριχοφυΐα, ρυτίδες, χαλάρωση και πανάδες. Η εξωτερική της εμφάνιση είναι παράγοντας καθοριστικός για την αποδοχή της από το κοινωνικό περιβάλλον.
 
Ανάλογα με την εποχή που διανύουμε είναι και οι αισθητικές περιποιήσεις.
 
Tώρα τo φθινόπωρο το δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες. Είναι η πιο απαιτητική εποχή για ενυδάτωση και φροντίδα μετά το καλοκαίρι. Η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη και πρέπει να συνδυάζεται με εντατική φροντίδα στο σπίτι για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα. Ξεκινάμε με ένα Πήλιο που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, συνεχίζομε με μια θεραπεία λεύκανσης για να διώξουμε τις πανάδες και τις σκουρόχρωμες κηλίδες και τελειώνουμε με μια αντιοξειδωτική θεραπεία για ανανέωση των κυττάρων!  
 
Μετά την παραπάνω αγωγή το δέρμα ενυδατώνεται,ενισχύεται η αντοχή του, αποκτά λεία υφή, η θαμπή του όψη φεύγει, έρχεται η λάμψη και τα κύτταρα ανανεώνονται αφού ενεργοποιείται η κυτταρική λειτουργία! Παράλληλα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνονται οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες και αποκτά φρεσκάδα υγείας. 
 
Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει σημαντική την ψυχική μας υγεία και την καθημερινότητά μας. Οι αισθητικές περιποιήσεις αφορούν και τις γυναίκες και τους άνδρες σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου η περιποίηση ήταν γυναικείο προνόμιο. Σήμερα οι άνδρες φροντίζουν για την προσεγμένη εξωτερική τους εμφάνιση, επισκέπτονται τα ινστιτούτα αισθητικής λόγω επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτισμικού επιπέδου.
 

 
Συμβουλές και χριστουγεννιάτικες προσφορές από το Κέντρο Ομορφιάς και Υγείας Katerina Day Spa. Επισκεφθείτε την σελίδα εδώ.SHARE
RELATED POSTS
Ο θυρεοειδής και τα προβλήματά του, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ναι στο λεμόνι!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
H ζάχαρη είναι εχθρός!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.