Κτηνιατρική/Φιλοζωΐα

Συμβουλές από το “The pet shop”: Μέτρα πρόληψης για την προστασία του τετράποδού μας

Spread the love
Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας πρέπει να λάβουμε κάποια απλά μέτρα πρόληψης για την υγεία του κατοικίδιου μας. Ο Νοέμβριος είναι ένας καλός μήνας για ένα γενικό τσεκ-απ, μία εξέταση αίματος που θα δείξει τυχόν ασθένειες, όπως το καλαζάρ ή η ερλιχίωση, που μπορεί να μεταδόθηκαν στο σκύλο μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω έξαρσης σκνιπών & τσιμπουριών. Η έγκαιρη πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος στη θεραπεία του ζώου.
 

 

Φροντίζουμε ακόμα, η διατροφή του να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες ώστε να μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό του και το τρίχωμα του για τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα ακολουθήσουν. Μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της τροφής, αρκεί το ζώο να έχει φυσιολογικό βάρος. Το νερό του θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένο για να μην του προκαλέσει υποθερμία.

 

 
Επίσης, φροντίστε το τρίχωμα του να μην έχει κόμπους και μην το κουρεύετε, για να μπορεί να προστατευτεί από το κρύο. Στα ιδιαίτερα μικρόσωμα και κοντότριχα ζώα ένα ρουχαλάκι θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν ζεστά, αλλά φροντίστε να είναι άνετο και να μην το φοράει όλες τις ώρες της ημέρας ώστε να μπορεί να αναπνέει το δέρμα του.
 
Αποφύγετε τη βόλτα του σκύλου τις πολύ πρωινές ώρες όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή καθώς τα ζώα μπορεί να αρρωστήσουν, ενώ φροντίστε να είναι πλήρως εμβολιασμένα.
 
Τέλος, βασικό είναι το καταφύγιο, σπιτάκι ή κρεβατάκι, του ζώου μας. Αν ζει μέσα στο σπίτι, το κρεβατάκι του είναι καλό να βρίσκεται πάνω σε χαλί ή άλλο υπόστρωμα και όχι να ακουμπά κατευθείαν σε κρύο πάτωμα. Μην το τοποθετείτε κολλητά σε σώμα θέρμανσης, γιατί μπορεί το ζώο να καεί ακουμπώντας εκεί. Αν το ζώο ζει εκτός σπιτιού, φροντίστε να έχει κατάλληλο καταφύγιο, όχι μεταλλικό ή πρόχειρες λαμαρίνες, που απαγορεύει άλλωστε και η νομοθεσία, αλλά σπιτάκι, πλαστικό ή ξύλινο, που προσφέρει την κατάλληλη μόνωση από το κρύο. 
 
Φροντίστε να το τοποθετήσετε κάτω από υπόστεγο και σε έδαφος καθαρό, όχι απευθείας στο χώμα για να μπορεί το ζώο να είναι άνετα εκεί όταν βρέχει, χωρίς να πατά σε λάσπες. Στο The Pet Shop θα βρείτε κρεβατάκια αλλά και σπιτάκια για σκύλους και γάτες, σε όλα τα μεγέθη, από κατάλληλα υλικά που προσφέρουν ζεστασιά και προστασία στο κατοικίδιο σας.

 
Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ‘’απόσυρση σκυλόσπιτων’’ για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν νέο σπιτάκι στο ζώο τους. Χαρίστε μας το παλιό σπιτάκι σας, με σκοπό να παραδοθεί σε αδέσποτα ζώα που φροντίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις και με το νέο που θα αγοράσετε, λαμβάνετε δώρο 3kg ποιοτικής ξηράς τροφής.
 

 
 

Συμβουλές από το “THE PET SHOP”

Ζωοτροφές – Αξεσουάρ – Κέντρο Υιοθεσίας
Ακραμίτου 3, Ρόδος
Τηλ. 2241021412
SHARE
RELATED POSTS
Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους βασανιστές ζώων- Διαβάστε την νέα νομοθεσία
Χανιά: Διαμαρτυρίες φιλόζωων πολιτών για τις συνεχόμενες δηλητηριάσεις ζώων
Επιτέλους! Και στην φυλακή για την κακοποίηση σκύλου!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.