Υγεία

Προσοχή σε αχινούς, τσούχτρες και μέδουσες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Αχινοί, τσούχτρες και μέδουσες, κάνουν τη ζωή μας δύσκολη στην παραλία. Για να μην κινδυνεύσει η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας, ας έχουμε κατά νου:

· Αν μας τσιμπήσει τσούχτρα ή μέδουσα καθαρίζουμε το επίμαχο σημείο με θαλασσινό νερό και στη συνέχεια βάζουμε αμμωνία ή λευκό καθαρό οινόπνευμα σε συνδυασμό με αντισταμινική κρέμα.

· Αν πατήσουμε αχινό, αφού πρώτα μαλακώσουμε την περιοχή με λάδι φαγητού ή βαζελίνη, στην συνέχεια προσπαθούμε με μία βελόνα ή ένα τσιμπιδάκι, να αφαιρέσουμε το αγκάθι. Αμέσως μετά, αποστειρώνουμε με οινόπνευμα ή βάμμα ιωδίου και αφήνουμε την περιοχή ακάλυπτη, για να αναπνεύσει.

· Τα βράχια της παραλίας ή οι κακοτράχαλοι δρόμοι, μπορεί να προκαλέσουν ποικίλους τραυματισμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, καθαρίζουμε την πληγή με φυσιολογικό ορό. Αντίστοιχη θα μπορούσε να ήταν και η δράση του θαλασσινού νερού, δεν μπορούμε όμως να είμαστε βέβαιοι για την καθαρότητα των περιοχών που κολυμπάμε. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε οινόπνευμα διαλυμένο σε νερό ή βάμμα ιωδίου.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί είναι επικίνδυνη η ηπατίτιδα C;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ποιες τροφές ωφελούν το δέρμα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Epidemiologist Larry Brilliant says we can beat the novel coronavirus, but first, we need lots more testing

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.