Υγεία

Προσοχή σε αχινούς, τσούχτρες και μέδουσες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Αχινοί, τσούχτρες και μέδουσες, κάνουν τη ζωή μας δύσκολη στην παραλία. Για να μην κινδυνεύσει η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας, ας έχουμε κατά νου:

· Αν μας τσιμπήσει τσούχτρα ή μέδουσα καθαρίζουμε το επίμαχο σημείο με θαλασσινό νερό και στη συνέχεια βάζουμε αμμωνία ή λευκό καθαρό οινόπνευμα σε συνδυασμό με αντισταμινική κρέμα.

· Αν πατήσουμε αχινό, αφού πρώτα μαλακώσουμε την περιοχή με λάδι φαγητού ή βαζελίνη, στην συνέχεια προσπαθούμε με μία βελόνα ή ένα τσιμπιδάκι, να αφαιρέσουμε το αγκάθι. Αμέσως μετά, αποστειρώνουμε με οινόπνευμα ή βάμμα ιωδίου και αφήνουμε την περιοχή ακάλυπτη, για να αναπνεύσει.

· Τα βράχια της παραλίας ή οι κακοτράχαλοι δρόμοι, μπορεί να προκαλέσουν ποικίλους τραυματισμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, καθαρίζουμε την πληγή με φυσιολογικό ορό. Αντίστοιχη θα μπορούσε να ήταν και η δράση του θαλασσινού νερού, δεν μπορούμε όμως να είμαστε βέβαιοι για την καθαρότητα των περιοχών που κολυμπάμε. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε οινόπνευμα διαλυμένο σε νερό ή βάμμα ιωδίου.

 

SHARE
RELATED POSTS
thumb_640.jpg
Το διαδίκτυο και η πλάνη της έγκυρης ιατρικής πληροφόρησης, του Δρ Αναστασίου Πλατή
Αυτοάνοσα: Το ανοσοποιητικό επιτίθεται στον οργανισμό…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στην εκπομπή “Υγεία πάνω απ’ όλα” – video

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.