Αθλητικά/Αθλητισμό

Εγώ, ο Αντωνιάδης και ο Πούσκας, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Είμαι βέβαιος πως ολίγον σας ενδιαφέρει το ότι είμαι βάζελος απο κούνια, ήγουν οπαδός του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Όπως είμαι βέβαιος πως πολλοί απο σας, αγαπητοί αναγνώστες, θεωρείτε το ποδόσφαιρο άθλημα όχι ευγενικό -”αλητόσφαιρο” το λένε συχνά- και ανάξιο για ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό κάποιος που θεωρεί εαυτόν πολιτισμένο. Εγώ βέβαια ολίγον επιρεάζομαι απο αυτά και δηλώνω οτι υπήρξα και ποδοσφαιριστής -τερματοφύλακας μάλιστα- πρώτα του Α.Ο.Ν. Πεισίροδος που κάποια στιγμή συγχωνεύτηκε με τον Ολυμπιακό Ρόδου για να σχηματίσουν τον Παρροδιακό, ο οποίος συγχωνεύτηκε στην συνέχεια με τον Διαγόρα για να γίνει ο ΠΑΟ Διαγόρας. Κατέληξα λοιπόν χωρίς να το καταλάβω στον Διαγόρα, που ήταν ανέκαθεν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΑΟΝ απ’ όπου είχα ξεκινήσει. Τερματοφύλακας τελικά στον Διαγόρα λοιπόν, αν και μετρημένες στα δάχτυλα φορές σηκώθηκα απο τον πάγκο των αναπληρωματικών.

Τώρα που ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε να πω πως μια μέρα σαν σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 1908, ο Α. Καλαφάτης και η παρέα του ίδρυαν τον Παναθηναϊκό. Ολέ!

Ερχόμαστε τώρα κάπου στα 1971 κι ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο Wembley. Εγώ ψάχνω να βρω δουλειά κι οι φίλοι και συγγενείς με παροτρύνουν να στείλω κάποιο σκίτσο μου σε εφημερίδα γιατί είμαι λέει καλός και ποιος ξέρει. Ντρέπομαι εγώ αλλά τελικά ξεπερνάω τους δισταγμούς μου και στέλνω δυό σκίτσα στην αθλητική ΟΜΑΔΑ. Είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Φέρεντς Πούσκας. Κάντε τα ό,τι θέλετε τους λέω.
Την άλλη μέρα τα σκίτσα είναι πάνω πάνω στην πρώτη σελίδα της ΟΜΑΔΑΣ με την επεξήγηση “του νέου μας συνεργάτη Βαγγέλη Παυλίδη”. Του νέου τους συνεργάτη; Ιδέα δεν είχα μέχρι που μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Βανδώρος. Τριακόσιες δραχμές το σκίτσο μου λέει. Ναί, λέω εγώ, και νά’το πρώτο μου βήμα στον Οργανισμό Λαμπράκη. Στον μήνα μέσα έκανα το μεγάλο άλμα. “Θέλεις να συνεργαστείς με το ΒΗΜΑ; ” με ρώτησε ο Χ. Λαμπράκης που μού’χε στείλει και το εισιτήριο να πάω στην Αθήνα. Φόρεσα την μάσκα του πόκερ, ενώ από μέσα μου χοροπηδούσα. “Εεε, αν νομίζετε”. Νόμιζε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Ζήτω ο Παναθηναϊκός, ο Αντωνιάδης και ο Πούσκας!
Παραθέτω δυο ποδοσφαιρικά σκίτσα μου: ένα της χουντικής εποχής κι ένα πιο πρόσφατο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του  σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη

SHARE
RELATED POSTS
Θρίαμβος Ολυμπιακού στο Λονδίνο έναντι Άρσεναλ – Άνοιξε η πόρτα για τη Europa League
Έχει μπλέξει ο Παναθηναϊκός, του Γιώργου Αρκουλή
Ζητούνται δυνάμεις…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.