Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Μάικλ Τζάκσον: ο μικρός θεός, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Δίχασε, αγαπήθηκε, χλευάστηκε, ποδοπατήθηκε, απετέλεσε πόλο έλξης για τους κόλακες, ήταν ανασφαλής σαν μικρό παιδί. Ισορροπούσε στην μοναξιά του. Λένε τα αστέρια την αλήθεια για το αστέρι Μάϊκλ Τζάκσον που γεννήθηκε, έλαμψε, έδυσε και θα ζει πάντα ως ανεπανάληπτη μορφή ενός ιδιαίτερου και μοναδικού καλλιτέχνη;

Μάικλ Τζάκσον

Ημερομηνία Γέννησης: 29.08.1958

Τόπος γέννησης: Γκάρυ, Ιλλινόις (Η.Π.Α.)

Με τον ήλιο να ξημερώνει στο ζώδιο της Παρθένου, στον 10ο Οίκο, ένα λαμπερό Αστέρι είχε γεννηθεί. Μια φωτεινή προσωπικότητα, ένα παιδί που έψαχνε να βρει με ποιόν τρόπο θα ξεχώριζε από τους άλλους. Μοναδικότητα. Δημοσιότητα. Επάγγελμα και ολοκλήρωση. Κάρμα.

Με Ωροσκόπο Σκορπιό ένιωθε από μικρή ηλικία ήδη την σχεδόν «υπνωτική» του ακτινοβολία. Με όπλο την επίκτητη διαφορετικότητα, με διπλωματικότητα και φόβο για τυχόν αντιπαραθέσεις, ο μικρός Μάικλ μεγάλωνε γρήγορα και κέρδιζε έδαφος εν αντιθέσει με τα αδέρφια του. Το στιλ του ήταν αδιανόητα αδιαπραγμάτευτο. Ο Άρης, ο δυναμικός πλανήτης, στον Ταύρο. Ένας αγώνας, μια μονομαχία, μόνο ο καλύτερος, ο γρηγορότερος ο πιο δυνατός κερδίζει. Είχε ανταγωνιστικότητα, κάτι που όταν ξεπερνούσε τα όριά της τον κατέστρεφε σιγά-σιγά. Τελειομανία.

Η Σελήνη στους Ιχθύες του χάρισε την ευαισθησία που όλος ο κόσμος αγάπησε. Αδυναμία στα παιδιά, φιλανθρωπικές οργανώσεις και συναυλίες για καλό σκοπό, ανάγκη. Ο Ουρανός στον 11ο Οίκο, το σπίτι της φιλίας, τον καθιστούσε στο ψηλότερο σκαλοπάτι των ανθρώπινων σχέσεων. Παραδειγματικός οικοδεσπότης, πιστός φίλος με γλυκό τρόπο, βγαλμένος από άλλη εποχή, ρομαντικός. Ο Ποσειδώνας, στον 12 Οίκο, με μια λέξη «Νιρβάνα». Ο σταρ, ο ονειροπαρμένος, ο καλλιτέχνης. Το υποσυνείδητο έπαιζε παιχνίδια στο μυαλό του και η συναίσθησή του τόσο δυνατή και «αλλοπαρμένη», που έμοιαζε στον κοινωνικό του περίγυρο απλησίαστος, «τρελός».

Είχε οράματα που τον οδηγούσαν. Η δημοσιότητα, που έτσι κι αλλιώς αποζητούσε, του δημιουργούσε παράλληλα ψευδαισθήσεις. Ο πλανήτης Κρόνος, σε αυτόν που οφείλουμε τα μαθήματα ζωής, θα του έδινε γερές δόσεις εσωτερικού προβληματισμού. Η ανάγκη του για αναγνώριση τον οδηγούσε στο να γίνεται πιεστικά αγαπητός ακόμη και όταν δεν είχε τέτοιες διαθέσεις. Ο φόβος του για το παραμικρό του έδειχνε τον λάθος δρόμο, τον εξαπατούσε. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, οι πολλές πλαστικές, τα ιατρικά μηχανήματα στο σπίτι, τα φἀρμακα, οι υπερβολές. Ο Πλούτωνας, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Ουρανός στον Λέοντα, στον 9ο Οίκο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο σπίτι της πίστης και της θρησκείας. Τρανταχτές αποδείξεις για την γνωστή και άγνωστη πνευματικότητα του Μάικλ Τζάκσον, για την συνεχή διερεύνηση του πνευματικού κόσμου, κάτι που τον έκανε κάτι σαν έναν μικρό θεό. Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει διεξόδους από τον κόσμο αυτό και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν.

Άφησε πίσω του μια τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά, όπου ανεξάρτητα με την συμπάθεια που έτρεφε κανείς για την προσωπικότητα Μάικλ Τζάκσον, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Το αστέρι του θα λάμπει παντοτινά, εκεί στον μαγικό κόσμο του Πήτερ Παν, στην χώρα του ποτέ…

SHARE
RELATED POSTS
Μάργκαρετ (Χίλντα) Θάτσερ: η Σιδηρά Κυρία γεννημένη για την Πολιτική Αρένα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Ποιος ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ; “Ταύρος εν υαλοπωλείω”, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
barack-obama-michelle-obama-2009-2-22-23-4-4
Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα: «Ο κόσμος και εγώ», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.