Βιβλίο

Παρουσίαση του Βιβλίου της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου στην Σύρο στις 20/9

Spread the love


Η παρουσίαση του βιβλίου ‘Στην σκιά των αιώνων” της συνεργάτιδάς μας Δήμητρας Παπαναστασοπούλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου. Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Αλκμήνη Ψιλοπούλου, ενώ αποσπάσματα θα διαβαστούν από τη Ματίνα Ψάλτη και την ίδια τη συγγραφέα.
Διαβάστε την κριτική του ποιητή Κωστή Μεϊντάνη:


«Θερμά συγχαρητήρια – και πάλι! Η παρουσίαση τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα ήταν, από κάθε άποψη, μια υπέροχη βραδιά. Το βιβλίο είναι μια πολυεπίπεδη αναγνωστική απόλαυση, με την ευρυθμία της διήγησης, την έκτυπη παρουσίαση των χαρακτήρων, την “ισκιόφωτη” σκιαγράφηση του ψυχικού κόσμου τους, αλλά και, το κυριότερο, μια διδαχή-μαθητεία σε ένα παρελθόν, το οποίο συγκλονίζει και συγκινεί ψυχήν τε και νου “με τη δύναμη της επικαιρότητάς του”: την τραγικότητα της ανθρώπινης μοίρας και το ακαταδάμαστο της Ελληνικής ψυχής.

Και κάτι επιπρόσθετο, αλλά κάθε άλλο παρά συμπληρωματικό στα ήδη ρηθέντα. Είναι ίσως ένα από τα έργα εκείνα, στο οποίο, περισσότερο από άλλα, ταιριάζει ο όρος “Μυθ-Ιστόρημα”. Και εννοώ, κατά την προσωπική μου εκτίμηση/άποψη, με την πιο ριζική, “σεφερική” ας πω καλύτερα, σημασία της λέξης. Ένα ταξίδι, για τη σκέψη, την ψυχή, και τις αισθήσεις. Και, κυρίως, ένα Μάθημα στην απροκατάληπτη προσέγγιση και εστίαση σε πτυχές της Ιστορίας, που μένουν υποφώσκουσες ή και “ευσχήμως” αφανείς(;), καθώς και αναμέτρηση με την άπεφθη, ειλικρινή στην τελική πραγμάτωσή της, Τέχνη της γραφής.

Με αγάπη, Δήμητρα, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη… Καλή δύναμη, και καλή, ξεχωριστή, δημιουργία – πάντα.


Κωστής Μεϊντάνης»

Διαβάστε εδώ και εδώ τι έγραψαν για το βιβλίο.

SHARE
RELATED POSTS
Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καραχισαρίδη – «Μας έδειξε το δρόμο, ήταν ο σιωπηλός καπετάνιος μας, ένας σύγχρονος διανοητής»
“Εξομολόγηση… ψυχής σε Δέκα Πράξεις”, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη
Τα ξενόγλωσσα βιβλία του καλοκαιριού έχουν άρωμα… γυναίκας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.