Πόρτα στον Κόσμο

Εμπάργκο στην Ουκρανία από την ΕΕ- δείτε βίντεο

Spread the love
 

 

Εμπάργκο σε υλικά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές της Ουκρανίας σε πράξεις βίαιης καταστολής, προσανατολίζεται το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες και στο οποίο, από ελληνικής πλευράς, συμμετέχει ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.
 
Σύμφωνα με σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι «στοχευμένες κυρώσεις» κατά των υπευθύνων για τη βία στην Ουκρανία, αφορούν αφενός την απαγόρευση της θεώρησης διαβατηρίων και αφετέρου το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζονται τα ονόματα των υπευθύνων.
 
 
Επιπλέον, το σχέδιο συμπερασμάτων προβλέπει την επιβολή εμπάργκο σε υλικά και σε εξοπλισμό, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές αρχές σε πράξεις βίαιης καταστολής.
 
Ευρεία συναίνεση υπάρχει και στα δύο περιοριστικά μέτρα από πλευράς χωρών – μελών της Ένωσης, αλλά ταυτόχρονα η πλειονότητα των κρατών – μελών της ΕΕ διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στα όπλα.
 
Οι τρεις υπουργοί Γαλλίας, Πολωνίας και Γερμανίας που έχουν μεταβεί στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, παρέμειναν για μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα στην ουκρανική πρωτεύουσα και θα ενημερώσουν τους ομολόγους τους που συναντώνται στις Βρυξέλλες εξ αποστάσεως. 
 
Οι τρεις ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν ότι πιστεύουν πως υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των διαδηλωτών. 
 
Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου.
 
Στο πεδίο του εμφύλιου: Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους να σημαδεύουν διαδηλωτές και χωρίς κανένα δισταγμό, να πατούν τη σκανδάλη και να σκορπούν το θάνατο.
 
Ο ανταποκριτής του BBC μιλά για χαοτικό κυνηγητό διαδηλωτών με την αστυνομία. Το Russia Today αναφέρει, επίσης, ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας.
 
Ο ανταποκριτής του Associated Press αναφέρει ότι είδε «αριθμό νεκρών διαδηλωτών στην Πλατεία».
 
Την αποχώρηση μέρους της ουκρανικής αθλητικής ομάδας στους Χειμερινούς του Σότσι, με φόντο την ανάφλεξη στο Κίεβο, ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
 
Ήδη, οι πρώτες κυρώσεις στο Κίεβο επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ: η Ουάσινγκτον προχώρησε σε απαγόρευση εισόδου σε βάρος 20 ουκρανών αξιωματούχων που «θεωρείται ότι έδωσαν διαταγές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».
 

 

 
 
SHARE
RELATED POSTS
Ο Άσχετος Ανεύθυνος!, του Γιώργου Σαράφογλου-The Irresponsible Idiot! *by George Sarafoglou
Το πρώτο πάρκο για σεξ στον κόσμο!
Ο “Πάτος”! – Can’t get lower!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.