Υγεία

Πρόσωπο και χειμώνας: αντιμετωπίστε την αφυδάτωση, της Κατερίνας Παπασάββα

Spread the love

 

 
Το πρόσωπό μας όπως όλοι γνωρίζουμε κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι εκτεθειμένο στον ψυχρό αέρα και στο κρύο σε αντίθεση με το σώμα μας που καλύπτεται από ζεστά ρούχα που το προφυλάσσουν.
 
Πώς, όμως, πρέπει να το περιποιηθούμε για να αντιμετωπίσει τον χειμώνα;
 
Φυσικά θα ξεκινήσουμε από τον καθαρισμό του δέρματος. Κατά την διάρκεια του χειμώνα αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε σαπούνια, αλλά ήπια τζέλ καθαριστικά. Αποφεύγουμε την καθημερινή χρήση του πήλιγκ και περιοριζόμαστε σε χρήση 1-2 φορές την εβδομάδα. Το νερό που πλενόμαστε δεν πρέπει να είναι ζεστό, αλλά ούτε και πολύ κρύο. Πάντα ξεκινάμε τον καθαρισμό του προσώπου με ένα γαλάκτωμα που αφαιρεί τους ρύπους,την λιπαρότητα κ.ά. Ξεπλένοντάς το με νερό απομακρύνονται όλα τα παραπάνω. Η λοσιόν είναι απαραίτητη γιατί επαναφέρει το ρΗ του δέρματος και ενυδατώνει το δέρμα.
 
Συνεχίζουμε με την ενυδάτωση αλλά και με την προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση. Η απλή ενυδάτωση γίνεται στο σπίτι με ενυδατικούς ορούς, κρέμες και κρεμομάσκες. Η βαθιά όμως ενυδάτωση γίνεται σε ένα οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο κέντρο αισθητικής, όπου με την βοήθεια των καταλλήλων για την περίπτωση μηχανημάτων και μασάζ τα ενυδατικά συστατικά των καλλυντικών θεραπειών θα περάσουν τον δερματικό φραγμό και θα εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, δίνοντας την απαραίτητη υγρασία και τροφή για να αντισταθεί στις εξωτερικές επιθέσεις. Η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση γίνεται με την χρήση προστατευτικών κρεμών που εμποδίζουν την εξάτμιση του νερού από το δέρμα που οδηγεί σε αφυδάτωση.
 
Οι καλλυντικές θεραπείες πρέπει να περιλαμβάνουν βιταμίνες ειδικά C,Α και Ε, κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα κ.ά.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευαίσθητη περιοχή των χειλιών και των ματιών!Και τις δύο αυτές ευαίσθητες περιοχές τις φροντίζουμε με ειδική κρέμα για να αποφεύγεται η αφυδάτωση και ξηρότητα.
 
Τέλος, η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη και τον χειμώνα,γιατί μπορεί ο ήλιος πολλές ημέρες να κρύβεται πίσω από τα σύννεφα όμως η βλαβερή ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα και προκαλεί φωτογήρανση στο δέρμα. Να μή ξεχνάμε ότι οι περισσότερες μέρες του χειμώνα στα νησιά μας είναι ηλιόλουστες.
 
Όσον αφορά την προστασία του δέρματος στο σώμα από την αφυδάτωση και την ξηρότητα προσέχουμε τα εξής: κάνουμε ντούς αντί για μπάνιο στην μπανιέρα με νερό όχι πολύ ζεστό γιατί αφυδατώνει το δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα και φαγούρα.Φροντίζουμε τα ρούχα που ακουμπούν στο δέρμα να είναι βαμβακερά και αποφεύγουμε τα μάλλινα κατάσαρκα. Μετά το ντους βάζουμε μια ενυδατική κρέμα στο σώμα.
 
Δεν πρέπει να παραλείψουμε την περιποίηση των άκρων μας,είτε χεριών είτε ποδιών. Για μεν τα χέρια φροντίζουμε να φοράμε γάντια είτε κάνοντας δουλειές, είτε βγαίνοντας έξω στο κρύο περιβάλλον. Πριν βγούμε από το σπίτι και πριν κοιμηθούμε βάζουμε μια ενυδατική και θρεπτική κρέμα χεριών που θα τους δώσει την χαμένη υγρασία από την ταλαιπωρία τους με τις δουλειές και το κρύο. Για τα πόδια μας ένα ζεστό ποδόλουτρο θα τα ξεκουράσει και βάζοντας μετά μιά ενυδατική-θρεπτική κρέμα θα τα διατηρήσουμε όμορφα και υγιή.
 

 

 


Συμβουλές και χριστουγεννιάτικες προσφορές από το Κέντρο Ομορφιάς και Υγείας Katerina Day Spa. Επισκεφθείτε την σελίδα εδώ.
SHARE
RELATED POSTS
Τα φαγωμένα νύχια σε προδίδουν!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Στην παραλία για να έχουμε την υγειά μας!, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη
Πότε ο βήχας είναι επικίνδυνος;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.