Υγεία

Η ακτινοθεραπεία χαρίζει ζωή, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Έχει αποδειχθεί ότι για κάθε 4 υποτροπές στον καρκίνο του μαστού που προλαμβάνονται, διασώζεται και μία ασθενής από τον θάνατο χάρη στην ακτινοθεραπεία.

Η σωστή ακτινοθεραπευτική δόση και ο προσεκτικός σχεδιασμός της ακτινοθεραπείας του μαστού για να μην πληγούν τα γύρω όργανα είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Η ακτινοθεραπεία συμβάλει στον έλεγχο της τοπικής εξάπλωσης της νόσου αλλά και στην επιμήκυνση της συνολικής επιβίωσης των ασθενών με τους εξής τρόπους:

Α) Την συντονισμένη προσπάθεια και συνεχή επικοινωνία της ογκολογικής ομάδας γιατρών που ασχολούνται με την θεραπεία του καρκίνου (Ακτινοδιαγνωστής, Παθολόγος Ογκολόγος, Παθολογοανατόμος Χειρουργός μαστού, Πλαστικός Χειρουργός κ.λ.π).

Β) Την άριστη ποιότητα της ακτινοθεραπείας που εξαρτάται από την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της ακτινοθεραπευτικής ομάδος, δηλ. των ιατρών, των φυσικών ιατρικής φυσικής και των τεχνολόγων.

Γ) Την συστηματική καταγραφή των στοιχείων, των αποτελεσμάτων της θεραπείας και των παρενεργειών.

Η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση πάνω στα διεθνή πρωτόκολλα θεραπείας, με στόχο την καθημερινή τους εφαρμογή σε ασθενείς- προσαρμοσμένα πάντοτε στην ανατομία και την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης- είναι βασική μέριμνα στη προσπάθεια ελέγχου στην εξάπλωση της νόσου.

SHARE
RELATED POSTS
Τα “μυστικά” του αντηλιακού, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ναι ή όχι στον μεσημεριανό ύπνο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Προσοχή στα ψάρια!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.