Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Εurovision απόψε και ο Στάθης Παχίδης αποκαλύπτει την ιστορία του τραγουδιού “Alcohol is Free”

Spread the love

 

Οδηγώ από χρόνια γαλλικό αυτοκίνητο με μαλακές αναρτήσεις, κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια – κανείς δεν είναι τέλειος. Ένας από τους δρόμους, που συνήθως με βολεύει, είναι ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης – ο μόνος περιφερειακός στον πλανήτη με φανάρια, όπως λένε, όσοι Αθηναίοι θέλουν να μας κουρντίσουν κι έχουν τα δίκια τους. Από οδόστρωμα, Καμπούλ κατάσταση κι όποιος δεν ξέρει τα τερτίπια του, μπορεί εύκολα τις βραδινές ώρες να βρεθεί σε πρανές να χαζεύει την πόλη από ψηλά.
Αν στις μαλακές αναρτήσεις και στο αφγανικό οδόστρωμα προσθέσεις υπερφόρτωση έξι ανδρών (από τους οποίους οι δυο υπέρβαροι και στις πίσω θέσεις) από ολελελέ ουισκοποσία και πλάκα ωδική, τα πράγματα αγριεύουν για τον νηφάλιο οδηγό. Όταν ακουστούν από τη σιντιέρα και άσματα σωματικά της μακεδονικής ενδοχώρας, που κάνουν την ευωχία αναπόφευκτη, εκεί αρχίζουν τα ευτράπελα. Καθώς το ένα στέκι στα δυτικά εξαντλείται και το άλλο είναι στ’ ανατολικά της πόλης, η μεταμεσονύχτια διάβαση του περιφερειακού γίνεται περιπέτεια σινεμασκόπ γιατί η αντροπαρέα θέλει, αν και στριμωγμένοι τρεις φαρδιοί στο πίσω κάθισμα, να κουνηθεί καθιστή και στριμωχτά να κρατήσει το ρυθμό έως και να χορέψει. Το πολυμορφικό πολυκουνιέται και μεταμορφώνεται σε καράβι, που άνεμοι το χτυπούν στ’ ανοιχτά της ασφάλτου μαζί με τα νταούλια και τα μπάσα.

Η λέξη περιφερειακός είναι μεγάλη και δύσκολα μπαίνει σε τραγούδι, οπότε την επόμενη μέρα, όντας ο ξενέρωτος οδηγός, έκανα τη γιορτή και την ωχ αμάν φάση τραγούδι και άλλαξα απλώς τον τόπο του δράματος. Η τρικυμία εκτυλίχτηκε τελικά στην Εγνατία, ευκολότερο δρόμο και για οδήγηση και για ρίμα. Αν και το πάλεψα να το μελοποιήσω, μου αντιστεκόταν επίμονα και δεν κατέληγα κάπου. Το ΄δωσα μαζί με άλλα στον Ηλία Κόζα, όταν ξεκινούσε τους KOZA MOSTRA και του έτρωγα τα αυτιά να τραγουδήσει και ελληνικό λόγο. Το αποτέλεσμα, μαζί με την γενναιόδωρη έλευση του εμβληματικού Αγάθωνα Ιακωβίδη, είναι το “Alcohol is free”, υποψήφιο για εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Δεν κρύβω Μαυρογιαλούρο μέσα μου, ούτε και θα σας διορίσω για τα τηλεφωνικά ψηφαλάκια. Μου αρκεί πως το τραγούδι αρέσει και ήδη τραγουδιέται κι αγκαλιάζεται. Τώρα πια ταξιδεύει μόνο του στ’ ανοιχτά…

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β’ Ημιτελικό στις 16 Μαΐου 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας ένατη στην σειρά. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου.

 

Ο Στάθης Παχίδης είναι τραγουδοποιός και στιχουργός του τραγουδιού “Alcohol is Free”. Άγαμος Θύτης εκ της ιστορικής ηγεσίας, αλλά και ραδιοφωνατζής υπερδεκαετούς θητείας. Εραστής του γραπτού λόγου με διδακτορικό στο χαζεύειν και ειδικότητα στο τιποτολογείν.΄, όπως ο ίδιος γράφει μεταξύ άλλων στο βιογραφικό του.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η Κυριακή των νεκρών μου, του Δημήτρη Κατσούλα
Άρνηση γραφής; Καληνύχτα σας!, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
ΕξώΠορτα, του Γιάννη Γερμανού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.