Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Χτίζεις σχέσεις;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Αλλοίμονο σε εκείνους που δεν έχουν ζήσει τη σχέση που γεννιέται ανάμεσα σε ένα κατοικίδιο και τον άνθρωπο. Σχέση όχι αστεία. Ο Πλούτο σήμερα περίπου τρεισήμισι χρόνων, μέλος του σπιτιού από δυόμισι μηνών. 


Η Μάγκυ λιγότερο από δύο χρόνων, πριν από ένα χρόνο ήταν αδέσποτη, χαμένη από το σπίτι της… ποιος ξέρει. Κανείς δεν την αναζήτησε, αν και σε κάποιον πρέπει να άνηκε, δεδομένου πως είχε τρόπους.  Έτρωγε μόνο κροκέτα, έμπαινε με εξαιρετική ευκολία στο αυτοκίνητο, ήταν απίθανα φιλική και χαδιάρα, αλλά χωρίς να την καλέσεις κοντά σου, δεν σε ακουμπούσε, δεν σου γινόταν ενοχλητική. 

Αλλοίμονο σε εκείνους που δεν έχουν επενδύσει στις σχέσεις. Και δη με τα κατοικίδια. Θα με πεις υπερβολική: μισός άνθρωπος είναι στην πραγματικότητα. Αν δεν μπορείς να χτίσεις σχέση με ένα τετράποδο, μην ζεις με την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να χτίσεις με άνθρωπο. Θέλεις απόδειξη για αυτό; Το ζωντανό είναι από την φύση του ανιδιοτελές πλάσμα, ο άνθρωπος από την φύση του ιδιοτελής. 

Υγ: το άρθρο του ψυχολόγου Ιωάννη Χουρδά που θα δημοσιευθεί στο www.iporta.gr  στις 23 Ιουνίου θα αφορά στην σχέση μας με τα τετράποδα. 


επικοινωνήστε: [email protected]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η καρφίτσα, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Μέτρια σενάρια σε «ακριβά» κανάλια ή ο γοητευτικός Ανδρέας Γεωργίου στον αστερισμό της δόξας, της Τζίνας Δαβιλά
Μεταφυσικό θέατρο, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.