Από το μπλογκ του Βαγγέλη

2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ρόδου, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

  

Βαγγέλης Παυλίδης

 

  

 

 

 

 

THE-POSTER.jpg

 

 

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα η προκήρυξη ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ρόδου.


Έγραφα πέρσι τέτοια εποχή ότι θα περίμενε και θα επιθυμούσε κανείς τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις να πηγάζουν ως ιδέες και ως υλοποίηση απο κάποια από τις διάφορες βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η στήριξη και η ανάδειξη του πολιτισμού, της ντόπιας πολιτιστικής παραγωγής είναι όχι απλά αρμοδιότητα μα και καθήκον τους. Αντίθετα όμως, χρειάστηκε η ιδιωτική πρωτοβουλία, το όραμα ενός ανθρώπου -για τον Τάκη Βούη λέω- για να πραγματοποιηθεί κάτι που πολλά χρόνια τώρα οι διάφορες αρχές δεν σκέφτηκαν, αδιαφόρησαν ή δεν θέλησαν να κάνουν.

Η ανάγκη της δημιουργίας μόνιμων πολιτιστικών θεσμών συζητιέται χρόνια τώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού, αν με ρωτάτε, πολιτισμός δεν είναι η μια ή δυο ή τρεις παρουσίες κάποιων καλλιτεχνών κάθε καλοκαίρι, όσο καλοί και ευπρόσδεκτοι να είναι αυτοί. Ο πολιτισμός δεν περιορίζεται στην τέχνη, είναι τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς, καθημερινός τρόπος ζωής τελικά, η καθημερινή συμμετοχή στην αναβάθμιση του συλλογικού πολιτιστικού επιπέδου και της κοινωνικής συνείδησης.

Και τέλος, έτσι στα γρήγορα, η στήριξη, η προβολή και προώθηση των ντόπιων καλλιτεχνών -και ιδιαίτερα των νέων- θα έπρεπε να αποτελεί πρωτεραιότητα των τοπικών αρχόντων και αρχών.

Είμαστε βέβαιοι πως με την περσινή εμπειρία -κάθε αρχή και δύσκολη,ε – το φετινό φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο. Ας το στηρίξουμε με την συμμετοχή μας και μ’ οποιον άλλον τρόπο ο καθένας μας μπορεί. Το αξίζει.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Σέσιλ το λιοντάρι – Cecil, the Lion, του Βαγγέλη Παυλίδη
Βαγγέλης Παυλίδης: Σθεναρή η στάση απέναντι στην Τρόικα
Giacomo Casanova, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.