Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

29 Δεκέμβρη, λοιπόν, και πριν από 54 χρόνια…, του Φιλήμονα Ρούσσου

Spread the love

29 του Δεκέμβρη λοιπόν σήμερα  και πριν βγει ο χρόνος, πριν από 54 χρόνια, η μάνα μου – μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά – με γέννησε. Συνέπεια του γεγονότος αυτού, είναι να έχω σήμερα τα γενέθλιά μου.

Αδιάφορο όμως το σημερινό γεγονός, μιας και μαζί με μένα είμαι σίγουρος πως έχουν γενέθλια και μερικά εκατομμύρια κόσμος, αφού μαζί με μένα έχουν γενέθλια και  3 φίλοι και συμμαθητές μου με τους οποίους είμαστε μαζί από την πρώτη τάξη του δημοτικού. (χρόνια πολλά Γιώργο, Αντώνη, Σάββα).

Λέω όμως, πως δεν θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή η μέρα αν δεν σημαδευόταν από ένα γεγονός που έλαβε χώρα πριν από 2018 χρόνια. Ναι σωστά διαβάσατε, 2018 χρόνια.

Τότε, στις 29 του μήνα Δεκέμβρη, μόλις 4 μέρες μετά τη γέννηση του Θεανθρώπου, ο Ηρώδης έγινε θηριώδης (κατά τα λεγόμενα των γραφών) και διέταξε να αναιρέσουν (κοινώς σφάξουν μπρρρρρ) όλα τα βρέφη γύρω γύρω.

Σαν σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει “Των από Ηρώδου αναιρεθέντων 14.000 νηπίων”.

Στα 17α μου γενέθλια λοιπόν, μια ξαδερφούλα μου (καλή της ώρα), αποφάσισε μαζί με 2-3 φίλους να μου κάνουν πάρτι έκπληξη. Ήρθαν από το σπίτι συνωμοτικά τάχα να πάμε για καφέ και με πήγαν στο σπίτι της φίλης μας της Ειρήνης.

Μου έφτιαξαν καφέ, βγάλαμε και τα γλυκά που πήρα από το δρόμο και κουβεντιάζαμε περί ανέμων υδάτων και διαφόρων φυσικών φαινομένων.

Ξαφνικά χτυπά η πόρτα. Ανοίγει η οικοδέσποινα και μπαίνουν μέσα δυο παιδιά, ένας με το βιολί και ο άλλος με την κιθάρα. Για μερικά δευτερόλεπτα μπερδεύτηκα νομίζοντας πως ήρθαν για τα κάλαντα, αλλά αυτά ήταν σε δυο μέρες. Και κει που προσπαθούσα να ξεμπερδέψω το μπέρδεμα στο κεφάλι μου, άρχισαν όλοι να μου τραγουδούν το κλασικό ρεπερτόριο των γενεθλίων. Ομολογώ πως δάκρυσα από συγκίνηση μιας και ήταν η πρώτη φορά που μου έκαναν πάρτι έκπληξη.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν όταν εμφανίστηκε ο Τάσος (αδελφός της οικοδέσποινας) με την τούρτα. Μια τεράστια (αυτές του εμπορίου μωρέ, ξέρετε) σοκολατίνα με την τεράστια επιγραφή  “ΗΡΩΔΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ” !!!!!!!

Άντε, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Να είμαστε τυχεροί να έχουμε την υγειά μας, γιατί ως γνωστόν και οι επιβάτες του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ είχαν την υγεία του αλλά καθόλου τύχη!

Χρόνια Καλά-Χρόνια Πολλά– Χαμόγελα και Χαρές!!!

Ο Φιλήμων Ρούσσος είναι Διευθυντής Ξενοδοχείου και Οperations Manager

η εικόνα προφίλ του Philimonas Roussos, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

 

SHARE
RELATED POSTS
Επιβίωση στο νησί, της Αναστασίας Φωκά
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος μαζί. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Αϊόβα η 1η! (Iowa the 1st), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.