Πόρτα στη Ψυχολογία

23 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας

636298007_be0cf473c2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

636298007_be0cf473c2.jpg

 

 

 

Στις 23 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται στην Αμερική με πρωτοβουλία Αμερικανών ακτιβιστών της οργάνωσης BiNet.

 

Στόχος η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα αμφισεξουαλικά άτομα. Σχετικά γρήγορα εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Από το 1999 έχει θεσπιστεί ο εορτασμός της παγκοσμίως και μάλιστα ιδρύθηκε και η δική της σημαία με τα δύο χρώματα που σηματοδοτούν το φύλο: ροζ και μπλε, και συμπλήρωσαν και το μωβ ως το ενδιάμεσο που παίρνει και από τα δύο χρώματα.

 

Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται εκδηλώσεις έτσι ώστε να ακουστεί προς τα έξω η φωνή των αμφισεξουαλικών ατόμων, να εκφραστεί η διαφορετικότητά τους, να γίνει γνωστό οτι δεν πρόκειται για άτομα που είναι ετεροφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα, καθώς και να μπορέσουν να αναδείξουν την κουλτούρα και τα ενδιαφέροντά τους.

 

Ποιος είναι ο ορισμός της αμφισεξουαλικότητας; Πρόκειται για άτομα που ελκύονται ερωτικά από άτομα και του ίδιου αλλά και του αντίθετου φύλου, δηλαδή, ένας αμφισεξουαλικός άνδρας ελκύεται σεξουαλικά τόσο από γυναίκες όσο όμως και από άνδρες. Αντίστοιχα η αμφισεξουαλική γυναίκα ελκύεται σεξουαλικά τόσο από άνδρες όσο όμως και από γυναίκες.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το βρίσιμο και η αντιμετώπισή του, του π. Μάξιμου Παναγιώτου
Ψυχολογικό τεστ: ποια είναι τα κίνητρά σας;, της Αρτέμιδος Παπαδοπούλου
Μαθήματα ζωής από το 2020, της Μαρίνας Μόσχα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.