Πόρτα στη Ψυχολογία

23 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας

636298007_be0cf473c2.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

636298007_be0cf473c2.jpg

 

 

 

Στις 23 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται στην Αμερική με πρωτοβουλία Αμερικανών ακτιβιστών της οργάνωσης BiNet.

 

Στόχος η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα αμφισεξουαλικά άτομα. Σχετικά γρήγορα εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Από το 1999 έχει θεσπιστεί ο εορτασμός της παγκοσμίως και μάλιστα ιδρύθηκε και η δική της σημαία με τα δύο χρώματα που σηματοδοτούν το φύλο: ροζ και μπλε, και συμπλήρωσαν και το μωβ ως το ενδιάμεσο που παίρνει και από τα δύο χρώματα.

 

Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται εκδηλώσεις έτσι ώστε να ακουστεί προς τα έξω η φωνή των αμφισεξουαλικών ατόμων, να εκφραστεί η διαφορετικότητά τους, να γίνει γνωστό οτι δεν πρόκειται για άτομα που είναι ετεροφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα, καθώς και να μπορέσουν να αναδείξουν την κουλτούρα και τα ενδιαφέροντά τους.

 

Ποιος είναι ο ορισμός της αμφισεξουαλικότητας; Πρόκειται για άτομα που ελκύονται ερωτικά από άτομα και του ίδιου αλλά και του αντίθετου φύλου, δηλαδή, ένας αμφισεξουαλικός άνδρας ελκύεται σεξουαλικά τόσο από γυναίκες όσο όμως και από άνδρες. Αντίστοιχα η αμφισεξουαλική γυναίκα ελκύεται σεξουαλικά τόσο από άνδρες όσο όμως και από γυναίκες.

 

SHARE
RELATED POSTS
​Τα κίνητρα των γυναικών για σεξουαλική επαφή, του Θάνου Ασκητή
Στέλλα φύγε…, της Μαρίας Γεωργαλά
Ένας ακόμη παιδόφιλος μας τρομάζει! Εμείς που είμαστε;, του Δρ Θάνου Ασκητή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.