Πόρτα στη Δωδεκάνησο

21/6 συνάντηση με τον “Πρίγκηπα των Νεφών” από το Ροδίων Παιδεία στο Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”

1406278364.png

1406278364.png

 

 

 

 

 

 

 

Γιατί η σπουδαιότερη επένδυση είναι τα παιδιά σας

  

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

 

www.rpschool.gr 

 

 

 

Χορηγός Επικοινωνίας: η Πόρτα-iPorta.gr

prigkipas-rodivn-iporta.png

 

 

Στο θέατρο της μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» θα γιορτάσουν τη λήξη του σχολικού έτους 2016-2017, με τη θεατρική παράσταση «Ο πρίγκιπας των νεφών».

 

Η παράσταση βασίζεται στο δεύτερο και τρίτο βιβλίο του συγγραφέα Κριστόφ Γκαλφάρ, σε απόδοση και σκηνοθεσία της Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Της μουσική της παράστασης συνέθεσε Θάνος Σακελλαρίδης. Τα σκηνικά επιμελείται η Ανδρομάχη Μπατζούκη.

 

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό παραμύθι, που συνδυάζει τη γνώση με τη φαντασία και την επιστήμη με τη μυθοπλασία. Ένα παραμύθι που μας ταξιδεύει στα πέρατα του ουρανού και της γήινης ατμόσφαιρας• με διάχυτη οικολογική ευαισθησία διασκεδάζει, προβληματίζει, αφυπνίζει, εμπνέει. Η περιπέτεια συναντά την αστροφυσική. «Ο πρίγκιπας των Νεφών» μάς καλεί, ατενίζοντας τον oυρανό, να κατανοήσουμε τη γη.

 

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα αποδοθούν σε ζωντανή εκτέλεση από τα μουσικά σύνολα του σχολείου. Στη μαγεία της μουσικής οδήγησαν τους μαθητές οι καθηγητές μουσικής του σχολείου Γιάννης Χατζής, Γιώργος Ξανθόπουλος, Νεκτάριος Αυγενικός, Μαρία Καμπάνη, Ματίνα Μακέστα, Αντώνης Λιοπύρης, Άντζελα Σπανού, Τάσος Αναστασιάδης, Μάγια Παπαγεωργίου, Enkleida Tahirai και Ευανθία Κρητικού (διεύθυνση χορωδίας σχολείου και χορωδίας ενηλίκων «Ροδίων Εμμέλεια»). Τις χορογραφίες της ομάδας «Ροδίων Δάσκαλοι ἐν ῥυθμῷ» επιμελήθηκαν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαρία Λεβέντη και η χορογράφος Μαρία Νικολοπούλου.

 

Στο τέλος της παράστασης θα επιδοθούν οι τίτλοι σπουδών για το σχολικό έτος 2016-2017.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, για τους γονείς, συγγενείς και φίλους του σχολείου οι οποίοι θα απολαύσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, γεμάτη μουσική, χορό, δράση και συγκίνηση…

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Συνάντηση Παύλου Γερουλάνου  με εκπροσώπους Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής του Κολωνού
Υφ. Τουρισμού Μάνος Κόνσολας: «Δίνεται άμεση λύση στο πρόβλημα των αδειών οδήγησης»
Δήλωση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.