Το σχόλιο της ημέρας

2+0+2+3=7, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

2+0+2+3=7

Περισσότερο με ηλικία μοιάζει η νέα χρόνια! Μια ηλικία τρυφερή, όμορφη, που τα στολίδια στο δέντρο και οι μυρωδιές από την κουζίνα της μαμάς δίνουν χαρά και όχι μνήμες από το παρελθόν. Το παραμύθι με τον Άγιο Βασίλη κρατά ακόμα την μαγεία στην ψυχή και τον ενθουσιασμό το πρώτο πρωινό του χρόνου που θα ανοίξεις τα δώρα, που άφησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ξυπνάς όμως, κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν είσαι εκείνο το παιδί. Βλέπεις τις αλλαγές στο σώμα αλλά και στην ψυχή σου. Τα χρόνια δεν σταματούν… Ο χρόνος όμως μετριέται με το συναίσθημα και όχι με το ηλιακό ρολόι. Θα ´πρεπε να μετράμε το χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς! Έτσι η μαγεία θα μένει ζωντανή, το παραμύθι δεν θα σταματήσει και το παιδί θα είναι πάντα μέσα σου να μαλακώνει τα άσχημα και και ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τα όμορφα.

Σχεδόν το 2022 τελειώνει. Κι ας μην έγιναν όλα όπως θα τα ήθελα. Άλλωστε ποτέ γίνονται; Το θέμα είναι πως νιώθεις… Ευτυχία δεν σημαίνει απώλεια προβλημάτων, αλλά η ικανότητα να τα αντιμετωπίζεις. Άλλωστε, αν δεν φας και λίγο τα μούτρα σου σε αυτή τη ζωή δεν πρόκειται να γίνεις ποτέ ο άνθρωπος που ονειρεύτηκες. Και τα όνειρα είναι τελικά η μαγεία της ζωής!

Για αυτό χαμόγελα! Δεν σου ανήκουν όλα τα προβλήματα του κόσμου.

Καλή χρόνια!

Αναστασία Φωκά

 

SHARE
RELATED POSTS
Έτσι πρέπει να γίνει; So soll es sein, του Πάνου Μπιτσαξή
Το σχόλιο της ημέρας: ο covid 19 και ο ηλίθιος, του Κωστή Α.Μακρή
990293.jpeg
14-4-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.