Βιβλίο

Βιβλίο: “Αναζητώντας τη Νουφ”, της Zoë Ferraris-αστυνομικό μυθιστόρημα

Spread the love

“Το «Αναζητώντας τη Νουφ» είναι ένα επιβλητικό αστυνομικό μυστήριο που διαδραματίζεται στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Πρωταγωνιστές ο Ναΐρ ας-Σαρκί, ένας Παλαιστίνιος, ευσεβής οδηγός της ερήμου, που προσπαθεί να συμβιβάσει την έμφυτη ανάγκη του για συντροφικότητα με την πιστή εφαρμογή των θρησκευτικών νόμων, και η Κάτια Χιτζάζι, μια τολμηρή, νεαρή γυναίκα, η οποία διεκδικώντας την ανεξαρτησία της, έχει καταφέρει να εργάζεται ως ερευνήτρια στο γραφείο του ιατροδικαστή.

Μέσα από την αντισυμβατική συνεργασία των δύο αυτών χαρακτήρων αποκαλύπτονται ένα-ένα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν (ή θα παραπλανήσουν;) στην εξιχνίαση ενός μυστηριώδους φόνου. Ο μίτος της πλοκής μας οδηγεί πίσω από τα περίτεχνα, αραβικά παράθυρα των σπιτιών της Τζέντα, μέσα στο αρχοντικό μιας εύπορης οικογένειας, σ’ ένα ταπεινό διαμέρισματης παλιάς συνοικίας, στους διαδρόμους της αγοράς, ακόμη και στην καυτή άμμο της ερήμου, προσφέροντας μία αποκαλυπτική εικόνα της Σαουδικής Αραβίας.

Η συγγραφέας, έχοντας η ίδια ζήσει, ως σύζυγος σε μία οικογένεια Σαουδαράβων-Παλαιστινίων Βεδουίνων, καταφέρνει να αποδώσει με πιστότητα μια διαφορετική κουλτούρα, χωρίς να γίνεται επικριτική, σεβόμενη τον κάθε χαρακτήρα της και τα διλήμματά του.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ανατρεπτική πλοκή, αφήγηση που ανεβάζει τους παλμούς και βαθιά ανθρώπινους χαρακτήρες”.


*Σημείωμα της μεταφράστριας Βάσως Νικολαΐδου

Κριτικές: 

«Μια συναρπαστική, συχνά, σπαραξικάρδια ματιά πίσω από τα πέπλα των Μουσουλμάνων γυναικώντης Σαουδικής Αραβίας», USA Today

«Η Φεράρις διεκδικεί τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη Σαουδική Αραβία για τους λάτρεις του μυστηρίου, αποκαλύπτοντας τον τρόπο σκέψης και την ψυχή των κατοίκων της», Los Angeles Times

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, είναι το Βιβλίο της Χρονιάς.

Τιμή: €17,50

SHARE
RELATED POSTS
“Όταν δακρύζει ο λύκος” του Πρόδρομου Κοσμίδη – Εκδόσεις Φίλντισι
Άνθρωποι παίζουν με τους χάρτες, του Κωστή Α.Μακρή
Γιώργος Ανωμεριτης…ο δάσκαλος μας Γ.Α. Μαγκάκης…τα κουνούπια, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.