Πόρτα στην Πολιτική

1η Φεβρουαρίου ζητεί εκλογές ο Σταύρος μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Spread the love

Εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου αλλά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή ζήτησε μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η πλήρης πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού έχει ως εξής:

 

«Η κοινωνία έκπληκτη παρακολουθεί τη χώρα να μπαίνει σε μια νέα περιδίνηση φημολογιών και σκανδάλων. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικά κερδισμένοι. Είναι η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να προτάξουν το συμφέρον της χώρας μακριά από τις παραταξιακές τους ιδιοτέλειες. Απευθύνομαι λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα και τους ζητώ να κάνουν και οι δύο ένα βήμα πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα – άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου – και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

 

Οι στιγμές απαιτούν γενναίες αποφάσεις και ελπίζω ότι υπάρχουν ηγέτες που μπορούν να τις πάρουν. Η χώρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς κυβέρνηση και χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και να διερευνήσουν άμεσα τα όσα καταγγέλλονται. Είναι σημαντικό, εκτός των άλλων, να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, για την προετοιμασία της καθοριστικής για τη χώρα διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου.».

 

Eρωτηθείς για την προσπάθεια εμπλοκής του Σπύρου Λυκούδη αλλά και άλλων Βουλευτών στην σκανδαλολογία των τελευταίων ωρών ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Ο καθένας σε αυτόν τον μικρό τόπο είναι γνωστός για την ιστορία του. Και ο Σπύρος Λυκούδης είναι γνωστός για την εντιμότητά του αλλά και την καθαρότητα των απόψεών του. Ας αναζητήσουν αλλού υλικό για τα δόντια τους τα τρωκτικά της πολιτικής. Είναι πάντως ντροπιαστικό κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ωρών να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την ψήφο των Βουλευτών και μάλιστα εκείνων των Βουλευτών που έχουν διακριθεί για την τολμηρότητά τους».

 

 * Την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης θα βρίσκεται στο Περιστέρι Αττικής. 

SHARE
RELATED POSTS
“Εδώ – και τώρα – Πολυτεχνείο…, του Γιώργου Σαράφογλου
Ζωντανές ψευδαισθήσεις για τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον απερχόμενο Περιφερειάρχη!
Giannis Sideris
Και μετά μας έφταιγε… η Μποφίλιου, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.