Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

“173.000 ευρώ ποιος έπαιρνε από την ΔΕΚΡ κε Γιώργο Υψηλάντη;”-Συνεχίζουν οι ερωτήσεις από την “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”, σιγή ιχθύος η παρέα Χατζημάρκου

Spread the love

Εξακολουθεί να θέτει ερωτήματα στον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου Γ.Χατζημάρκο και στα στελέχη του η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”:

«Κύριε Υψηλάντη επειδή δεν ξέρουμε, ποιος ήταν ο μισθοδοτούμενος με τα 173 χιλιάρικα στη ΔΕΚΡ;»

«Όταν το νέο και το παλιό του κ Υψηλάντη καθορίζονται με βάση τις ετήσιες και μηνιαίες αποδοχές;»

 Ο κ Υψηλάντης απέφυγε συστηματικά να απαντήσει σε όλα τα πολιτικά ερωτήματα που του θέσαμε μέχρι τώρα. Αναλυτικά:

1ον Στο θέμα του περιβόητου αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι ρωτήσαμε τον κ Υψηλάντη πως θα συνεργαστεί με τους κκ Στάγκα και Χατζημάρκο όταν το 2011 είχε γίνει μαλλιά κουβάρια μαζί τους. Μάλιστα τον είχαν απαξιώσει και ειρωνευτεί για την επιστημονική του αντικειμενικότητα και επάρκεια. Τότε όπως και μέχρι το 2018 σαν Διακεκριμένος Επιστήμονας και Δημοτικός Σύμβουλος υποστήριζε το έργο ενώ τώρα δεν μας είπε πως θα συνεργαστεί μαζί τους.

2ον Τον ρωτήσαμε αν είχε κατέλθει στις εκλογές του 2014 ως υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ όπου και αποδοκιμάστηκε από τον Ροδιακό Λαό. Δεν απάντησε τίποτα, υποκρινόμενος ότι δεν θυμάται ότι το διάστημα 2011-2014 μαζί με την κ Παυλάκη ως κοκκινομάλλα πασιονάρια, τον κ Στάγκα και τα άλλα παιδιά της παρέας Χατζημάρκου παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς και τους αντι-Σαμαρικούς και Αντι-Νεοδημοκρατες. Σημαία ευκαιρίας δηλαδή και σκοπιμότητας. Διότι ως δια μαγείας το 2018 ο κ Υψηλάντης διορίστηκε, νόμιμα μεν με άριστα δε στη συνέντευξη, επί του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Δηλαδή διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί έπαψε να είναι ΣΥΡΙΖΑ ;

3ον Τον ρωτήσαμε αν μισθοδοτείτο από τον κ Χατζημάρκο και από Νομικά Πρόσωπα που μετάσχει η Περιφέρεια και απάντησε ότι αν αφαιρεθούν ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές δούλευε σχεδόν τσάμπα. Λίγο ακόμα και θα ξεκινούσαμε έρανο υπέρ του. Επίσης μας κατηγόρησε για λάσπη και κατέθεσε μήνυση διότι λέει τον συκοφαντήσαμε επειδή κάναμε λάθος στην πρόσθεση των ποσών των συμβάσεων . Του ζητάμε συγγνώμη λοιπόν αν πιστεύει ότι το πρόβλημα ήταν τα 10 χιλιάρικα πάνω ή κάτω  που κάναμε λάθος στις 150.000 χιλιάδες και όχι ότι το ηθικό ζήτημα.  Ότι δηλαδή ενώ συντηρείτο οικονομικά και από τον κ Χατζημάρκο εκείνος παρουσίαζε δημόσια ότι το κίνητρο συστράτευσης του ήταν αμιγώς πολιτικό.

4ον Τον ρωτήσαμε τι απαντά στις συκοφαντίες του κ Στάγκα συλλήβδην εναντίον της παράταξης του πρώην Δημάρχου κ Γιαννόπουλου, στην οποία υπήρχε διαρχία και ήταν το Νο2.  Δεν ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την 12 ετη ταύτιση και συστράτευση του με τον κ Γιαννόπουλο  αλλά ούτε με τον συνυποψήφιο του κ Κάλλιστο Διακογεωργίου διότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο στόχος ήταν να πληγεί ο αντίπαλος του κ Χατζημάρκου και ας τον έθιγε ο κ Στάγκας προσωπικά. Απουσία πολιτικής ευθιξίας δηλαδή και γενναιότητας.

5ον Τον ρωτήσαμε πως θα συμπορευθεί με τον κ Στάγκα, ο οποίος όταν ο κ Υψηλάντης ήταν Δ/ντης της Δημοτικής Εταιρίας Καθαριότητας Ρόδου τον κατηγορούσε διαρκώς, για το υψηλό κόστος λειτουργίας και χρέωσης στους πρώην Δήμους. Δεν απάντησε τίποτα. Ούτε και για τα υπονοούμενα του κ Στάγκα στο πρόσωπο του όταν επί Δημαρχίας Χατζή Χατζηευθυμίου πρότεινε ένα φαραωνικό εργοστάσιο καύσης των απορριμμάτων προϋπολογισμού περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

6ον Τον ρωτήσαμε αν έχει κώλυμα στην υποψηφιότητα του με τον κ Χατζημάρκο από τη στιγμή που είχε σύμβαση με νομικό πρόσωπο που μετάσχει η Περιφέρεια. Όπως επίσης αν παραβιάζει όρους της συνεργασίας του με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης λόγω σύγκρουσης συμφέροντος και πάλι δεν απάντησε. Δεν απάντησε δηλαδή αν απλά ψαρεύει ψήφους για τον κ Χατζημάρκο διότι αν υπάρχει κόλλημα τότε δεν μπορεί να καταλάβει έδρα στο περιφερειακό.

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τις επαγγελματικές επιλογές του ελευθέρου επαγγελματία κ Γεωργίου Υψηλάντη. Η αλήθεια που επισημάναμε προς δυσαρέσκεια του κ Υψηλάντη είναι ότι τις επαγγελματικές του επιλογές προσπαθεί να τις καμουφλάρει με πολιτικά επιχειρήματα. Ακριβώς και γι’ αυτό έχει φτάσει σε αυτό το σημείο πολιτικής ασυνέπειας. Αυτό είναι το ζήτημα και ας παριστάνει ότι δεν το καταλαβαίνει ή ότι το θέμα είναι προσωπικό. Πρόκειται για πολιτική κριτική αφού η επαγγελματική του πορεία καθορίζεται από την πολιτική του διαδρομή και το αντίστροφο.

Επειδή λοιπόν δεν ξέρουμε και θέλουμε να μάθουμε εμείς και όλος ο Ροδιακός λαός και οι νησιώτες της Περιφέρειας. Ρωτάμε ευθέως και χωρίς περιστροφές.

Όσο ήσασταν Δντης στη ΔΕΚΡ η εταιρία ήταν 11η κατά σειρά του Δημοσίου με τον υψηλότερο μέσο ετήσιο μισθό ύψους 53.161 ευρώ;

Ποιος ήταν ο μισθοδοτούμενος με τα πενιχρά 173.549 χιλιάδες ευρώ ετησίως  δηλαδή περίπου 14 χιλιάρικα το μήνα για 12 μήνες;

Αυτά τα γράφει η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών δεν τα λέμε εμείς.

Απαντήστε αν έχετε το θάρρος κ Υψηλάντη για να κρίνει ο πολίτης που πάει στην κάλπη να ψηφίσει πως καθορίζετε το παλιό και το νέο.

Δ.Τ από την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με επικεφαλής τον κο Μανώλη Γλυνό

SHARE
RELATED POSTS
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Μιχάλη Παπατσή
Γιώργος Χατζημάρκος: ο Περιφερειάρχης Ν.Α. και τα τιμολόγια του iPorta.gr, της Τζίνας Δαβιλά
Στην Κέρκυρα την Μ.Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βαν του ΠΟΤΑΜΙου για τις Ευρωεκλογές 2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.