Υγεία

Υγεία: το λεμφικό μασάζ διώχνει τις τοξίνες από το πρόσωπο και το σώμα, της Κατερίνας Παπασάββα

Spread the love

 

 
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες για την υγεία που εμπεριέχει όπως το μολυσμένο περιβάλλον,το άγχος,η κακή διατροφή και το κάπνισμα, καθιστούν απαραίτητη την σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος που συμβάλει στην αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού.Είναι μια ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο.
 

 

Η λέμφος είναι το υγρό που κυκλοφορεί μέσα στο λεμφικό σύστημα,καθαρίζει τους ιστούς από τις άχρηστες ουσίες που περισσεύουν και μέσω της λεμφικής παροχέτευσης απομακρύνονται από το σώμα.
 
To λεμφικό μασάζ είναι μια μέθοδος ήπιας μάλαξης που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει το λεμφικό δίκτυο ώστε να παροχετεύσει και να ανακυκλώσει το λεμφικό υγρό,αποβάλλοντας τοξίνες,κατακρατημένα άχρηστα υγρά,βακτήρια κλπ.
Η λεμφική παροχέτευση είναι μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού όμως πολλές φορές από διάφορες αιτίες παρεμποδίζεται και έτσι έχουμε την κατακράτηση ακαθαρσιών και τοξινών.
 
Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τα λεμφικά όργανα(θύμος αδήν,σπλήνας και λεμφαδένες),τα λεμφαγγεία και τα λεμφικά τριχοειδή.Οι λεμφαδένες εντοπίζονται στις μασχάλες,στις βουβωνικές χώρες,στον θώρακα και στην κοιλιά.
Το λεμφικό μασάζ βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος,στην αποβολή της κατακράτησης των υγρών, στους ρευματισμούς, στις αρθρίτιδες, στις ημικρανίες, στο στρες, στις πρησμένες γάμπες, στα αυτοάνοσα νοσήματα,στα δερματολογικά προβλήματα,στους μυϊκούς πόνους και φυσικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Ακόμα προκαλεί χαλάρωση και ευεξία, βοηθά στην λειτουργία και κινητικότητα του εντέρου και στην οξυγόνωση των ιστών.
 
Αποτοξινώνει και αναζωογονεί το δέρμα καθιστώντας το λείο,ελαστικό και ανανεωμένο.
 
Γίνεται σε όλο το σώμα αλλά κυρίως στα πόδια επιμένοντας στα προβληματικά σημεία με ανοδικές κινήσεις.
 
Το λεμφικό μασάζ προσώπου είναι αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των ρυτιδων,της ήπιας ακμής,της χαλάρωσης και της απευαισθητοποίησης του δέρματος.
 
Το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στο οργανισμό όταν γίνεται από εξειδικευμένους αισθητικούς και φυσικοθεραπευτές.
 
Η καλή υγιεινή κατάσταση του λεμφικού συστήματος είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό.
 
Τα αποτελέσματα της λεμφικής μάλαξης με το χέρι είναι πολλαπλά.Εκτός από την λειτουργία της “απομάκρυνσης” και του “καθαρισμού”,το μασάζ αυτό τονώνει το λεμφικό και αγγειακό σύστημα,διεγείρει το ανοσοποιητικό και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες,τόσο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες.
 

 

 

Συμβουλές από το Κέντρο Ομορφιάς και Υγείας Katerina Day Spa. Επισκεφθείτε την σελίδα εδώ
SHARE
RELATED POSTS
people-2589818_960_720.jpg
HIV και πρωκτικό σεξ: Τι δείχνουν τα νέα δεδομένα;
Οδηγός προστασίας του δέρματος το καλοκαίρι…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Νέα αρχή με θετικές σκέψεις!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.