Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

13η σύνταξη των 300 ευρώ!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ακούσαμε, λοιπόν, από το Ζάππειο και την ημέτερη «τρόικα» τις εξαγγελίες οικονομικού περιεχομένου, τα συμπεράσματα, αλλά και τις αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση, όταν το πράγμα ζοριζόταν. Ο πρωθυπουργός, αποδεδειγμένα ταλαντούχος πολιτικός, έφερε τις δύσκολες ερωτήσεις των δημοσιογράφων στα μέτρα του. Η κυρία Αχτσιόγλου, λαλίστατη και χθες, αποκτά θα έλεγα πείρα στην πολιτική τέχνη, ενώ ο κυρίως υπεύθυνος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τη γνωστή δυσκολία του στην ελληνική γλώσσα, όταν έπεσε το μείζον θέμα της διάλυσης της μεσαίας τάξης (που δεν έχει και πολλά να επωφεληθεί από τη μείωση του ΦΠΑ στο σουβλάκι!), ήταν μετωπικός (και γι’ αυτό ενοχλητικός για τα αφτιά των πολιτών). Είπε ο άνθρωπος ότι παντού, σε όλη την Ευρώπη, την κρίση της οικονομίας την πληρώνει κυρίως η μεσαία τάξη, αναφέροντας τη Γαλλία, την Ισπανία κ.λπ. Όσο για το μείζον ζήτημα της επιστροφής χρημάτων στους συνταξιούχους, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ακόμη δεν έχουμε δικαστικές αποφάσεις στα χέρια μας»!

Θα ήταν πολύ πιο έντιμο να πει ότι «καθυστερούμε διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα προς αυτήν την κατεύθυνση», αλλά έχασε την ευκαιρία. Όσο για τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΥΤΟ, τις offshore, τις διάφορες λίστες με τους μεγαλοφοροφυγάδες, ακόμη μια φορά ήταν λέξεις εντελώς απαγορευτικές, τόσο για τους δημοσιογράφους όσο και για τους πανελίστες αυτής της μάλλον θλιβερής συνέντευξης Τύπου. Που έγινε μόνο και μόνο για να ανακοινωθεί ένα «βοήθημα» -ως δώρο Πάσχα ή 13η σύνταξη- σε όλους (διαλέγετε και παίρνετε).

Υ.Γ.: Συνιστάται μεγάλη προσοχή μη βαρυστομαχιάσουμε!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Γιάννης Κορωναίος: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία της Ρόδου”
Ύποπτοι πολιτικοί υποψιασμένοι πολίτες! – Suspicious politicians suspected citizens! , του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
llll.png
Η μπλόφα που χρησιμοποιεί την Aegean, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.