Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ό,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι οι νέοι μας, της Άντας Γανώση

Spread the love

Ή Άντα Γανώση είναι σκιτσογράφος-εικονογράφος

Θα ήθελα και εγώ να πω κάτι γι’ αυτό που ζούμε, τώρα που ο παράφρονας γείτονας το παράκανε και οι παντιέρες του πολέμου κυματίζουν .

Η Πατρίδα μας εκτός από τον λαμπρό της ήλιο, τη θάλασσα τη ζηλευτή, τον σπουδαίο αρχαίο της πολιτισμό, και την αιματοβαμμένη της ιστορία με θυσίες χιλιάδων ανθρώπων , σήμερα το πολυτιμότερο που διαθέτει είναι οι νέοι μας και το δυναμικό τους .

Είναι πραγματικά η ελπίδα μας Αυτή τη στιγμή, τη πιο δύσκολη που ζούμε στα τελευταία πενήντα χρόνια, το πρώτο που περνάει από το μυαλό της πλειοψηφίας των μεσηλίκων και ηλικιωμένων της χώρας, είναι να στείλουμε τους νέους να πεθάνουν επικαλούμενοι τους αγώνες και τις θυσίες των παππούδων τους. Ζητάνε αίμα, μια που χωρίς αυτό ενίοτε, η Ειρήνη όπως λένε δεν διατηρείται Μία σκέψη σαν αυτή που κάνουν οι βρυκόλακες Μεσήλικες και ηλικιωμένοι που στην ουσία το διάστημα αυτό, ζημίωσαν τη Πατρίδα, προσθέτοντας ο κάθε ένας με τις επιλογές του, ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της διαφθοράς, που βούλιαξε τη χώρα στην οικονομική, ηθική, και αξιακή κρίση, τη μεγαλύτερη της σύγχρονης ιστορίας της . Που έδιωξε από την Ελλάδα τουλάχιστον 600 χιλιάδες άξιους νέους, ενώ αυτοί που απέμειναν, παρόλο που εκπαιδεύτηκαν σε απαξιωμένα σχολεία, κατάφεραν να μορφωθούν και να αποκτήσουν πτυχία και εξειδίκευση σε δουλειές, που όμως δεν μπορούν να κάνουν, και χαραμίζουν τις γνώσεις και τα νιάτα τους, σαν γκαρσόνια και ντελιβεράδες (χωρίς να απαξιώνω τις συγκεκριμένες εργασίες, απλά δεν κάνουν ό,τι σπούδασαν).  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΈΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΣΤΑΛΓΊΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΧΏΜΑΤΑ. Αυτοί οι νέοι δεν βλέπουν μόνο τη θυσία των Κρητικών, που βοήθησαν στην ήττα του Χίτλερ, αλλά βλέπουν και τη μοίρα των Κούρδων στη Συρία οι οποίοι αφού τσάκισαν τους Τσιχαντιστές και τα αποβράσματα, μια απειλή για τις κοινωνίες και τον πολιτισμό, αποδεκατίστηκαν με τη βοήθεια των πολιτισμένων, μονάχα με ένα τηλεφώνημα.

Αυτοί οι νέοι είναι ένα κλικ εξυπνότεροι από εμάς τους μεγαλύτερους, και γνωρίζουν πολύ καλά πως η έκβαση των σημερινών πολέμων δεν καθορίζεται στα πεδία των μαχών, αλλά στα διεθνή χρηματιστήρια, στη παγκόσμια απρόσωπη αγορά, στα μέσα ενημέρωσης, στην διπλωματική ικανότητα των κυβερνήσεων, στα οβάλ γραφεία των μεγάλων του κόσμου .

Ξέρουν πως οι σημερινοί πόλεμοι, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν έχουν καμία σχέση με τον Κολοκοτρώνη, τη Μικρασιατική καταστροφή, ή το έπος του 40.

Είναι παράλογο και παρανοϊκό, σαν του γείτονα τη παράνοια, να θεωρούμε αυτονόητο και φυσικό να πάνε οι νέοι να πεθάνουν Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι που είναι άσσοι στην απάτη, στη παραποίηση των γεγονότων και της ιστορίας, μανούλες στη προπαγάνδα, στην ουσία μας έχουν κηρύξει πόλεμο .

Και για την ακρίβεια όχι μόνο σε εμάς Ένα πόλεμο , εκεί που τα καταφέρνουν πολύ καλά και εκεί που τους παίρνει, προς το παρόν τουλάχιστον. Τι λέτε, είναι πολύ έξυπνο σε αυτές τις συνθήκες να πάμε να το παίξουμε οι τριακόσιοι του Λεωνίδα , ηττημένοι από τη πρώτη ώρα, μια και θα έχουμε πέσει στη παγίδα τους; Τις μάχες πρέπει να τις δώσουμε στα σύγχρονα πεδία . Με κάθε μέσο, με εξυπνάδα

Η τελευταία καταραμένη κίνηση είναι, να στείλουμε να σκοτωθούν τα παιδιά μας . Μία κίνηση που στην ουσία είναι αυτοκτονία για όλους. Βεβαίως και πρέπει να πάρουν το μήνυμα οι Τούρκοι ότι την έχουν άσχημα αν μας πειράξουν Και βεβαίως οι Ευρωπαίοι πρέπει να θυμηθούν πως τα δικά μας σύνορα είναι και δικά τους, και πως το πρόβλημα μας πρέπει να γίνει και δικό τους πρόβλημα Πρέπει να δυναμώσουμε με μεγάλες συμμαχίες, όποιες και να είναι αυτές.

Μας στέλνουν τους Τζιχαντιστές και τα ρεμάλια του πλανήτη, ανάμεσα στους πρόσφυγες και τα γυναικόπαιδα, οι Τούρκοι; Τους στέλνουμε κορωνοϊο πχ εμείς (Θα μου πείτε σκασίλα τους, σάμπως έχει αξία η ανθρώπινη ζωή για τον Χίτλερ με το φέσι;). Παραμυθιάζουν οι Τούρκοι τη Δύση, ότι βασανίζουμε τους πρόσφυγες; Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους ξεμπροστιάσουμε, να δείξουμε την απάτη Ό,τι μου έρχεται λέω. Δεν γνωρίζω φυσικά πως γίνονται αυτά, αλλά θέλω να ελπίζω, πως αυτή στιγμή, άνθρωποι ψύχραιμοι με ικανότητες στη χώρα, που γι αυτούς η Ειρήνη είναι υπέρτατη αξία, εργάζονται προς τη κατεύθυνση της λογικής .

Όσο για τους πολεμοχαρείς, νοσταλγούς των παρελάσεων με ακρωτηριασμένους νέους, σε αυτούς που δίνουν αξία στο πόλεμο, μιλώντας για ήρωες και όχι για αδικοχαμένους, λέω να πιουν καμία βαλεριάνα, να πάρουν μερικές ανάσες, και να δώσουν στον εαυτό τους μια ευκαιρία στη σκέψη.

Επίσης θέλω να πω και στους φίλους τους αριστερούς, μέσα και έξω από τα κόμματα, να αφήσουν για λίγο στην άκρη τη πάλη των τάξεων, να κλείσουν για λίγο τα στρατόπεδα ενάντια στο σύστημα και να βρουν ανθρώπους που δουλεύουν για την ειρήνη, να τους εμπιστευτούν ανεξάρτητα από κόμματα. Κυρίως αυτή τη περίοδο, να παρατήσουν το χούι του διχασμού αν θέλουν να φανούν χρήσιμοι .

Και τέλος για τους πρόσφυγες θα ήθελα να πω, πως η ύπαρξη συνόρων στην εποχή μας είναι ό,τι πιο αναχρονιστικό διατηρούμε. Πρέπει να πέσουν τα σύνορα γιατί δεν χωρίζουν χώρες γενικά, παρά μόνο εμποδίζουν την ελευθερία των ανθρώπων. Όμως πρέπει να πέσουν όλα τα σύνορα! Ιδιαίτερα της Ευρώπης

Ο υπέρμετρος πατριωτισμός η ξενοφοβία, ο παραλογισμός, μας εμποδίζουν τη καθαρή σκέψη, ώστε να δώσουμε χώρο στην ανθρωπιά, και να απαιτήσουμε η Ευρώπη ν’αναλάβει τις ευθύνες της. Πώς ανεχόμαστε να είμαστε τα μαντρόσκυλα των άλλων; Πώς ανεχόμαστε τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης; Πώς ανεχόμαστε του Τούρκου και των Ευρωπαίων τον εκβιασμό;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Σχεδιάζεται τελικά η οικονομία;, του Ηλία Καραβόλια  
“Εδώ οι καλές πινακίδες”, του Κωστή Α. Μακρή
Μετ’ς Υγεία σας κ. υπουργέ!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.