Ανοιχτή πόρτα

Όταν ο Γ. Τράγκας έκανε οικονομίες…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Παράπονο από την Καλαμάτα έφτασε στη στήλη και σκέφτομαι να το καταχωρήσω, μήπως και πάψει να ισχύει μια άδικη (όπως χαρακτηρίζεται) απόφαση του λιμεναρχείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Έχουμε και λέμε: ο νέος λιμενάρχης, θεωρώντας ότι πρέπει να παρουσιάσει έργο, άρχισε την θητεία του ανοίγοντας πόλεμο με μερικούς ερασιτέχνες ψαράδες, οι οποίοι συνηθίζουν εδώ και δεκαετίες, να βγαίνουν λίγα μέτρα από τον λιμενοβραχίονα και για μια-δυο ώρες να ψαρεύουν με καθετή από την βαρκούλα τους. Φυσικά, έχοντας άδεια ερασιτέχνη αλιέα. Και το κάνουν μήπως  να πιάσουν λίγα ψαράκια που θα γίνουν σουπίτσα για τα εγγόνια ή τα κουτσούβελα στο σπίτι. Ο λιμενάρχης λοιπόν, τους έκοψε αυτή τη συνήθεια -που είναι μεράκι σε τελευταία ανάλυση- απαγορεύοντας την χρήση λάμπας από την βάρκα. Κι’ αυτό χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση. ‘Αν δεν πρόκειται για  κάτι άλλο, πολύ φοβάμαι πως οι λίγοι ψαράδες μπορεί και να χαρακτηρίσουν την απόφασή του ως πολύ καλή ευκαιρία να τον πιάσουν φίλο!

Κάτι άλλο, σήμερα, εντελώς διαφορετικό από λιμάνια και ψαράδες της μιας ώρας:

Ελάχιστες εβδομάδες πριν φύγει από την ζωή ο βαθύπλουτος δημοσιογράφος, εκδότης, επιχειρηματίας, διαφημιστής και…πολίτης του Κόσμου Γιώργος Τράγκας, απέλυσε έναν ηχολήπτη που εργαζόταν λίγες ώρες στον ραδιοφωνικό του σταθμό, για εκατό ευρώ τον μήνα! Κι’ όταν ο εργαζόμενος ρώτησε γιατί τον σταμάτησε, τον άκουσε να του λέει πολύ σοβαρά:

«Γιατί παιδί μου, πρέπει να κάνω οικονομίες στο εν λόγω μέσο».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Να επανέλθω στον λιμενάρχη Καλαμάτας και να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό.

Αν αποφασίσει να πάρει πίσω την ντιρεκτίβα του που δεν επιτρέπει την χρήση λάμπας από την ερασιτεχνική ψαρόβαρκα, ας το κάνει μετά από λίγα 24ωρα. Όταν δηλαδή περάσει η  π ι ο   φ ω τ ε ι ν ή  πανσέληνος του έτους, δηλαδή αυτή του Ιουλίου που πλησιάσει με βήμα ταχύ!!

Κι’ αυτό, γιατί με μια επιφάνεια της θάλασσας φωτισμένη για τα καλά, δεν χρειάζεται λάμπα. Ούτε καν εφεδρική φιάλη με ασετυλίνη…

SHARE
RELATED POSTS
Δήμος Πεντέλης: 26 Μαρτίου Γιορτή βράβευσης Εθελοντών
Πικρές αλήθειες εν μέσω Πανδημίας, του Γιάννη Πανούση
Καλή τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.