Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Όταν δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας! – Niagara isn’t big enough to wash you off! by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD www.georgesgreekislands.com

Γιώργος Σαράφογλου

Ο τρεις φορές εκλεγμένος δυναμικός και δημοφιλής κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι έχει «αδυναμίες» οι οποίες έχουν αντιστρέψει και την δημοφιλία του όπου πάρα πολλοί -και μέσα από το κόμμα του – ζητούν την παραίτηση του.

Ο ηγετικός ρόλος του στην επιτυχή διαχείρηση της πανδημίας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον ανέβασε πολιτικά σε βαθμό που πολλοί θεωρούσαν ότι η υποψηφιότητα του για την αμερικανική προεδρία στο μέλλον ήταν δεδομένη.

Και ξαφνικά έρχονται τα σκάνδαλα και τον βλέπουμε από το πάνθεον της δημοφιλίας του να κατακρημνίζεται στα τάρταρα της απαξίωσης και να πολεμάει για την πολιτική του επιβίωση.

Το πρώτο σκάνδαλο που ήρθε στην επιφάνεια είχε να κάνει με την καταμέτρηση – προς τα κάτω – θανάτων στα γηροκομεία και την απόκρυψη του ακριβή αριθμού τους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Του καταλογίζουν ευθύνη αλλά το τελικό πόρισμα της έρευνας δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι αναγκαστικά και εναντίον του.

Το δεύτερο σκάνδαλο όμως είναι που τον ταρακούνησε συθέμελα και σχεδόν όλοι στοιχηματίζουν ότι αυτό τελικά θα του κοστίσει την πολιτική του καριέρα.

Στην αρχή βγήκε μια γυναίκα συνεργάτης του και τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση. Αμέσως μετά μια δεύτερη, μετά μια τρίτη, μια τέταρτη, μια πέμπτη.
Βγαίνει ο κυβερνήτης να ζητήσει συγγνώμη και λέει ότι λυπάται ειλικρινά για την συμπεριφορά του η οποία τραυμάτισε ψυχικά τα θύματα του αλλά ποτέ του δεν άγγιξε καμμία.
Τι ήταν να το πει; Στο ακροατήριο κάποια κοπέλα δάκρυσε στο άκουσμα αυτό. Μια δημοσιογράφος το πρόσεξε και την πλησίασε. Αυτό ήταν! Καπάκι η 6η γυναίκα που τον κατηγόρησε ότι την «άγγιξε».

Εν κατακλείδι, εκτός των Ρεπουμπλικάνων και του δικού τους Τραμπ – αυτός κι αν έχει βιάσει κοπέλες και δεν ιδρώνει το αυτί τους – πολλοί δημοκράτες στην πολιτειακή Βουλή ζητούν την παραίτηση του. Όλοι αυτοί όμως δεν έχουν την βαρύτητα στην απαίτηση τους όσο οι 2 ομοσπονδιακοί Γερουσιαστές, ο Chuck Schumer που τυγχάνει να είναι και ο αρχηγός της Γερουσίας και η Kirsten Gillibrand που συμφωνούν ότι ο Cuomo πρέπει να φύγει.

Και αυτή η απαίτηση παραίτησης του από τους δικούς του Δημοκρατικούς δείχνει την διαφορα ήθους μεταξύ των 2 πολιτικών κομμάτων.

Εγώ πάντως είμαι της γνώμης ότι δεν χάνει τίποτα να πεταχτεί μέχρι… τον Νιαγάρα!
(Η απόσταση είναι μικρή από το Albany!)

Υ.Γ. – Ο νυν κυβερνήτης Andrew Cuomo – γιός του πρώην πολύ καλού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Mario Cuomo – ήταν παντρεμένος – αλλά διαζευγμένος από το 2002 – με μια από της κόρες του Robert F. Kennedy με την οποία απέκτησε 3 κόρες!…τρομάρα του.

SHARE
RELATED POSTS
“Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη”: το σκυλάκι της κυρίας
COVID-19…ο “Άσωτος” Ιός!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Προς Γ.Χατζημάρκο: Η γέφυρα των στεναγμών που ολημερίς την χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν, της Σμάρως Καμπουράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.