Ανοιχτή πόρτα

Όλοι σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ;, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

«Βλέπεις μόνο την μαφία να επικαλείται την 5η Τροπολογία του Συντάγματος», είχε σχολιάσει κάποτε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η 5η Τροπολογία του Συντάγματος έχει ως στόχο, ως γνωστόν, να προστατεύει τους κατηγορούμενους σε δίκες ή και σε καταθέσεις τους στο Κογκρέσο, όταν αυτές γίνονται υπό όρκο, από το να απαντούν σε ερωτήσεις που πιθανόν θα στραφούν εναντίον τους. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να τους οδηγήσει στη φυλακή για παράβαση του όρκου.

Εντούτοις, ο πρώην Πρόεδρος την επικαλέστηκε ξανά και ξανά και ξανά στην πολύωρη κατάθεσή του. Δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση.

Σε δήλωσή του, μετά την λήξη της κατάθεσής του, αποκάλεσε τις σε βάρος του κατηγορίες ως το «μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην Ιστορία της χώρας μας».

Και πρόσθεσε: «Κάποτε ρώτησα, αν είσαι αθώος γιατί να επικαλεστείς την 5η Τροπολογία». Και απάντησε ότι το έκανε «γιατί αποτελεί τον στόχο δικηγόρων, εισαγγελέων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν του άφησαν απολύτως καμία άλλη επιλογή παρά να το κάνει».

Η μακροχρόνια έρευνα της εισαγγελέως της Νέας Υόρκης στόχο έχει να αποδείξει ότι ο Τραμπ φουσκώνει την αξιολόγηση της περιουσίας που δίνει στις τράπεζες για να εξασφαλίσει ή να πάρει δάνεια με καλύτερους όρους από ό,τι διαφορετικά θα έπαιρνε.

Αντίθετα, υποβαθμίζει την αξία των κερδών των εταιρειών του και των προσωπικών του εισοδημάτων στις φορολογικές δηλώσεις. Παράνομα και τα δύο.

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα το FBI εισέβαλε, ως γνωστόν, στην οικία του στο Μαρ-α-Λάγκο ψάχνοντας για απόρρητα κρατικά έγγραφα που πήρε μαζί του φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο. Και εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις του με την Δικαιοσύνη.

Τι συμβαίνει λοιπόν; οφείλει να ρωτήσει ο κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής.

Είναι δυνατόν όλοι να τον κυνηγούν, ακόμα και το FBI, όπως υποστηρίζει; Μα εκείνος δεν διόρισε τον αρχηγό του FBI που υπέγραψε την προχθεσινή απόφαση για την εισβολή στην κατοικία του;

SHARE
RELATED POSTS
Αχ, καρδιά μου!, του Σπύρου Ντασιώτη
Μία βροχερή στιγμή του χειμώνα, του Θάνου Ασκητή
Παραθαλάσσια επίγνωση, του Νίκου Σταθόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.