Ανοιχτή πόρτα

Ψηφίσματα νομοσχεδίων…Ε, και;, της Ιωσηφίνας Τσουμπή

Spread the love

Η Ιωσηφίνα Τσουμπή είναι απόφοιτος της Γαλλικής και Ελληνικής φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Γαλλικών και την τελευταία εικοσαετία εκτελεί φιλανθρωπική εργασία συμβάλλοντας στην σίτιση άπορων οικογενειών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βιβλίο της “Η νύφη της απέναντι πολυκατοικίας” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΟΙΑ. 

Εγώ δεν…

Δεν θέλω να πάρω θέση ούτε για τον γάμο ούτε για την τεκνοθεσία των ομοφύλων .

Όχι ότι δεν τους σέβομαι, ο καλύτερος μου φίλος ανήκει σ αυτήν την ομάδα ανθρώπων..

Όχι ότι δεν συμφωνώ με τη φύση τους όπως έχει εξελιχθεί.

Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ πιο έντονα, σοβαρά και  ζοφερά προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Έτσι κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης  για την υπερψήφιση  του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων,  με πιέσεις , ούτως ώστε για  να αποδείξει ότι η δύναμη της και η κομματική πειθαρχία είναι ακμαία , με αφήνει παγερά αδιάφορη κάτι που θα ίσχυε εκ μέρους μου για οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα ήταν στην κυβέρνηση. Άσε που εικάζω ότι υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού  της κοινής γνώμης , Κύριος οίδε για ποιο λόγο, μπορεί και να κάνω λάθος…

Να πω ενδεικτικά μερικούς από τους λόγους που θεωρώ πολύ πιο σοβαρούς από τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων;

Η Ελλάδα υποφέρει οικονομικά, τα περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και κανένα pass δεν λύνει το πρόβλημα.

Η υπογεννητικότητα τείνει να χτυπήσει  κόκκινο λόγω των οικονομικών, οι Έλληνες δεν είναι πια της γνώμης ” κάνω όσα παιδιά μου δώσει ο Θεός και τα αφήνω στη βούληση Του.

Οι νέοι όλο και πιο απογοητευμένοι φεύγουν από την Ελλάδα , σε μερικά χρόνια θα είμαστε η χώρα των μεσηλίκων και των γερόντων.

Η εγκληματικότητα , οι κακοποιήσεις, η βία , οι βιασμοί είναι καθημερινό φαινόμενο, σύνηθες γνώρισμα οικονομικών-κοινωνικών-πολιτικών προβλημάτων.

Η δημόσια παιδεία έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα οι έφηβοι που ανήκουν σε οικογένειες στα όρια της φτώχειας να αντιμετωπίζουν με τρόμο την εξέλιξη των σπουδών τους καθώς για να πετύχουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο  χρειάζονται Φροντιστήριο που όμως  η οικογένεια τους δύσκολα ανταπεξέρχεται οικονομικά  το βάρος των διδάκτρων.

Η νεολαία παραπαίει, κάντε κάτι όλοι οι κρατούντες.

Να μην αναφέρω την Υγεία  όπου η ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη τείνει  να γίνει προνόμιο  των οικονομικά ανεξάρτητων.

Να μην αναφέρω τα ΜΜΕ που έπιασαν πάτο αγωνιώντας   να είναι αρεστά  για να μην χάσουν τις χορηγίες.

Να μην αναφέρω τα ΜΜΜ που είναι ελλιπέστατα (τι να σου κάνει ένα Μετρό  που δεν έχει πρόσβαση σε όλες τις συνοικίες). Να λοιπόν τα ιδιωτικά στους δρόμους, βενζίνη στα ύψη, μποτιλιαρίσματα , αργοπορίες , νεύρα…

Γι αυτούς τους σοβαρότατους λόγους και που λύση δεν δίνεται , εγώ διαμαρτύρομαι και θα διαμαρτύρομαι γιατί βρε αδερφέ αξίζουμε οι Έλληνες μια καλύτερη ζωή ! Θα μου πεις …ναι και με τις διαμαρτυρίες σου , θα ιδρώσει το αυτί τους ! Σωστό κι αυτό !

Όμως η απόφαση μου να μην παρασυρθώ και να μην πάρω θέση για το νομοσχέδιο προς ψήφιση είναι δεδομένη…θεωρώ ήσσονος σημασίας  το θέμα αυτό την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπροστά στα όσα προβλήματα  ταλαιπωρούν και βασανίζουν τον ελλαδικό χώρο

SHARE
RELATED POSTS
Το «οχυρό» Δι@ύγεια, εκ των έσω «πολιορκείται»; του Δημήτρη Κατσούλα
Ο κύριος Μόραλης και τα κορίτσια του είναι πάλι εδώ, του Μάνου Στεφανίδη
Μη μου πρήζετε τα ούμπαλα, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.