Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Χ.Κόκκινος: “Άμεσος συντονισμός & εκσυγχρονισμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας & εφαρμογής φιλικών πολιτικών προς το περιβάλλον»

Spread the love

«Η έντονη κλιματική αλλαγή επιβάλλει άμεσο συντονισμό και εκσυγχρονισμό των δράσεων Πολιτικής Προστασίας και εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών»

Ο Χ. Κόκκινος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.

Με αφορμή τη συμμετοχή του και την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. (9.7.2019), τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις αρνητικές συνέπειές τους στη Χαλκιδική και τις άστατες καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.:

«Η έντονη κλιματική αλλαγή επιβάλλει άμεσο συντονισμό και εκσυγχρονισμό των δράσεων Πολιτικής Προστασίας και εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της περσινής φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αντί να εκσυγχρονιστούν, οπισθοδρομούν! Καλείται η καινούργια Κυβέρνηση, συνεργαζόμενη με την Αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία φορείς, να προχωρήσει σε άμεσο συντονισμό και να εκσυγχρονίσει (αξιοποιώντας δυνατότητες των νέων τεχνολογιών) τις δράσεις της. Να αξιοποιήσει τα νέα επιστημονικά δεδομένα και ευρήματα και να ενημερώσει τους πολίτες ξεκινώντας από τον ευαίσθητο χώρο της μαθητιώσας νεολαίας.

Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, είναι φαινόμενο που εξελίσσεται αρνητικά για τον πλανήτη, με γρήγορους και απρόβλεπτους ρυθμούς. Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 1°C και σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι το 2030 κατά 1,5°C, δημιουργεί έντονη ανησυχία. Οι πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν οργανωμένα, οφείλουν να μειώσουν τους ρύπους και ιδιαίτερα τη χρήση άνθρακα. Οι κυβερνήσεις να προστατεύσουν τον πλανήτη μας και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες πριν είναι αργά…»

 

SHARE
RELATED POSTS
Διαβάστε τι δηλώνει για το νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου
Τήξη – Μeltdown Erdogan, του Γιώργου Σαράφογλου
Το φόρουμ των α-Δελφών Μητσοτάκη, της Έλενας Ακρίτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.