Ανοιχτή πόρτα

“Χριστός Γεννάται Σήμερον”: ο δρόμος προς το πετραχήλι το ‘Αγιο, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Spread the love

Ο κ.Θεόκλητος Ρουσάκης είναι Αντιστράτηγος (εα) και Επίτιμος Διοικητής Β΄ Σώματος Στρατού

Θλίψη και αγανάκτηση μας δημιουργούν οι συνεχείς απειλές που υφιστάμεθα από τους αλλόθρησκους γείτονές μας, με προσβολές όχι μόνο των εθνικών μας δικαίων αλλά και με τη βεβήλωση των Ιερών Ναών μας, που αποτελούν παραδοσιακά σύμβολα της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας. Ταυτόχρονα  η συνεχιζόμενη πολεμική αναμέτρηση στην ευρύτερη περιοχή μας μεταξύ ορθοδόξων χριστιανικών λαών, σκορπά θάνατο και δυστυχία. Νικητές και σε αυτήν την αναμέτρηση θα είναι τα αδίσταχτα σκοτεινά οικονομικά κέντρα εξουσίας, για τα οποία η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ουδεμία αξία έχουν.

Θλίψη και ενοχές επίσης προξενούν και στην πατρίδα μας, η διάβρωση της παιδείας μας, η υπονόμευση του ιερού θεσμού του γάμου και της οικογένειας, η απαξίωση των θρησκευτικών και εθνικών μας πεποιθήσεων, θεσμών και συμβόλων, η διαρκώς αυξανόμενη παραβατικότητα όλο και μεγαλύτερης μερίδας των νέων μας, η ενδοοικογενειακή βία, οι βιασμοί, οι εκβιασμοί και οι κακοποιήσεις παιδιών.

Παρά τη ζοφερή αυτή όμως ατμόσφαιρα  και πάλι θα δούμε ανατέλλοντα τον “Ήλιον της Δικαιοσύνης” να φωτίζει το σκοτάδι μας, να αναπτερώνει τις ελπίδες μας και να διαλύει τα νέφη των πειρασμών και των δοκιμασιών μας. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι για την παρακμή αυτή δεν φταίει μόνο το “κακό” που μπήκε στη ζωή μας, φταίμε και εμείς που ανοίξαμε την “κερκόπορτα” της ψυχής μας διότι καταργήσαμε τον Θεό μας και χαθήκαμε.

Γι΄ αυτό, “Χριστός Γεννάται σήμερον” για να μας φωτίσει να βρούμε το δρόμο προς την ταπείνωση και το πετραχήλι το Άγιο.

Γι΄ αυτό, ας μην αρκεστούμε φέτος στους λαμπερούς εορτασμούς και στους γραφικούς συμβολισμούς .

Γι ΄αυτό, ας ετοιμάσουμε την καρδιά μας με ταπείνωση να υποδεχθεί το Θείο Βρέφος  και τον θησαυρό της χάριτός Του.

Έτσι το φως της “ανατολής των ανατολών”, θα διαλύσει κάθε ομίχλη στη ζωή μας, θα ηρεμήσει τη γενικευμένη αγωνία μας και θα ειρηνεύσει την σύγχυσή μας, .

Kαλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα

 και

ευτυχισμένο με υγεία το Νέον Έτος.

22 Δεκεμβρίου 2022

SHARE
RELATED POSTS
Αγ(ρ)ιότητες πολιτικές;, του Γιάννη Πανούση
Έμ-φυλη  ή  δι-εμ-‘φιλική’ βία;, του Γιάννη Πανούση
11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg
Ήρθαμε για τα χαλιά, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.