Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Χριστούγεννα 2020, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Spread the love

Ο κ.Θεόκλητος Ρουσάκης είναι Αντιστράτηγος (εα) και Επίτιμος Διοικητής Β΄ Σώματος Στρατού

Φωτογραφία άρθρου: τρούλος Αγίου Νικολάου, Στρογγύλη, Σύμπλεγμα Καστελορίζου

Είναι κοινή διαπίστωση ότι, οι προκλήσεις από την “πειρατική”  συμπεριφορά των γειτόνων μας κλιμακώνονται και παραβιάζουν θρασύτατα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι δικές μας αντιδράσεις, χωρίς ανδρείο φρόνημα, συσσωρεύουν το ένα λάθος πάνω στο άλλο, προσβάλλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια  και δημιουργούν θλίψη, απογοήτευση και αδυναμία έκφρασης αισιόδοξης προοπτικής για την Πατρίδα μας.

Επιπρόσθετα, η έπαρση της επιστήμης και της τεχνολογίας που “θεοποιήθηκε” αλλά και των ορθολογιστών που τις έχουν κάνει  “εικόνισμα”,  δεν φαίνεται να δίνει λύσεις για την αντιμετώπιση ενός μικροσκοπικού ιού που σπέρνει το θάνατο σε όλο τον κόσμο υπερισχύοντας των τελειότερων συστημάτων υγείας του κόσμου. Ταυτόχρονα, εξαπλώνει τη φτώχια, την ανεργία, την απελπισία, την απογοήτευση και δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και τις αντοχές της κοινωνίας.

Κυρίως όμως δοκιμάζει την αντοχή μας στη στέρηση του “πνευματικού μας οξυγόνου”, που πολύ εύκολα μας επιβάλλουν οι ανερμάτιστες πνευματικά ηγεσίες μας, στερώντας από τον πιστό λαό τη στοιχειώδη έκφραση της θρησκευτικής του ελευθερίας.

Παρ΄ όλα αυτά,  ο “Χριστός Γεννάται” και φέτος για να θεραπεύσει πάλι τα πολυστένακτα παθήματά  μας και “πνεύματι ηγεμονικώ” να μας στηρίξει στα αδιέξοδά μας. Γι΄ αυτό ας μη λυγίσουμε, ας διατηρήσουμε την ελπίδα  μας νεαρή όσο ποτέ. Ας στρέψουμε το βλέμμα μας προς τη Βηθλεέμ με ευγνωμοσύνη, για τις κακουχίες και τις δυσκολίες που μας έκαναν πιο ταπεινούς και για τους εχθρούς και τους κινδύνους, που μας έκαναν πιο προσεκτικούς και πιο δυνατούς.

Έτσι θα εορτάσουμε το θαυμαστό γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου με αληθινή αγάπη, με ανυπόκριτο αλληλοσεβασμό και  με λιτή αξιοπρέπεια και ευλογία.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα

Αντιστράτηγος (εα) Θεόκλητος Ρουσάκης

Επίτιμος Διοικητής Β΄ Σώματος Στρατού

 

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

SHARE
RELATED POSTS
Ένα ρολόι, ένας καφές κι ένα τραγούδι, του Κωστή Α. Μακρή
Μετεκλογικό μήνυμα της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”
Ίσιες ρίζες, πλάγιες σκέψεις, του Νίκου Σταθόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.