Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φ.Χατζηδιάκος: “Φωτιά στον ΧΥΤΑ Ρόδου, ποιος θα αναλάβει ευθύνες, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι ή ο «δημοτικός εργολάβος»;”

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 12-07-2021

Τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτόνια, πλαστικά και θαμμένα στρώματα), θα σιγοκαίονται στον ΧΥΤΑ για εβδομάδες. Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη, για τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις;

Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι ή ο «δημοτικός εργολάβος»;

Χθες βράδυ περί τις 19.00 δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου έβγαιναν εσπευσμένα από το κτίριο της ΠΥΡ χωρίς να έχουν αναμμένες τις σειρήνες. Το γεγονός παραξένεψε τους «γνωρίζοντες», οι οποίοι δεν άργησαν να μάθουν ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου στο Τσαΐρι. Για την κατάσβεση επιστρατεύθηκαν και οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, καθώς και χωματουργικά μέσα.

Η πυρκαγιά κρατήθηκε «μυστικό» για να μη μαθευτεί ότι τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτόνια, πλαστικά και παλιά στρώματα) εδώ και ένα μήνα, «καταπλακώνονται» παράνομα στον ΧΥΤΑ και αργά ή γρήγορα θα γίνονταν «παρανάλωμα του πυρός».

Όμως είναι γνωστό ότι, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και οι κάτοικοι των Καλυθιών που ένοιωσαν την απειλή της φωτιάς, το διέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν γνωρίζω αν συντάχθηκε σχετικό δελτίο από την ΠΥΡ για την φωτιά και την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ, χωρίς να τηρούνται μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, όμως η κοινή πείρα λέει ότι όσες επιχωματώσεις και να γίνουν ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και τα χιλιάδες θαμμένα στρώματα θα σιγοκαίονται για εβδομάδες, με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για το νησί.

Τα απορριμματοφόρα που κυκλοφορούσαν παράνομα με Αυστριακές και δοκιμαστικές (ΔΟΚ) πινακίδες, έκαναν πολύ νωρίς «το θαύμα» τους. Αν και μόλις τους αποκαλύψαμε, οι «ανεύθυνοι» έσπευσαν να «εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος», αφαιρώντας τις ΔΟΚ και κυκλοφορώντας τα χωρίς πινακίδες (ασφαλισμένα;).

“Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Όμως τι θα γίνει αν, ω μη γένοιτο, προκληθεί ένα θανατηφόρο δυστύχημα; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη; Ο δήμαρχος, η αντιδήμαρχος καθαριότητας που εποπτεύει, ή ο αντιδήμαρχος που υπέγραψε κατ’ εντολή του δημάρχου τις 10 παράνομες συμβάσεις; Για τον «δημοτικό εργολάβο» δεν το συζητούμε, αυτός έτσι κι αλλιώς ευθύνεται και για άλλες παρανομίες.

Δεν γνωρίζω πόσο θα περιμένει η κα Εισαγγελέας για να παρέμβει αυτεπάγγελτα, μετά την «δημόσια πληροφορία ότι διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις», όμως κ. Καμπουράκη, γνωρίζω καλά ότι οι Ροδίτες δεν θα περιμένουν «να λάμψει» η Ρόδος μέσα από τις φλόγες του ΧΥΤΑ. Να είστε σίγουρος ότι, σύντομα θα σας επαναφέρουν εκεί που σας ταιριάζει.

Το Γραφείο Τύπου

της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Νικητιάδης: σαφή τα μηνύματα ενδυνάμωσης του ΚΙΝΑΛ στα νησιά για τις Ευρωεκλογές-Ομιλία σήμερα στο Plaza Hotel
Παγκόσμια Ημέρα Χορού και η Έλλη Παρασκευά γιορτάζει…
“Ο Τοσοδούλης και το Ροδίνι”!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.