Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φ.Χατζηδιάκος: Προς την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου «Κάλλιο αργά …. παρά ποτέ!!!»

Spread the love

Ρόδος 25-06-2021

Προς την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου

«Κάλλιο αργά …. παρά ποτέ!!!»

Αγαπητοί «σύντροφοι» της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/σου (κυρίως της προηγούμενης σύνθεσης),

Λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώνεις σας, σχετικά με «τα (πρόσφατα) έργα και τις ημέρες» της δημοτικής αρχής του κ. Καμπουράκη, επιτέλους, φαίνεται ότι «ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος» και αποσύρατε την στήριξη σας στην δημοτική παράταξη «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα» του κ. Στράτου Καρίκη. Προφανώς η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής αντιλήφθηκε ότι ο δήμαρχος που στηρίζατε επί 2 χρόνια, μέσω της παράταξης του «εκλεκτού σας» κ.Καρίκη, ισοπεδώνει τη Ρόδο, καταπατεί κάθε έννοια συλλογικής και δημοκρατικής διαδικασίας και φυσικά ζημιώνει αφάνταστα και τον δικό σας πολιτικό χώρο. Ας είναι, «κάλλιο αργά….παρά ποτέ!!!» που λέει και ο λαός.

Όμως, δεν είστε άμοιροι ευθυνών, όχι όταν αποφάσισε προεκλογικά, να στηρίξετε την παράταξη του κ. Καρίκη, αλλά όταν αυτή διέπραξε το ατόπημα και υπέγραψε με τις «ευλογίες» σας, το μοναδικό στην Ελλάδα «σύμφωνο υποχρεωτικής συμβίωσης» μεταξύ δυο δημοτικών παρατάξεων. Προφανώς συμφωνήσατε γιατί και ο κ. Καμπουράκης σας είχε κάνει την τιμή, να ζητήσει προεκλογικά την «στήριξη» σας. Αγνοήσατε όμως τη βούληση του εκλογικού σώματος και αλλοιώσατε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, αφού η ελάσσονα μειοψηφία έγινε πλειοψηφία. Άραγε η Κουμουνδούρου ήταν ενήμερη γι αυτό; Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!!!

Εμείς αντίθετα, δεν ζητήσαμε την στήριξη σας και κατά την άποψη ορισμένων «συντρόφων» σας, «είχατε ένα δήμαρχο, ο οποίος είχε συνεργαστεί μ’ όλους σχεδόν τους υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώσει του Προέδρου σας, όμως … δεν σας ενημέρωνε και δεν ζητούσε την άδεια σας, για αυτές τις ενέργειες του».

Όμως αυτό που αγνοήσατε πριν τις εκλογές, είναι τα έργα και οι δράσεις που είχαν χρηματοδοτηθεί και ξεκινήσει την προηγούμενη πενταετία και τώρα ακυρώνονται, το ένα μετά το άλλο, ή τα οικειοποιείται η σημερινή κυβέρνηση και η νέα δημοτική αρχή. Το ζητούμενο είναι, αν όλα αυτά τα γνωρίζουν τα στελέχη σας, που συμπλέουν με την σημερινή δημοτική αρχή; Αν ναι, γιατί δεν αντιδρούν ακόμη και όταν λοιδωρείται δημόσια ο πρόεδρος σας και πρώην πρωθυπουργός; Και αν δεν τα γνώριζαν, τώρα που τα μαθαίνουν, τι θα πράξουν;

– Θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις «αντιλαϊκές και αλλοπρόσαλλες» πολιτικές και θα συμπορεύονται με την «θολή» δημοτική αρχή Καμπουράκη-Καρίκη, μόνο και μόνο για να πάρουν κάποια προσωπικά “officia” ;

– Θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά σας, να ανεξαρτητοποιηθούν η θα συνεχίσουν να τυφλώνονται από την «ΛΑΜΨΗ» της Ρόδου που φέρνει ο κ. Καμπουράκης, με την «δάδα-δεκανίκι» που κρατά ο κ.Καρίκης ; «O tempora o mores»!!!

Φώτης Χατζηδιάκος

τ. δήμαρχος Ρόδου.

Υ.Σ. Για να φρεσκάρω τη μνήμη των δημοτικών σας συμβούλων, απαριθμώ ενδεικτικά έργα που δρομολογήσαμε μέσα στις δυσκολίες των μνημονίων και των capital controls μήπως τα στηρίξουν τώρα που παραμένουν μέλη της πλειοψηφίας :

Το 2018 με τη βοήθεια του αντιπροέδρου κ. Δραγασάκη και του κ.Στέργιου Πιτσιόρλα και την υπογραφή 5 υπουργών πετύχαμε την έγκριση ΣΔΙΤ α)Για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία πρόσφατα ξεπουλήθηκε στα συμφέροντα του ΦΟΔΣΑ Ν.Αιγαίου, και β)Για την κατασκευή 11 νέων σχολικών κτιρίων και 2 κλειστών γυμναστηρίων (Αρχαγγέλου και Αφάντου) προϋπολογισμού 33 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή έστειλε στις καλένδες, για να ξεχαστεί πρώτα ότι είναι έργο δικό μας.Το 2017 με την στήριξη των κ.Φλαμπουράρη και κ.Σαντορινιού απέκτησε ο δήμος μας, κατά πλήρη κυριότητα, την Ροδιακή Έπαυλη, μαζί με τον κήπο 24 στρεμμάτων και παράλληλα χρηματοδοτήθηκαν οι μελέτες μας από το ειδικό πρόγραμμα με 3.500.000 ευρώ για την συντήρηση του κτιρίου και την ανάπλαση του χώρου. Τώρα καμαρώνουν και φωτογραφίζονται μπροστά στο χρηματοδοτημένο και δημοπρατημένο από εμάς έργο!!!

Το 2018 με τον κ.Χαρίτση πετύχαμε την χρηματοδότηση από το Ειδικό Πρόγραμμα της μελέτης αντικατάστασης πλακόστρωτων στην Μεσαιωνική πόλη και της επέκτασης της β φάσης του ξυλοπεζόδρομου, μετά από αυτό που συμβασιοποίησαμε (μέσω ΕΣΠΑ). Τώρα άλλοι με «διδακτορική μαεστρία» τα παρουσιάζουν σαν δικά τους έργα.

Από το 2016 μέχρι το 2018 δρομολογήσαμε με τον κ.Σπίρτζη, την ενοποίησης της Περιμετρικής οδού με τη νέα μεσογειακή χάραξη, για τη σύνδεση αεροδρομίου – λιμανιού. Τώρα έρχονται άλλοι και τα εξαγγέλλουν σαν δικά τους έργα.

Το 2018-2019 μελετήσαμε, συντάξαμε νέα Προγραμματική Σύμβαση για την Μεσαιωνική Πόλη προϋπολογισμού 52 εκατομμυρίων ευρώ, την υπογράψαμε μαζί με τον κ.Στρατή και τον κ.Σαντορινιό και …. «κολλήσαμε» στην υπογραφή του κ.Περιφερειάρχη. Τώρα, για 2 χρόνια συζητούν με την «αλήστου μνήμης» πρώην Γενική Γραμματέα σας και νυν Υπουργό Πολιτισμού την νέα σύμβαση, στην ουσία όμως θα αντιγράψουν το δικό μας σχέδιο. Οψόμεθα!

6)Το 2017 με την παρουσία της κυρίας Φωτίου, εγκαινιάσαμε το 1ο στην Ελλάδα Κέντρο Κοινότητας, για ενίσχυση απόρων και ΡΟΜΑ και ταυτόχρονα δρομολογήσαμε την μετεγκατάσταση τους (παρά τις τοπικές αντιδράσεις και τις αγκυλώσεις των μανδαρίνων του Υπουργείου). Τώρα τα βρήκαν έτοιμα και τα υπόσχονται εκ νέου.

7) Το 2018 εντάξαμε στο «Φιλόδημο» και εκτελέσαμε έργα συντήρησης 30 σχολικών μονάδων, τοποθετήσαμε 35 νέες παιδικές χαρές, προμηθευτήκαμε μεγάλα μηχανήματα έργου και ξεκινήσαμε 60 χλμ ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας. Τώρα, οι μέχρι πρότινος «συνοδοιπόροι» σας μαζί με τα δικά σας στελέχη στη δημοτική αρχή, τα παρουσιάζουν ως έργα του προγράμματος «Τρίτσης» .

8)Το 2019 εντάξαμε στο πρόγραμμα «ανοιχτά κέντρα εμπορίου» με χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ την ανάπλαση του κέντρου της πόλης και συντάξαμε τις μελέτες που ακυρώνει η σημερινή δημοτική αρχή.

SHARE
RELATED POSTS
Ε όχι, δεν θα “δείξω” κάτι που δεν είμαι …, του Γιώργου Σάββενα
.jpg
Πρόσκληση για το FINAL FOUR 2016 στο μπάσκετ με καρότσι, του Φώτη Χατζηδιάκου
Συγκέντρωση συμπαράστασης από γονείς στον δάσκαλο που ξέχασε κλειδωμένο μαθητή στην τάξη του

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.