Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φ.Χατζηδιάκος προς Α.Καμπουράκη: “Μιλάτε εσείς που εξαγοράσατε με δωροεπιταγές & 50€ ψήφους;”-Επίθεση του τέως στον νυν Δήμαρχο Ρόδου

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

 

Ακολουθούν τα εξής  δελτία τύπου από το νεότερο στο παλαιότερο. Ο τέως Δήμαρχος Ρόδου και Ποινικολόγος  κ. Φώτης Χατζηδιάκος έκανε πρόταση για τον προϋπολογισμό 2021, στον οποίο το γραφείο τύπου του νυν Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη απάντησε μετά από μιάμιση ημέρα ανάρμοστα τόσο πολιτικά, όσο και κοινωνικά γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Χατζηδιάκου.

Απάντηση στο γελοίο λίβελο του «Γραφείου Τύπου» του Δήμου Ρόδου επι Δημαρχίας Αντώνη Καμπουράκη, Ρόδος, 18/12/2020

Εκφράζοντας την βαθιά μου θλίψη, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει μάχη επιβίωσης και αυτό απαιτεί την συστράτευση όλων για την στήριξη της, η σημερινή δημοτική αρχή σε ρόλο αντιπολίτευσης, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Επιχειρεί παραπλανητικά με χυδαιότητες να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις. Αυτό δείχνει τον πανικό και το επίπεδό της.

Η τοποθέτηση μου στο Δ.Σ. ήταν πολιτική, εκφράζει τις θέσεις όλης της παράταξής μας, με μόνο στόχο να συμβάλουμε με τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες μας, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Αυτό δεν το αντέχουν, γιατί δεν έχουν μάθει τον δημοκρατικό διάλογο. Έμαθαν να λειτουργούν αυταρχικά, με πολιτικά «φασίζουσα» νοοτροπία, του «αποφασίζω και διατάζω». Φαίνεται στη ζωή τους δεν έχουν μάθει να σέβονται την αντίθετη άποψη, γιατί προφανώς κανένας δεν τους μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας.

Όμως, η κοινωνία μας γνωρίζει όλους. Η κοινωνία ξέρει ποιος είμαι σαν άνθρωπος, σαν αυτοδιοικητικός, σαν δήμαρχος, σαν δικηγόρος και σαν οικογενειάρχης. Έχω δώσει τις εξετάσεις μου και δεν χρειάζομαι επιβεβαίωση. Στη ζωή μου άνοιξα δρόμους μόνος μου, δεν τους βρήκα ανοικτούς, δεν τα βρήκα έτοιμα. Δεν είμαι πριγκιπόπουλο, ούτε έχω κόμπλεξ κατωτερότητας και εμμονές . Ξενυχτούσα ατέλειωτα βράδια για το δήμο και δεν το μετανιώνω. Αντίθετα είμαι περήφανος για αυτό. Εγώ δεν πήγαινα στο δήμο μετά τις 4 το απόγευμα για να φεύγω πριν τις 9 με το «πρόσχημα» της πανδημίας.

Γι’ αυτό μιλάω επώνυμα με παρρησία και έχω το θάρρος της γνώμης να υπογράφω αυτά που λέω. «Αυτός» είμαι εγώ. «Αυτοί» ποιοι είναι;

Ποιο είναι το «γραφείο τύπου» ; Ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτό ;

-Μιλούν σ εμένα για εύνοια «πελατών», αυτοί που εξαγόρασαν με 50ρικα και δωροεπιταγές τις ψήφους των συμπολιτών μας; Αυτοί που έχουν προσλάβει σκανδαλωδώς, ως δήθεν συμβούλους, από τα βαφτιστικά μέχρι τους υπαλλήλους των επιχειρήσεών τους, από τους αποτυχόντες υποψηφίους μέχρι τα παιδιά των υποψηφίων και των συμβούλων τους ;

Μιλούν για ανικανότητα, αυτοί που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι έχουν την ευθύνη του δήμου και εδώ 1,5 χρόνο; Αυτοί που είναι πολιτικά άσχετοι, ακατάλληλοι και ανήμποροι, που δεν έχουν ιδέα πως διοικείται ένας δήμος ;

Μιλούν για «συμβόλαιο εμπιστοσύνης», αυτοί που έχουν σταματήσει όλα τα έργα 1,5 χρόνο, επειδή φέρουν την υπογραφή Χατζηδιάκου; Αυτοί που φυλάσσουν με “security”, την είσοδο του Δημαρχείου για να μην συναντήσουν κανένα εκπρόσωπο φορέα ή απλό πολίτη ;

Μιλούν για διαφάνεια αυτοί που κατασπαταλούν τα γεμάτα ταμεία που αφήσαμε, με «σκοτεινές» αποφάσεις ;

Μιλούν με απύθμενο θράσος για «αδιάβαστο» αυτοί οι πολιτικά ανεπαρκείς και αστοιχείωτοι, που δεν γνωρίζουν που βρίσκονται οι γειτονιές της πόλης και τα χωριά και χρειάζονται GPS με οδηγό και αστυνομικό για να τα επισκεφτούν ;

Μιλούν σ’ εμάς για κοινωνική ευαισθησία, αυτοί που δεν έχουν νοιώσει τον πόνο και τη φτώχεια; Αυτοί που αρνήθηκαν να αυξήσουν το έκτακτο βοήθημα από 60.000€ σε 400.000€ όπως τους προτείναμε; Αυτό τους ενόχλησε;΄Οτι εμείς σκεφτόμαστε όλους και δεν κάνουμε «φθηνή πολιτική» στις πλάτες των ανέργων;

Είναι κρίμα για τη Ρόδο μας, είναι κρίμα για το νησί μας, για την ιστορία μας, να υποβαθμίζουν την πολιτική αντιπαράθεση με χυδαία, αισχρά και κομπλεξικά, απρόσωπα δελτία τύπου.

Είναι κρίμα γιατί αδικεί και τα 5 ικανά και έμπειρα στελέχη της πλειοψηφίας που ξεχωρίζουν και εκτιμούμε ότι μπορούν να επιδείξουν κάποιο έργο για τον τόπο μας, αλλά εμποδίζονται από μια πολιτικά ακέφαλη, ανήμπορη, ανεπαρκή και «πολιτικά εμμονική» δημοτική αρχή, που «λάμπει μόνο δια της απουσίας της».

Τιμώντας τον θεσμό του δημάρχου που υπηρέτησα με υπευθυνότητα και συνέπεια, δεν ήθελα να απαντήσω, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας αλλά και των εορτών, σ’ αυτό το άθλιο και χυδαίο λιβελογράφημα που εκδόθηκε από το «Γραφείο Τύπου» του Δήμου. Όμως είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που με προέτρεψαν, προκειμένου να καταγγελθούν αυτές οι πρακτικές «Γκεμπελικής προπαγάνδας». Η κοινωνία δεν ανέχεται την μέθοδο της πολιτικής λασπολογίας, της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης. Δεν το αφήνει να περάσει, χωρίς να το καυτηριάσει. Δεν θα τους αφήνει να μας διαβρώσουν, να μας κάνουν όμοιους τους.

Όχι δεν θα τους χαριστούμε, δεν θα αφήσουμε κανένα «πολιτικό υπάνθρωπο» να καταστρέψει αυτό τον τόπο. Οι δημοκρατικοί, έντιμοι και περήφανοι για τον τόπο τους Ροδίτες δεν ανέχονται τέτοιες πρωτόγνωρες, συμπεριφορές.

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Τ. Δήμαρχος Ρόδου

Δικηγόρος Δ.Σ.Ρόδου


Απάντηση στην εισήγηση του κ. Φώτη Χατζηδιάκου  από το “Γραφείο Τύπου” του Αντώνη Καμπουράκη, Ρόδος, 17/12/2020

Όποιος και να κοιλοπονά, ότι κι αν γεννά ποντίκια, ένα είναι το βέβαιο: Η αποτυχία και η ανικανότητα έχουν ονοματεπώνυμο: Φώτης Χατζηδιάκος.

Αφού απέτυχε ως διοίκηση, με προϋπολογισμούς που κάθε χρόνο πήγαιναν στα βράχια, όπως έχει εξάλλου διαπιστώσει η επίσημη ελεγκτική αρχή, βγαίνει τώρα με περίσσιο θράσος, να δώσει και μαθήματα. Αντί να πει “ευχαριστώ”, που κάποιοι άλλοι κάνουν σήμερα τη δουλειά, που θα έπρεπε να είχε κάνει εκείνος, εχθές. Η παροιμία “εκεί που μας χρωστούσανε, ζητούνε και το βόδι”, είναι η μόνη απάντηση που ταιριάζει στην περίπτωσή του.

Αποδεικνύεται ανίκανος όμως και σαν αντιπολίτευση. Με το γνωστό παλαιομοδίτικο λαϊκισμό που τον χαρακτηρίζει, επιχειρεί να κρύψει, πως δεν έχει ούτε μισή πρόταση, σύμφωνη την νομοθεσία και πως είναι αδιάβαστος, για όλα τα θέματα.

Από τον καθαρισμό των ρεμάτων, την διαφορά μεταξύ πρασίνου και …αγριόχορτων, μέχρι το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερωθεί σχετικά, από τα μέλη της παράταξής του, τα οποία συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή.

Όσο για το οικονομικό βοήθημα προς τους πληττόμενους Ροδίτες, που τον έτσουξε περισσότερο απ’ όλα, είναι προφανής ο λόγος: Ο Δήμος Ρόδου σήμερα, με διαφάνεια και προγραμματισμό, υλοποιεί μια κοινωνική πολιτική, για όλη την κοινωνία της Ρόδου και όχι για μια συγκεκριμένη ομάδα ευνοούμενων “πελατών”, όπως ψηφοθηρικά έκανε ο ίδιος, στις αναρίθμητες, εξαιρετικές κατ’ αυτόν, θητείες του.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ξέρει και μπορεί να κάνει το καθήκον της, προς τον Ροδιακό λαό. Τιμώντας στο ακέραιο το συμβόλαιο εμπιστοσύνης, που έχει υπογράψει με τους πολίτες. Ας το αποδεχθεί επιτέλους, κι ας σταματήσει το θέατρο τού παραλόγου, που γελοιοποιεί μόνο τον ίδιο και την παράταξή του.

Οπότε, ας μην αναρωτιέται κανείς: έτσι αισθάνεται, έτσι τα βλέπει. Έτσι είναι αυτός.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2021 του Φώτη Χατζηδιάκου, τ. Δημάρχου Ρόδου, Ρόδος, 16/12/2020

Η συζήτηση επι του Προϋπολογισμού έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία συνεδρίαση όλων των θεσμικών οργάνων. Για τον λόγο αυτό και παρότι ο Νόμος προβλέπει την ψήφισή του μέχρι 15 Νοεμβρίου κατανοούμε την καθυστέρηση. Ίσως θέλατε να προετοιμαστείτε καλύτερα, ή προφανώς περιμένατε να ψηφιστεί χθες ο Κρατικός προϋπολογισμός για να εναρμονιστείτε μ’ αυτόν. Αδίκως όμως περιμέναμε γιατί τελικά:

«δινεν ρος καί τεκεν μν»

Κύριε δήμαρχε, σας δόθηκε χρόνος να μας παρουσιάσετε ένα προϋπολογισμό α)με κοινωνικές ευαισθησίες λόγω της πανδημίας, β)με αναπτυξιακές προοπτικές, δεδομένης της κυβερνητική στήριξης που σας παρέχεται – κατά τα λεγόμενα σας-, γ)με καινοτόμες δράσεις – σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας-. Αντ’ αυτού μας παρουσιάζετε ένα προϋπολογισμό που συμπεριλαμβάνει όλες τις ατέλειες και τις παθογένειες που επισημάναμε στον περσινό σας προϋπολογισμό. Προφανώς κάθε μήνα του 2021 θα φέρνετε τροποποίηση του Π/Υ. Ειδικότερα:

1) Πέρυσι είχατε το ελαφρυντικό ότι μόλις αναλάβατε την ευθύνη του δήμου και προβήκατε σε δήθεν κατεπείγουσες παρεμβάσεις, για να δικαιολογήσετε τις κατατμήσεις ομοειδών προμηθειών. Τώρα ποιος ο λόγος; Έχετε όλο το χρόνο να κάνετε διαγωνισμούς, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακος, σύμφωνα με την αρχή της οικονομικότητας. Αντ΄ αυτού προβαίνετε και πάλι σε κατατμήσεις των προμηθειών, όπως: 

Α) Η προμήθεια κάδων       10 Χ 24.800 Ευρώ

Β) Η παροχή υπηρεσιών υποβοήθησης των Τ.Υπ. 10 Χ  5.000  Ευρώ

Γ) Ο καθαρισμός των ρεμάτων         10 Χ 24.800 Ευρώ

Δ) Η προμήθεια συστημάτων καταιονισμού     10 Χ 74.800 Ευρώ

Ε) Η συντήρηση πρασίνου (κλαδέματα κλπ.) 10 Χ 80.000 Ευρώ

Και τίθεται το ερώτημα: Προς τι οι κατατμήσεις; Θα δικαιολογηθείτε επικαλούμενοι σύντμηση χρόνου. Όμως «η κοινωνία βοά». Οι επαγγελματίες αναρωτιούνται, μήπως τα 20χιλιάρα, 5χίλιαρα και τώρα τα 70χίλιαρα συν ΦΠΑ ανατίθενται ονοματισμένα για εξυπηρέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων;

Αυτό όμως είναι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου, ειδικά το 2021 που προβλέπεται ως έτος «ισχνών αγελάδων».

2) Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η πρόθεση σας ότι στον διαγωνισμό καθαριότητας προστίθενται και οι υπηρεσίες πρασίνου. Προς τι λοιπόν οι κατατμήσεις με τα 80χίλιαρα στην συντήρηση πρασίνου;

3) Υποτιμάτε και υποβαθμίζετε το στελεχιακό δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας, παρότι διαθέτουν ικανό αριθμό σε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, για τη σύνταξη φακέλων έργων, καλύτερα από οποιοδήποτε ιδιωτικό τεχνικό γραφείο. Αντί να τους εμπιστευτείτε, αφήνετε να πλανάται στην κοινωνία ότι η πλειάδα των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων δεν μπορεί να προσφέρει και μοιράζετε 5χιλιαρα εκεί που έχετε να εξοφλήσετε «γραμμάτια»;

4) Κάνετε κατάτμηση των δαπανών πολιτικής προστασίας, μοιράζετε 20χιλιαρα για καθαρισμούς ρεμάτων στις ενότητες. Όμως αυτή είναι μη νόμιμη δαπάνη, γιατί αυτό είναι πλέον καθαρή αρμοδιότητα της ΠΝΑΙ. Εφόσον υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με αντίστοιχη χρηματοδότηση, τότε μόνο μπορεί να εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Ακόμη δεν προβλέπεται πουθενά ούτε ένα ευρώ για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 2040, όπως εξαγγείλατε πανηγυρικά. Μήπως θα περιμένετε το 2040 για να προβλέψετε τα απαιτούμενα κονδύλια της αμοιβής του προσωπικού που θα προσληφθεί (αν προσληφθεί).

5) Προνοιακά – κοινωνικά – στήριξη σε ανέργους

Άφησα σκόπιμα τελευταίο (αλλά όχι έσχατο) το σπουδαιότερο.

Εξαγγείλατε πανηγυρικά την καταβολή βοηθήματος με 300 Ευρώ σε όσους εργαζόμενους δεν απασχολήθηκαν λόγω της πανδημίας και δεν έχουν λάβει επίδομα ανεργίας ή άλλο βοήθημα.

Αλήθεια με ποια κριτήρια; Ποιός έθεσε τα κριτήρια για τον δήμο; Ο κ. Καμπούρης και ο κ. Καμπουράκης;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι λειτουργούμε μέσα σε μία δημοκρατία που όλοι έχουν λόγο και ρόλο και λαμβάνουμε δημοκρατικά συλλογικές αποφάσεις μεταξύ όλων των παρατάξεων.

Δεν θα έπρεπε να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, με εσάς, με τον κ. Πότσο που βιώνει ο ίδιος τα προβλήματα της εργατικής τάξης, με τον κ.Παλαιολόγο, που «έφαγε τα νιάτα του» στο εργατικό κέντρο, τον κ.Καφετζή που ήταν πρόεδρος των ιδιόκτητων τουριστικών λεωφορείων, την κ. Μπιλιά που βιώνει τα προβλήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων;

Παρόλα αυτά έχετε εγγράψει ένα Κωδικό με μόλις 60.000 ευρώ, που μετα βίας επαρκεί για χορήγηση βοηθήματος σε μόλις 200 από τους 15.000 και πλέον άνεργους. Εμείς προτείνουμε την αύξησή του σε 400.000 ευρώ κατ’ αρχήν, περικόπτοντας τις άνω μη νόμιμες δαπάνες που αναφέραμε, ώστε να ισοσκελιστεί και τυπικά ο προϋπολογισμός.

Κύριες-οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας, από εδώ και εμπρός θα αναμετριέστε και θα ανταγωνίζεσθε μόνο με τον εαυτό σας. Δεν θα συγκρίνεστε, ούτε θα έχετε άλλοθι της σύγκρισης με το παρελθόν (που ούτως ή άλλως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙΤΕ).

Μπορεί να είστε τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης, αλλά το κλίμα του 2021 προδιαγράφεται ζοφερό. Οι δαπάνες των ΟΤΑ στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε χθες, μειώθηκαν στα 1,9 δις από 4,5 δις που ήταν κάποτε. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι θα γίνει «η σφαγή των αμνών», αν δεν στηριχθούμε στις δυνάμεις του δήμου μας, με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.

Γι’ αυτό κύριε πρόεδρε, εφόσον δεν γίνουν δεκτές οι παραπάνω παρατηρήσεις μας, ώστε να ενοποιήσετε τις πιο πάνω κατατμήσεις και να περικόψετε τις μη νόμιμες δαπάνες.

Η Παράταξη μας ψηφίζει μόνο:

– Τις δαπάνες που ψηφίσαμε (και όχι αυτές που καταψηφίσαμε) στο τεχνικό πρόγραμμα

– Τις κοινωνικές δαπάνες όπως προτείναμε να αυξηθούν. Και,

-Τις λειτουργικές δαπάνες αμοιβής και ασφάλισης του προσωπικού.

Και καταψηφίζουμε τους λοιπούς κωδικούς.

Για την δημοτική παράταξη

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

16 Δεκεμβρίου 2020

SHARE
RELATED POSTS
Μ. Γλυνός στην ημερίδα του ΕΚΑΒ: «Να τελειώνουμε με την αδιαφορία»
Η Βίλα ΑΚΑΒΗ ”ξαναγεννιέται”, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: «Να απαντήσει η παρέα Χατζημάρκου πού θα οδηγούνται τα  επεξεργασμένα λύματα Αρχαγγέλου»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.