Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος: “Ο Δήμος Ρόδου «πατάει» γερά στα πόδια του. Σχεδιάσαμε και πετύχαμε” – Παραλαβή νέου στόλου οχημάτων

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων (έναντι Σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ), «Πηγές Καλλιθέας»

Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Ρόδου με την προμήθεια νέου καλαθοφόρου οχήματος .
Ήδη προγραμματίστηκε ο διαγωνισμός προμήθειας δύο ακόμη νέων μηχανημάτων Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος: Πλέον ο Δήμος Ρόδου «πατάει» γερά στα πόδια του.

Νέο ανατρεπόμενο φορτηγό, με υδραυλικό γερανό ύψους 14μ., με αρπαγή και καλάθι, που θα καλύψει άμεσα τις ανάγκες των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Πρασίνου και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, παρέλαβαν σήμερα 14 Αυγούστου 2019 παρουσία του Δήμαρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου .

Η προμήθεια   του μηχανήματος είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος», με τη με αρ. πρωτ.   19760/15-5-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ (πόροι Υπουργείου Εσωτερικών) – ΣΑΕ055 -κωδ. έργου: 2017ΣΕ05500010.

Ειδικότερα χρηματοδοτήθηκε η πράξη «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 365.000,00 €, που αφορά την προμήθεια των κάτωθι μηχανημάτων:

Μηχάνημα Προϋπολογισμός (€)
1 νέο καλαθοφόρο όχημα ύψους εργασίας τουλάχιστον 24 μ. 95.000
1  νέο ανατρεπόµενο φορτηγό 13tn µε υδραυλικό γερανό αρπάγη και καλάθι 160.000
1 νέος φορτωτής-εκσκαφέας έως 120hp με αρίδα 110.000

«Ο Δήμος Ρόδου «πατάει» σταθερά στα πόδια του» δήλωσε κατά τη διάρκεια παραλαβής παράδοσης του νέου μηχανήματος ο κ. Χατζηδιάκος και ακολούθως αναφέρθηκε στις προμήθειες μηχανημάτων που έγιναν τελευταία στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του τροχαίου και μηχανολογικού εξοπλισμού στο Δήμο Ρόδου, όσο στη ΔΕΥΑΡ και το ΡΟΔΑ και συμπλήρωσε. «Όλα αυτά οφείλονται στο σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, στην ορθή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών μέσων και στην εργασία των υπηρεσιακών μας παραγόντων», τους οποίους και ευχαρίστησε για την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία.

Στη διαδικασία προκήρυξης προμήθειας από ευρωπαϊκούς πόρους, βρίσκεται και η πράξη «Προμήθεια μηχανημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ρόδου», που  αφορά την προμήθεια ενός (1) ερπυστριοφόρου προωθητή γαιών και ενός (1) περιστρεφόμενου ελαστιχοφόρου εκσκαφέα, για την κάλυψη των αναγκών αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ρόδου.

Η προμήθεια έχει προϋπολογισμό 682.000 ευρώ  έχει ενταχθεί  στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με την υπ. αρ. πρωτ. 2740/8-8-2019 έχει λάβει προέγκριση δημοπράτησης.

Τέλος στην τελική φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός προμήθειας  τεσσάρων φορτηγών , ενός μηχανήματος πλυντηρίου κάδων , δύο τρίκυκλων οχημάτων προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου, ενώ η ΔΕΥΑΡ πρόσφατα προμηθεύτηκε επτά (7) νέα αυτοκίνητα κλειστού τύπου (κλούβες) για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.

SHARE
RELATED POSTS
Μ. Γλυνός: Με τη Νίκη της “Συμμαχίας” επανέρχεται η Διαφάνεια στην Περιφέρεια και ο σεβασμός στον πολίτη
Πλήρες κατατέθηκε στη Σύρο το ψηφοδέλτιο της “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”-Δηλώσεις του επικεφαλής κου Μανώλη Γλυνού
Οι 120 μετανάστες στο λιμάνι της Ρόδου, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.