Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Φινάλε με…πολλά ρεκόρ!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Φωτογραφία άρθρου: Αργύρης Μακρής

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας με αποτελέσματα  πολύ σούπερ! Και βέβαια αρκετά ρεκόρ, που έδωσαν την ευκαιρία σε κάποιους  τηλεοπτικούς ρεπόρτερ να γεμίσουν το πρόγραμμά τους. Έτσι, ενώ ο καταπληκτικός εφέτος Ατρόμητος στο γήπεδό του έχανε «εύκολα» από τον ΟΦΗ, ο σχολιαστής (ΕΡΤ1), είχε μόνο θετικά λόγια για το ρεκόρ που έσπασαν οι Κρητικοί, δηλαδή να νικήσουν στο Περιστέρι μετά το μακρινό 1977! Φυσικά ο ΟΦΗ, ενώ ήταν διαλυμένος πριν ένα μήνα, κατάφερε με αλλεπάλληλους θριάμβους εκτός έδρας (μην ξεχνάμε το 3-1 στο ΟΑΚΑ, σαφώς ντροπιαστικό για τον  Παναθηναϊκό…) έφερε την υπόθεση στα μέτρα του, και σε αγώνες μπαράζ με τον κατώτερό του Πλατανιά Χανίων, θα ψάξει την παραμονή του. Το ότι στο Ηράκλειο δεν μπόρεσε να επιβληθεί του Αστέρα Τρίπολης, αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια…

Να επανέλθω στα ρεκόρ, διότι ο  ΠΑΟΚ του Σαββίδη και του Ρουμάνου Λουτσέσκου έκλεισε την περίοδο τροπαιούχος και αήττητος. Επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του Παναθηναϊκού, που κράταγε από το εξαιρετικά μακρινό 1964. Ειδική μνεία οφείλει κάποιος στον Πανιώνιο, η ομάδα του οποίου με την συμπεριφορά της στα ματς με ΠΑΣ «Γιάννινα» (νίκη) και Αστέρα (ήττα) επέτρεψε στους Αρκάδες να υπερφαλαγγίσουν τους Ηπειρώτες!

Εννοείται πως όταν επτά από τις 16 ομάδες δεν σκοράρουν, αλλά ο πήχης των γκολ ανέρχεται σε 29 «τεμάχια», οι αριθμοί δίνουν   εντυπωσιακή εικόνα, από αυτές που (πρέπει να) γεμίζουν τις εξέδρες!!

ΥΓ: Στα θετικά του φινάλε του πρωταθλήματος, το γεγονός ότι –αυτή την φορά- δεν αποφασίστηκε η παρουσία εισαγγελέων στα παιγνίδια… Ήταν νίκη της αξιοπρέπειας του τουρνουά!!!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Είναι προνόμιο…, του Κωστή Α. Μακρή
ΦΕΡΜΕΛΗ Για την Ελλάδα και τα σύμβολά της ή «Εγώ ειμ’ εγώ…», του Κωστή Α.Μακρή
«ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ» 2019: πολυσύνθετο το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων- Στόχος η στήριξη Ευπαθών Ομάδων, Ακριτών και Αναξιοπαθούντων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.