Editorial

Φθινόπωρο, η ΝΑSΑ και ηχηρές απώλειες, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Είναι ο Οκτώβριος κλιματικά ο ωραιότερος μήνας του χρόνου; Προφανώς, αν σκεφτούμε ότι φοράμε επιτέλους πουκάμισα, σακάκια, πανωφόρια, χρειαζόμαστε κι ένα λεπτό σεντονάκι ή κουβερτούλα κατά τον βραδινό ύπνο. Είμαστε στον μήνα του αμερικανικού Halloween, πλησιάζει το αμερικανικό Thanksgiving, μια ωραιότατη γιορτή ευχαριστιών προς τους αγαπημένους μας, είμαστε πιο κοντά στα Χριστούγεννα, στην ομορφότερη νύχτα του χρόνου, την πιο ταπεινή νύχτα της Οικουμένης και την αρχή της Θεανθρώπισης που ταυτίζεται με την Ελπίδα και την Σωτηρία. Διότι ό,τι καταστρέφουμε οι άνθρωποι, το διορθώνει μόνο ο Θεός.

Στον Διαστημικό Σταθμό της ΝΑSΑ οι αστροναύτες έχουν μαζί τους και σε περίοπτη θέση την εικόνα της Παναγιάς με τον Χριστό, τον Σταυρό και τον Άγιο Νικόλαο, αν διακρίνω σωστά. Οι πιο επικίνδυνα ταξιδεμένοι άνθρωποι του πλανήτη περιπλανώνται στο Σύμπαν με την προστασία του Θεού. Προφανώς επειδή έχουν επίγνωση της μικρότητάς τους μπροστά στο μεγαλείο της Δημιουργίας. Και στοιχηματίζω ότι έχουν και ταπεινότητα. Διότι αληθινά πλούσιος άνθρωπος είναι ο ταπεινός.

Η Μαιρούλα μας, η Μαιρούλα όλων μας, αναχώρησε χθες. Βαθιά ένθεη, με ένα σπίτι γεμάτο εικόνες Αγίων, είχε αναφέρει σε συνέντευξή της – δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποια – ότι μάλλον ξεχρέωσε στον Θεό ό,τι κακό προκάλεσε εν ζωή …”Τρέμω, έλεγε, την ώρα της απολογίας μου στον Θεό…”. Είχε εν ζωή ταλαιπωρηθεί πολύ – με το τροχαίο που την καθήλωσε σε αναπηρικη καρέκλα, την φωτιά που άρπαξε η κουρτίνα του σπιτιού της όταν συμμετείχε στην ώρα της γης σβήνοντας τα φώτα, τις αμέτρητες επεμβάσεις που είχε κάνει. Η Μαιρούλα, σπάνιας γοητείας και ποιότητας, με απίθανη ειλικρίνεια και ταπεινότητα, κατανόησε ότι η ζωή είναι στο μαζί ακι στην μοιρασιά. Συνεπώς, δώρισε την περιουσία της στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, του κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου και όλων των ανθρώπων που αντιλαμβανόμαστε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον. Η Μαιρούλα είναι μέρος της παιδικής μας ζωής και της ενηλικίωσής μας. Ελάχιστοι δημοφιλείς άνθρωποι έχουν εκθέσει τον εαυτό τους με τόση ειλικρίνεια. Καλή απολογία και κατάταξη στο Φως το Ανέσπερο, Μαίρη Χρονοπούλου!

Στο παράξενο νησάκι αναχώρησε σήμερα και άλλη μια Μαιρούλα, λιγότερο δημοφιλής, μα σπάνιας ποιότητας και αρχοντιάς γυναίκα. Μια σπουδαία, γνήσια κυρία, πάντα χαμογελαστή, πάντα με τον γλυκο λόγο στο στόμα, πάντα ευγενής, καλλιεργημένη, έξυπνη, τιμονιέρισσα άξια της οικογένειάς της και εξαιρετικά αγαπητή στον εργασιακό της κύκλο. Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το φευγιό της και νομίζω ότι μού φαίνεται τόσο ξένο, όσο και το να βρεθώ αστροναύτισσα στον Διαστημικό Σταθμό της ΝΑSΑ.  Λυπάμαι πολύ βαθιά για την απώλεια ενός αληθινά ποιοτικού ανθρώπου που έσφυζε από λαχτάρα για την ζωή, από αισιοδοξία, από χιούμορ, από θετικότητα. Κοινωνική, απλή, προσιτή, όπως οι σεμνοί και ωραίοι! Λιγοστεύουν οι σπουδαίοι και όπου γυρίζουμε το βλέμμα, πικραινόμαστε. Καλή Απολογία και σε σένα, Μαιρούλα. Απώλεια πράγματι η αποχώρησή σου από την ζωή. Ήσουν στολίδι λαμπερό για τον τόπο σου, χωρίς αμφιβολία.

Εκλογές!!! Τι ωραία που περνάμε εδώ στην Ελλάδα!!!

Καλό και ευλογημένο Οκτώβριο, αγαπημένες και αγαπημένοι αναγνώστες! Υγιαίνετε, ευτυχείτε, μακροβιείτε!

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

7 Οκτωβρίου 2023

SHARE
RELATED POSTS
Φως στην … “Πόρτα” σας, της Τζίνας Δαβιλά
Ο κλέφτης Προμηθέας στον αστερισμό του κορονοϊού, της Τζίνας Δαβιλά
Το ωραιότερο δώρο, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.