Αθλητικά/Αθλητισμό

Τόση μιζέρια;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Ενδιαφέρον το μικρό αφιέρωμα της (χθεσινής) «Αθλητικής Κυριακής» στην ΕΡΤ1 για τον σπουδαίο Άγγλο τερματοφύλακα Ρέϊ  Κλέμενς, που «έφυγε» στα 72 του χρόνια. Βέβαια, ο συνεργάτης της εκπομπής που έχει την επιμέλεια της ενότητας για την ενημέρωση εκτός συνόρων (που κατά την γνώμη μου είναι ό,τι πιο χρήσιμο διαθέτει διαχρονικά η γηραιά εκπομπή), είχε να επιλέξει από μπόλικες ώρες υλικό και το έκανε σωστά και με σεβασμό. Το αφιέρωμα είχε εικόνα από σπουδαίες αποκρούσεις, μέρος από συνέντευξη του Κλέμενς για τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του στην Λίβερπουλ και στην Εθνική Αγγλίας, αλλά και δηλώσεις του εκπληκτικού χαφ της Τότεναμ Γκλεν Χοντλ, όταν ο Κλέμενς πήρε μεταγραφή στους «πετινούς»,  όπου και εκεί ανέβασε το επίπεδο της άμυνας.

Χρειαζόταν αυτή η πινελιά στην εκπομπή, αφού, λίγο νωρίτερα απόπειρα μίνι αφιερώματος σε έναν δικό μας σπουδαίο ποδοσφαιράνθρωπο που ‘έφυγε’ στα 85 του, ό,τι προέκυψε μας γέμισε λύπη αλλά και οργή για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο Αντώνης Γεωργιάδης. ‘Ενας προπονητής με περγαμηνές όπου εργάστηκε και κατά την γνώμη μου σημαντικότερος από τους ακριβοπληρωμένους Παναγούλια και Πετρόπουλου, οι οποίοι εργάστηκαν επί ημερών εφοπλιστών… Τα ονόματα δεν σημειώνονται τυχαία. Επί Γεωργιάδη, ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο κι’ αυτό δεν ακούστηκε από την εκπομπή. Δεν μπήκαν στον κόπο καν να ερωτήσουν έναν εν ζωή μαχητή. Και μάλιστα ήταν ένας καταπληκτικός Ολυμπιακός επί θητείας Γεωργιάδη, χωρίς να διαθέτει την αφρόκρεμα των παικτών που είχαν στα χέρια τους τόσο ο Παναγούλιας όσο και ο Πετρόπουλος. Το να αφιερώσει ο έμπειρος σχολιαστής του πάνελ της ‘Αθλητικής Κυριακής’ 65 δευτερόλεπτα μικρό ενημερωτικό για την καριέρα του εκλιπόντος και ακολούθως λίγο σπικάζ πάνω σε εικόνα από δηλώσεις μετά από αγώνα, συν μερικές φωτογραφίες, μόνο αφιέρωμα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Κρίμα.

Εννοείται πως δικαιολογίες δεν μπορούν να σταθούν, διότι το αρχείο της ΕΡΤ διαθέτει τα πάντα, ενώ η ίδια κρατική επιχείρηση αμείβει  εκατοντάδες συνεργάτες σχετικούς με το αντικείμενο, αλλά ιδού που δεν μπήκαν στον κόπο να σεβαστούν την είδηση και να δώσουν την πρέπουσα σημασία. Και μάλιστα διαθέτοντας άπλετο χρόνο για να κάνουν το αυτονόητο.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σεβασμός στον Απόλλωνα, του Γιώργου Αρκουλή
Δεν βγαίνουν οι αριθμοί…, του Γιώργου Αρκουλή
Όταν μπλοφάρει ο Γιούργκεν Κλοπ, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.