Πόρτα στην Πολιτική

Τσίπρας RELOADED, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

ΤΣΙΠΡΑΣ RELOADED

Το παρόν άρθρο θα μπορούσε επίσης να έχει ως τίτλους :

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΡΕ Τ ΟΠΛΟ ΤΟΥ   ή και

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα  από την αρχή. Υπάρχουν οι υποκειμενικές κρίσεις κι απόψεις του καθενός από εμάς, υπάρχουν όμως και τα αντικειμενικά γεγονότα που δεν μπορούμε εκούσια ή ακούσια να αγνοούμε . Πόσο μάλλον να ανεχόμαστε την επί πληρωμή διαστρέβλωση και παραχάραξη.

Ας δούμε με νηφαλιότητα τα δημοκρατικά δεδομένα.

Ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με την  τελευταία εκλογική ετυμηγορία του 2019 ανέλαβε τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λαμβάνοντας την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού ποσοστού των εκλογέων και συγκεκριμένα το 32%. Ακόμα και σήμερα με τις όποιες ενστάσεις επί των δημοσκοπήσεων , παραμένει μακράν σε αυτή τη θέση.

Σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία , τα κόμματα αποτελούν κορυφαίους θεσμούς του πολιτεύματος οπότε οι δραστηριότητες και πρωτοβουλίες τους επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και την λειτουργία καθεαυτή της Δημοκρατίας.

Πως αντιμετωπίζουμε όμως την επί αμοιβή φίμωση και στρέβλωση της κομματικής δραστηριότητας από τα αργυρώνητα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας; Τουλάχιστον από την συντριπτική τους πλειοψηφία;

Στην εθνική κρίση της πανδημίας αναμφισβήτητα ο Σύριζα ΠΣ έβαλε πλάτη αναστέλλοντας ακόμα και σημαντικές κομματικές δράσεις προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Αντίθετα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με πρόσχημα την ίδια κρίση φαλκίδευσε και ξεθεμελίωσε δημοκρατικές κατακτήσεις διαβίωσης και δικαιωμάτων δεκαετιών.

Η ανάλγητη αυτή κυβέρνηση βαδίζει συντεταγμένα και χυδαία στην ολοσχερή παράδοση της χώρας εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε το αυτονόητο και ιστορικά επιβεβλημένο. Απλά είπε ΕΩΣ ΕΔΩ. Και το εννοεί.

Έβαλε οριστικό τέλος στην πανδημική εκεχειρία , ως όφειλε, γιατί κάθε επιπλέον μέρα της παρούσας διακυβέρνησης δημιουργεί τεράστιες μη αναστρέψιμες ζημιές στον τόπο.

Εννοείται πως οι πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Προέδρου της δεν εμφανίζονται ούτε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ. Ακούμε τον σχολιασμό της κυβέρνησης χωρίς να μαθαίνουμε τα τεκταινόμενα στον Σύριζα ΠΣ.

Ακούστε ν’ ακούσετε, λοιπόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επειγόντως εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα από την δεξιά λαίλαπα. Ο Αλέξης Τσίπρας διατείνεται πως ο Σύριζα ΠΣ έχει  διδαχθεί από τα λάθη του και είναι πλέον πανέτοιμος προγραμματικά, πολιτικά και οργανωτικά,  να αναλάβει  αποτελεσματικά την  διακυβέρνηση της χώρας.

Και για να είναι συνεπής με τα εξαγγελόμενα,  εισηγείται και προχωρά με συντεταγμένα βήματα σε μία σειρά ρηξικέλευθων πρωτοβουλιών.

Ηγείται της συνολικής προσπάθειας των μελών και στελεχών του κόμματος για την διενέργεια ενός ριζοσπαστικά προγραμματικού Συνεδρίου στα τέλη του Μάρτη .

Εκεί θα αποφασιστεί η Διακήρυξη που θα περιγράφει με σαφήνεια αλλά και οραματικά  την  φυσιογνωμία της  σύγχρονης Αριστεράς των κινημάτων και των δικαιωμάτων.

Εκεί θα αποφασιστεί ο ολοκληρωμένος και προγραμματικός λόγος για την διακυβέρνηση της επόμενης μέρας.

Εκεί θα αποφασιστεί η οργανωτική μετάβαση του Σύριζα ΠΣ σε κόμμα των μελών. Θα θεσμοθετηθεί η λήψη των αποφάσεων και η εκλογή των οργάνων και του Προέδρου με άμεση ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του κόμματος.

Οσοι θεωρούν ότι τα παραπάνω είναι οικογενειακή υπόθεση του Σύριζα ΠΣ, επιπόλαια ή και υποβολιμιαία, σφάλλουν.

Οι προτάσεις Τσίπρα θα προκαλέσουν τεκτονικές αλλαγές στους παρηκμασμένους και εν κρίσει κομματικούς οργανισμούς. Η άμεση δημοκρατία των μελών θα διαρρήξει καταλυτικά μηχανισμούς και στεγανά δεκαετιών. Ταυτόχρονα όμως θα δώσει οραματική προοπτική στην αναμφισβήτητη θεσμική χρησιμότητα των κομμάτων .

Μόνο ένα σύγχρονο κόμμα δικαιούται να ευαγγελίζεται την προοδευτική διακυβέρνηση. Η συγκρουσιακή – προβλέπεται – ώσμωση του κοινωνικού Σύριζα ΠΣ  με τον κομματικό Σύριζα θα μας δώσει ένα λυτρωτικό BIG BANG του Αριστερού μέλλοντος μας.

Ας αναλογιστούμε , έστω κι αργοπορημένα,  ότι τα αγοραφοβικά κόμματα των λιστών και των μπακαλοσυσχετισμών τα έχει ξεράσει προ πολλού η Ιστορία.

Οσοι ονειρεύονται , στο όνομα της ιδεολογικής παρθενίας,  μία θέση στο μαυσωλείο των ταξικών αγώνων, ας αναλογιστούν τι σημαίνει κακό χωριό, λίγα σπίτια.

Έχει ειπωθεί από πολλούς αλλά και αποδειχθεί ιστορικά. Οι επαναστάσεις ξεκινάνε από  κάτω κι από μέσα. Πάρτε θέσεις μάχης. Έκαστος  εφ’ ω ετάχθη.

Υ.Γ.

Σε κάθε γάμο στις ΗΠΑ, φτάνει μία στιγμή, όπου ο ιερέας λέει… “όποιος έχει αντίρρηση γι’ αυτόν τον γάμο, ας μιλήσει τώρα ή ας σωπάσει για πάντα”.

Και συνήθως, δεν μιλάει κανείς…

SHARE
RELATED POSTS
Υπέρ Ζαγοράκη!, του Μάνου Στεφανίδη
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει τώρα τις χαρές και τις χάρες του Μαρκησίου ντε Σαντ, του Πάνου Μπιτσαξή
“173.000 ευρώ ποιος έπαιρνε από την ΔΕΚΡ κε Γιώργο Υψηλάντη;”-Συνεχίζουν οι ερωτήσεις από την “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”, σιγή ιχθύος η παρέα Χατζημάρκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.